שאלה בנוגע לפר"ח...

a9981

New member
שאלה בנוגע לפר"ח...

שלום.. האם הגמגום יכול להוות בעיה בפרויקט פר"ח..? ובנוסף..אם יש פה למישהו חוויות מפר"ח שקשורות או לא קשורות לגמגום אני אשמח לשמוע. (אני חשוב שסהר כתב פעם משהו על הנושא) תודה.

אין שום בעיה , אני הייתי 3 שנים

הבעיה היא במפגשים הקבוצתיים פעם ב. . . אבל התחמקתי מהם

shuky63

New member
בקבלה לפר"ח הגימגום לא אמור לשחק

תפקיד.אבל לפחות כשאני הייתי חונך פרח לפני 14-15 שנים היית צריך לעבור מיון של הרכז.בשנה הראשונה לא היתה לי בעיה להתקבל ולדעתי עשיתי עבודה מוצלחת בהתחשב בקשיים שהיו לילד שחנכתי.לאחר כמה חודשים שהייתי איתו אמר לי הילד את המשפט הבא: כשפגשתי אותך בפעם הראשונה לא כל כך רציתי אותך כי אתה מגמגם אבל עכשיו אני לא מוכן להחליף אותך באף אחד אחר(וילדים לא משקרים במשפטים כאלה). בשנה השניה כשבאתי לראיון אצל הרכזת שהתחלפה מהשנה הקודמת נתקלתי במפלצת שאמרה לי בפנים את המשפט הבא: אני רוצה הצלחות. אני בוחרת רק ילדים וחונכים שיש להם סיכוי הכי טוב להגיע להשגים.זמן קצר אחרי כן קיבלתי תשובה שלילית.אם הייתי מגיש עירעור בטוח שהייתי מתקבל אבל הבטחון שלי אז היה עמוק באדמה ולא חשבתי על זה אפילו. השנה שחנכתי נשארה לי כזיכרון מתוק מאד.ממליץ בחום.

גם לי זה קרה בשנה שניה

קיבלתי הודעת דחיה . . . אבל הגשתי בקשה אחרת לאזור אחר והכל עבר בשלום

stkachov

New member
שאלה טובה

היה כאן את סייף שאמר שהוא עשה פר"ח, וגם לא כמה רכזים עשו בעיות, אבל בסוף זה הסתדר. אני אישית בדעה שלא צריך להדחף איפה שלא רוצים אותך. אני סיימתי כרגע שנה ראשונה, וגם חשבתי על לעשות פר"ח, אבל עבורי זה פחות אקטואלי כי הלימודים לוקחים ממני את כל הזמן, ואני לא חושב שאצליח להסתדר עוד עם פר"ח. אולי עוד שנה כשהלחץ קצת יירד אני אנסה לעשות, נחיה ונראה. אגב, רק כדי להביר שפר"ח זה לא בהכרח ילדים. יש גם עוד פעילויות שניתן לעשות במסגרת הזאת. אני ממליץ לך להכנס לאתר פרח ולראות שם בדיוק מה האפשרויות. בהצלחה

a9981

New member
המשך - פר"ח

stkachov - למה שלא ירצו אותי , אותך...כל אחד...? - האפשרויות האחרות בפר"ח הם הדרכות מול קהל..או חונכות אישית מיוחדת , כלומר לאנשים עם ליקויים (עיוורון , חרשות). בתיה - אני לא יודע אם עבר הרבה זמן מאז שעשית את פר"ח..אבל אולי תוכלי להסביר מהם המפגשים הקבוצתיים ? סהר -...בסדר , טעיתי , לא צריך להתרגש...:) תודה לכולם.

stkachov

New member
תקרא מה שכתבו

שוקי ובתיה, שבשנה השנייה הם הגישו בקשה ולא רצו אותם לקבל אותם.

thesword

New member
בקשר לפר"ח..

אני עשיתי פר"ח למשך שלוש שנים.. הגימגום בכלל לא עשה לי בעיות (חוץ מפעם אחת אשר הרכז לא רצה לקבל אותי, אז הלכתי למרכז פר"ח באיזור שלי והם הכריחו אותו לקבל אותי).. אגב, המשרד הראשי של פר"ח תמיד עמד לצדי והיה שולח לי הודעות עם הרכזים שהם ממש שמחים שאני עובד טוב בלי בעיות, יענו היו מעודדים אותי. אז אני לא חושב שלא יקבלו אותך בגלל הגמגום שלך, מההתנסות שלי, עם ישמחו לעזור לך ולהתמודד גם במצבים האלה.. בקשר לחונכות עצמה, הייתי חונך על 4 ילדים בכיתה ג'.. מה אני אגיד לך, ממש כיף.. אני לא גמגמתי הרבה (אתה יודע שכשמדברים עם ילדים כמעט ולא מגמגמים), מצד שני הם נורא אהבו את הקטע הזה של הגמגום, היו מחקים אותי, ואני הייתי לפעמים מגמגם להם בכוונה על מנת להצחיק אותם.. בקיצור, יהיה לך מש כיף שם (חוץ מהמפגשים הקבוצתיים על כל החונכים ועם הרכז, שם.. כל אחד והגמגום שלו, לפעמים הייתי מבריז כאשר היה מתקרב תורי לדבר על משהו, ולפעמים לא.) בקיצור, אין שום בעייה שלא יקבלו אותך.. בהצלחה!

למעלה