והוספת הנקודות ממש לא גורמת לעצלות ובטלה
להיפך.היא מעודדת את העולים לשאוף ליותר מתוך הרגשה שמסייעים להם בכך. עובדה שחצי מהאוניבארסיטאות והמכללות בארץ לומדים בהם עולים מחבר המדינות. וזה שהעולים יודעים יותר טוב מקצועות ריאליים רק מוסיפה למדינה ומה זה משנה בכלל אם עולה יודע יותר טוב מתמטיקה או צבר, הרי כולנו אזרחים של המדינה הזו אז מה זה כל כך מפריע. לידיעתך,מורי המוזיקה הטובים ביותר בארץ הם עולים מחבר המדינות. והעולים הם עלה שהביאו פיתוח אדיר לארץ זו בנושא המוזיקה,מורי פסנתר נהדרים,אופראים,מלחינים,ונגנים מעולים הנמצאים בשורות להקות מובילות בארץ,ואף בתיזמורת הפילהרמונית הישראלית.גם פה יש פער גדול בין צברים לעולים,אז מה נעשה בעניין לדעתך????(אני לא מחכה לתשובה). ודרך אגב,כל העיניין הזה מזכיר לי...... שהיתה לי מורה למוזיקה צברית,נראה לי אני לא שאלתי אם היא נולדה בישראל או לא חחח וזה גם לא משהו כל כך חשוב אבל למען הסיפור נספר.בכל אופן היא לא היתה רוסיה,וכל שיעורי מוזיקה היא רק שמה שירים בטייפ שלה חילקה לנו דפים אמרה שנשיר ביחד עם הטייפ והיא התחילה לרקוד לה,לסדר את השולחן שלה,את הניירת,וככה עברה לה שעה.לי זה היה נראה פשוט מגוחך.אחר כך היתה לי כבר מורה למוזיקה רוסיה והיא לימדה אותנו נושאים מעניינים לא שמה שירים בטייפ ורקדה,היא לימדה אותנו על מלחינים,על סיגנונות מוזיקה,על תווים,השיעורים היתה היו מאוד מעניינים והיו ראויים להיקרא שיעורי מוזיקה להבדיל מהשיעורים עם המורה ההיא. אני חושב שמכל זה,ויש לי ביקורת על מערכת החינוך בארץ אבל את זה נשאיר לפעם אחרת,לא צריך פה להיתלונן על כך שהעולים יותר מדי טיבים במיקצועות הריאליים,צריך להיתלונן על כך שהצברים גרועיים כל כך בהם.