שאלה בנוגע לעולים...

shon100000

New member
שאלה בנוגע לעולים...

זה נכון שמוסיפים 10 נקודות לציון בגרות למי שנמצא 10 שנים בארץ??? והאם זה לציון של המבחן בגרות או לציון הסופי?? דרך אגב...קיבלתי בבגרות באנגלית 93
yraaaaaaaaaa !!!!!! ידעתי שבסוף אני ידע את שפת הקפיטליסטים
 

DeAth ScrEaM

New member
הממ..

אם הבית ספר מאשר, והמורה מעוניין בכך, יתווספו לך 10 נקודות לציון מגן, ואחר כך גם בבגרות. זאת אומרת שגם בהגשה וגם בציון בגרות יהיה לך ב-10 נקודות יותר משקיבלת... אם הבית ספר לא רוצה או שהמורה לא מסכים, אז יתווספו 10 נקודות רק לציון בגרות. וזה רק במקצועות הומניים כן? וזה גם במידה ואתה לא עושה בגרות עולים. אה, ויפה על אנגלית.. איזה שאלון?
 

מיסטי 63

New member
טעות1111

ביצ הספר ממש לא קשור. גם ללא רצונות. חייבים להוסיף 10 נקודות לכל ציון כולל מגן. כמובן לא כולל בגרות עולים.
 

DeAth ScrEaM

New member
לא טעות ולא נעליים

בדיוק סיימתי תיכון, והיו לי הרבה הרבה הרבה מגנים ובגרויות. ובמקרה יש לי גם הרבה חברים שמקבלים את ה-10 נקודות האלה. תלוי בבית הספר, ותלוי במורה. היו מורים שלא הסכימו לזה.
 

TaL53

New member
לפי מה שאני יודע מוסיפים

לציון הסופי ולעולים ממש חדשים גם למגן. אבל יכול להיות שאני לא מעודכן:) בכול מקרה, מזל"ט על הציון!!!
וכדאי להתחיל ללמוד סינית..אם כבר שפת הקפיטליסטים עוד כמה שנים:)
 

shon100000

New member
תודה רבה לכולם....

חחחח כן באמת עוד מעט כל העולם כבר יתחיל ללמוד סינית.אני כבר מחכה לאולימפיאדה שנה הבאה זו הולכת להיות האולימפיאדה הגדולה ביותר. ויאנה,השאלון היה שאלון E בנתיים זו יחידה אחת.שנה הבאה עוד 4.
 

shon100000

New member
אבישיג תחסכי מאיתנו כבר את דעותיך....

גם בנושא הזה את מגלה בורות. לא כל העולים מחבר המדינות טובים במתמטיקה....חצי מהחברים שלי בקושי מצליחים להשיג עובר ב3 יחידות והם "רוסים". אולי באופן סטטיסטי אחוזים גבוהים מהעולים מחבר במדינות משיגים ציונים טובים במקצועות הריאליים אבל אין בכך לקבוע שכולם כאלה. תתפלאי אבל גם ה"רוסים" הם בני אדם וגם בהם יש יותר ריאליים ופחות ריאליים,יותר בעלי מוטיבציה ללמוד וכאלה שמדרדרים למקומות אחרים.לא כולם גאונים מתמטיים מהלכים. ועכשו בנושא הסטטיסטיקה.אז כן.לפחות במשהו את צודקת,הלימודים הריאליים אכן טובים מאוד בארצות חבר העמים.ואגיד לך מדוע...עוד בזמן סטאלין כשהיו תוכניות החומש הוחלט שהלימודים ברחבי ברית המועצות יתמקדו בעיקר בנושאים הריאליים כמו,מתמטיקה,פיזיקה,ביולוגיה(שגם נושא זה היתה תחת השגחה סובייטית).וזאת כדי לצמצם את לימודי הספרות,ומדעי הרוח כי בהם אפשרי יותר לאדם להביע את דעותיו ואת תחושותיו.אינני יודע אם הגירסה הזו אכן נכונה אבל היא נראת לי דיי הגיונית,מכל מקום,כן הלימודים שם היו במקצועות הריאליים מעולים אך זה לא אומר שכולם משם יודעים אותם טוב,את מורה הרי את צריכה לדעת שבכיתה אחת לא כל התלמידים לומדים טוב ומשתדלים אז כך היה גם בברית המועצות,הבתי ספר שם לא היו בפלנטה אחרת. מי שלמד שם טוב קיבל את ההשכלה ומי שלא אז לא,כמו בכל מקום.
 

