שאלה בנוגע לפאי

דורית 11

New member
שאלה בנוגע לפאי

שלום לכולם. אני סמויה פה ונעזרת בכם המון ואודה לעזרתכם. כשאני מכינה פאי (מתוק או מלוח) אני מכינה את הקלתית ואופה מס' דקות בתנור. לפני האפיה אני מצמידה היטב את הקלתית לדפנות התבנית על מנת שאח"כ אוכל לשים בפנים את המילוי ושולי הפאי יהיו יפים, מסולסלים וגבוהים. אבל, במהלך האפיה הקלתית "מתכווצת" ולאחריה היא כבר לא צמודה וגבוהה. איך אופים כך שגם לאחר האפייה הקצרה עדיין התחתית תישאר צמודה לכל גובה התבנית?

דורית 11

New member
תודה. עשיתי זאת בפעם האחרונה ובכל זאת

הבצק "ירד" (הכנסתי ל- 10 דקות למקפיא, אולי זה לא הספיק?).

דורית 11

New member
תודה. הבעיה אצלי שהשוליים "יורדים"

השעועית נמצאת על הבסיס ולא על השוליים.

simad1

New member
בצק פריך נוטה להתכווץ על כן יש למלא

את כל שטח הקלתית במשקולת (אבני אפייה, קטניות) ולאפות בחום 175 מעלות כרבע שעה ולאחר מכן להוסיף את המלית. במידה והמלית קרה, אופים אפייה מלאה של הקלתית עד להזהבה.

כללי הזהב לאפיית קלתית לפאי (ע"פ קרין גורן):

1. מתעסקים עם הבצק כמה שפחות 2. מקפידים על קירור הבצק (למשך שעתיים) לפני הרידוד. 3. מקפיאים קצת את הבצק בתבנית כדי לתת לו מנוחה קצרה לפני האפיה. 4. אפיית הקלתית עם משקולת והכי הכי חשוב: מרדדים את הבצק לעיגול גדול בהרבה מקוטר התבנית!. מרפדים את התבנית אבל לא חותכים את שולי הבצק, אלא מניחים להם לגלוש מעבר לתבנית, וכך אופים. לאחר האפייה כשהבצק עדיין חם, מעבירים סכין חדה על שולי התבנית וחותכים את שאריות הבצק - מתקבלת קלתית בגובה הדפנות (את השאריות אפשר לטחון ולשמור במקפיא לשימושים אחרים). בהצלחח. תגידי איך יצא....

למעלה