שאלה בנוגע לרשלנות רפואית

AKAKAK

New member
שאלה בנוגע לרשלנות רפואית

שלום,יש לי שאלה בנוגע לרשלנות רפואית,למעשה יותר מאחת של אותו רופא. הסיפור מתחיל לפני 4 שנים בערך. התחילו לי כאבי גב,שהם התחילו הייתי עושה ספורט מלא כגון הליכות ארוכות(20 ק"מ להיום בערך פלוס מינוס),באולינג,כדורסל ומשכולות. אז קבעתי תור לרופא אורטופד והוא אמר לי שזה קשור לשרירים חלשים בגב התחתון.(מה שלא הגיוני,כי אז הייתי עושה 400 כפיפות שמיכה ממוצע בלי בעיה) אך לא נדלקו לי נורת הזהרה אז,אך עם הזמן כאבי הגב החריפו וככל שהם החריפו בהדרגה הפסקתי לעשות ספורט בהדרגה,עד שלבסוף היום אינני יכול לעשות כלל ספורט. בהתחלה זה היה באולינג ואז ההליכות התקצרו בנוסף לכך וכמובן כפיפות השמיכה גם. הייתי אצלו עוד שלושה פעמיים. בפעם האחרונה,הייתי עם אבי ששאל למה הוא(האורטופד ה-1) לא הפנה אותי ל c.t,הוא ציין שלא כל אחד צריך c.t וזאת היית הפעם האחרונה שביקרתי אצלו ומאז עברתי לרופא גב ממוחה בלין וזה הם לא אישרו (כי לא עברו שלושה חודשים מאז הביקור האחרון שלי אצלו),אז אמרנו להם שנגיש תביעה נגד הקופה על רשלנות רפואית והרופא והפתעה הם העבירו אותי לרופא בלין. שאחרי ששמע את הסיפור נדלקה אצלו נורה אדומה והפנה אותי ישר ל c.t וב c.t פתאום התגלתה הבעיה. הבעיה היא:
SPONDYLOLISTHESIS L5 S1​
בגלל שאז הייתי בן 20 האורטופד אמר לי שאני צריך לחכות שנה אחת,אולי זה יעבור מאצמו ולנסות לעשות התעמלות,אך לא עבר ורק החמיר ומחמיר עם הזמן,כך שבימים אלא אני צריך להחליט עם לקבוע תור לאורטופד ולעשות את הניתוח או לא. אז השאלה שלי,האם ניתן להגיש נגד האורטופד ה-1 תלונה על רשלנות רפואית או שלילת רשיונו או נגד הקופה? היה עוד מקרה אצל אימא שלי,שאותו אורטופד (ה-1) לא שלח אותה לבדיקה,שהיא היית צריכה,אז רק אחרי שהאורטופד (ה-2) שמצא אצלי את הבעיה,גם היא עברה ללין וגם אצלה מצאו משהו שהוא לא מצא (ה-1) ולמרות שהיא הלכה אליו גם יותר מפעם אחת. אינני יודע,אם הוא עושה זאת גם אצל אחרים,אך עם אצלנו השקיטו את זה סביר להניח,שהוא עשה זאת יותר משני פעמיים או אנשים לא הרימו ראש והחליפו רופא.

השאלה היא ...

השאלה היא בכמה זמן התעכב האבחון בעקבות העובדה שלא שלחו אותך לבדיקת סיטי, והאם אבחון מוקדם היה משנה את מהלך המחלה. בכמה זמן התעכבה האבחנה?

AKAKAK

New member
זה התעכב במשהו כמו שנה שנה וחצי

משהו כזה,באותו זמן הלכתי אליו 4 פעמיים והוא המשיך לומר שאין כלום לגב ואז היית תקופת המתנה של שבועיים עד האורטופד השני ועוד איזה חודש עד הצילום c.t והמתנה לתוצאות ואז המתנה לתור הנוסף. בקיצור משהו כמו שנתיים בערך היה עיקוב בהבחנה אצמה. את מי אני יכול לשאול אם ההבחנה מוגדמת היתה יכולה לשנות את המצב הגב שבוא הוא נמצא כיום?

למעלה