shon100000

New member
והוספת הנקודות ממש לא גורמת לעצלות ובטלה

להיפך.היא מעודדת את העולים לשאוף ליותר מתוך הרגשה שמסייעים להם בכך. עובדה שחצי מהאוניבארסיטאות והמכללות בארץ לומדים בהם עולים מחבר המדינות. וזה שהעולים יודעים יותר טוב מקצועות ריאליים רק מוסיפה למדינה ומה זה משנה בכלל אם עולה יודע יותר טוב מתמטיקה או צבר, הרי כולנו אזרחים של המדינה הזו אז מה זה כל כך מפריע. לידיעתך,מורי המוזיקה הטובים ביותר בארץ הם עולים מחבר המדינות. והעולים הם עלה שהביאו פיתוח אדיר לארץ זו בנושא המוזיקה,מורי פסנתר נהדרים,אופראים,מלחינים,ונגנים מעולים הנמצאים בשורות להקות מובילות בארץ,ואף בתיזמורת הפילהרמונית הישראלית.גם פה יש פער גדול בין צברים לעולים,אז מה נעשה בעניין לדעתך????(אני לא מחכה לתשובה). ודרך אגב,כל העיניין הזה מזכיר לי...... שהיתה לי מורה למוזיקה צברית,נראה לי אני לא שאלתי אם היא נולדה בישראל או לא חחח וזה גם לא משהו כל כך חשוב אבל למען הסיפור נספר.בכל אופן היא לא היתה רוסיה,וכל שיעורי מוזיקה היא רק שמה שירים בטייפ שלה חילקה לנו דפים אמרה שנשיר ביחד עם הטייפ והיא התחילה לרקוד לה,לסדר את השולחן שלה,את הניירת,וככה עברה לה שעה.לי זה היה נראה פשוט מגוחך.אחר כך היתה לי כבר מורה למוזיקה רוסיה והיא לימדה אותנו נושאים מעניינים לא שמה שירים בטייפ ורקדה,היא לימדה אותנו על מלחינים,על סיגנונות מוזיקה,על תווים,השיעורים היתה היו מאוד מעניינים והיו ראויים להיקרא שיעורי מוזיקה להבדיל מהשיעורים עם המורה ההיא. אני חושב שמכל זה,ויש לי ביקורת על מערכת החינוך בארץ אבל את זה נשאיר לפעם אחרת,לא צריך פה להיתלונן על כך שהעולים יותר מדי טיבים במיקצועות הריאליים,צריך להיתלונן על כך שהצברים גרועיים כל כך בהם.
 

מיסטי 63

New member
הוספת 10 נקודות זה לציון הבחינה עצמה.

משרד החינוך עושה את זה בצורה אוטומטית.
 

AeroSlash

New member
ממש לא.

אני לא קיבלתי שום תוספות. אפשר לבדוק את זה בקלות כשיש לך מבחן מול הידיים פתור ע"י המורה ואתה מחשב בדיוק כמה קיבלת [ע"י השוואת הטעויות וכו'].
 

TaL53

New member
נראה לי שהתכוונת לנקודות

שמוסיפים על מקצועות מוגברים. השאלה ההתחלתיחת נגעה יותר בנקודות שמוסיפים לעולים חדשים בכול הבגרויות, ללא קשר למוגברים. יש בתי ספר שגם מוסיפים לעולים חדשים ניקוד על מגן. היה לי פעןם מקרה מצחיק בב"ס, עולה חדשה מהודו שלמדה איתנו עשתה פסיכומטרי וקיבלה 699 אבל בגלל שהיא הייתה עולה חדשה הוסיפו לה אוטומטית 100 נקודות ל-799:)
 

AeroSlash

New member
זה נכון...

המורה שלי ללשון ניגשה אלי בכיתה י"א ואמרה לי שאני זכאית לזה ויכולה לממש את האופציה הזו אם אני ארצה [התנגדתי בתוקף]. ואת זה היא אמרה לי בערך כמה שבועות אחרי שהיא בישרה לי חגיגית שאני היחידה בשכבה שקיבלה [בלי שום תוספת] 100 עגול בבגרות בלשון, כשהממוצע הארצי היה 60 [יצויין למען טיפוח האגו שלי, שגם לא למדתי למבחן הזה
]. אז מה נראה לה, שהיא באה ומציעה לי אופציה כזו? שאני אקפוץ על המציאה? ימי הבי"ס העליזים...
התחלתי לבכות שאני מתגעגעת לבי"ס כבר בכיתה י"א [כן, התגעגעתי לבי"ס כשעוד הייתי תלמידה], ורק עכשיו אני מבינה עד כמה באמת אני מתגעגעת לבי"ס... ולקורס
 

AeroSlash

New member
עכשיו? מהבית.

אני לא כל כך נכנסת מהבסיס למרות שיש לי הזדמנות. לרוב כי בדר"כ כי אני מוצאת מה לעשות
 

TaL53

New member
זהו, שאמרת פעם

שיש לך הזדמנות להיכנס מהבסיס, אז תהיתי האם כבר ניצלת את האופציה:)
 

shon100000

New member
בדקתי את הנושא בבית הספר שלי

הרכזת אמרה שלעולים עד 10 שנים בארץ מוסיפים 10 נקודות לכל הציונים הסופיים בכל המיקצועות.
 
למה לא אמרו לי??

בסוף כיתה י' הייתי "רק" 8 וחצי שנים ואף אחד לא העלה לי אף נקודה בשום מקצוע!! כו^&*&%%^$% במחשבה שנייה, אפילו בסוף י"א הייתי פחות מ10 שנים!!! איפה כל הנקודות שלי??
 

DeAth ScrEaM

New member
חחחח

כי זה רק מהשנה האחרונה. עד לא מזמן זה היה תקף לתלמידים שנמצאים 6 או 7 שנים בארץ..
 
למעלה