שאלה בנוגע לסידן

S Fosbery

New member
שאלה בנוגע לסידן

שלום חברים, יש לי שאלה שאני מניחה שעלתה כאן בפורום כבר פעמים רבות- אני צמחונית כבר כמעט חצי שנה ורוצה לעבור לטבעונות, אבל יש לי בעיה של מחסור בסידן וזה די מגביל אותי, אך ורק מתוך "בורות" וחוסר ידע. ביקרתי אצל כמה וכמה תזונאיות, ולצערי אף אחת מהן לא ידעה לספק לי תשובה מספקת. באילו מזונות יש את הכמות הגדולה ביותר של סידן? תודה לכם ויום נפלא!

מזונות שמכילים הכי הרבה סידן

פר 100 גר' תוכלי למצוא מלא טבלאות באינטרנט. באופן כללי יש סידן: בסרדינים, מוצרי חלב מסוימים (מעל כך וכך אחוזי שומן), ברוקולי, כרוב, קיטניות לרבות סויה ומוצריה ושעועית ירוקה, שקדים ואגוזים שונים, עלים ירוקים ועוד... וכמובן בכדור 1000 סידן יש סידן :) בעיניין ספיגת הסידן יש טענה ומחלוקת בין הגישה האלטרנטיבית לבין הגישה הקלינית. הטענה היא שאכילת חלבונים מן החי לרבות בשר יכולה להגדיל בריחת סידן, העובדה הנכונה היא שחלבון מן החי מכיל יותר מתיונין וציסטאין שתי חומצות אמינו אשר עשירות במינרל הגופרית, מינרל הגופרית משנה את מאזן חומצה בסיס בדם וגורם ליותר חומציות, הגוף, בתגובה לכך משחרר יותר יוני סידן (בעיברית: גורם ליצאת סידן מן העצם) ובכך מוריד את החומציות. אבל אפ"ע שטענה זו נכונה עובדתית היא בטלה בשישים כי זה חלק מהומאוסטזיס ובשרוה התחתונה לא נצפה איבוד משמעותי של מסת עצם או סידן. זהו ציטוט מפי אדם בעל דוקטורט במדעי התזונה. מנגד ניתן לראות שאזורים כמו יפן שלפני 100 שנה לא אכלו מוצרי חלב ולא נצפו כמעט בכלל (!) דלדלול עצם, אז נכון שאפשר להגיד שזה משתנה מיני רבים ואי אפשר להתבסס רק על פי זה... אבל בכל זאת נתון מעניין. לדעתי, טוב שאת חוששת מהעובדה כי אולי יחסר לך סידן אבל אם תקפידי על תזונה עשירה בסידן מן הצומח באופן יומיומי (טופו,שקדים וחלב שקדים ,דגנים קיטניות עלים ירוקים כרוב וברוקולי), תתרחקי מקפאין ומוצריו כי הם מפריעים לספיגה ותספקי לגופך מזונות מלאים תצליחי לחיות בשלום ללא מוצרי חלב/בשר וכמובן הכי חשוב, באמת הכי חשוב תבני יחד עם איש/אשת מקצוע תפריט המכיל מספיק סידן.

יש לזכור לגבי סידן

שמאזן הסידן בעצם אינו מונע רק מכמות הסידן שאנחנו צורכים בתזונה יש עוד הרבה דברים שעוזרים לכמות הסידן בעצם ויטמין K הוא דוגמא לאחד והוא ויטמין שנפוץ באוכל ירוק מהצומח (עלים ) ,מסת שריר מחזקת גם את העצם ,ויטמין D (חשיפה קבועה יומיומית לשמש) ,פירות ,יקרות ,צריכה מינימלית של נתרן (מלח ), פירות וירקות . כמו שנאמר למעלה במדינות שבהם הצריכה של חלב היא גבוהה יש דלדול עצמות גדול יותר דווקא - הסיבה היא אכן כנראה לא החומציות אלא שלל ההשפעות הטובות שמזון מהצומח עוזר לעצם שבחלב גם אם יש מספיק סידן הוא לא עוזר מהבחינה הזו . וזה דיי הגיוני בהתחשב בסיבה שחלב הוא אינו מזון טבעי לנו בטח שלא חלב פרה.

ronita

New member
שומשום מלא

כמו שציינו, בטחינה מסומסום מלא יש 850 מ"ג סידן ל- 100 גר' טחינה (ככה כתוב על האריזה). כמו כן קניתי שומשום מלא, ומידי פעם אני טוחנת (אחרת לא מתעכל בגוף) ומפזרת על הסלט.

עוד כמה טיפים לגבי צריכת סידן

אני מאוד ממליץ לך לקרוא את הספר "שוטי החלב" . רשימת הנזקים הישירים והעקיפים של הנוזל שמיועד בכלל לעגל ולא לאדם לא תאמן. אין דבר שיבריח לך יותר את הסידן מהגוף מאשר צריכה לש מוצרי חלב. משום שזאת האשליה והרמאות הכי גדולה של המאה. לפילים לא חסר סידן, והם לא אכלו מעולם קוטג' גינה 9 אחוז או יוגורטים למינהם. כנ"ל לשאר ב"עח. חלב הפרה לא נועד לבני האדם. והוא הרעל הכי גרוע שיש. אין ל כמעט מחלה בעולם שלא תעלם או תעלם לגמרי אחרי הפסקה של חודש אחד ממוצרי חלב של פרה. ועוד דבר: אבקת שוקו בייחד עם חלב מונע את הסידן מלהספג בגוף. כנ"ל קפאין כמו שכבר נכתב כאן. אני הפסקתי לתת לילד שלי אבקת שוקו עם חלב, ובמקום זה מצאתי אבקת חרובים, יקרה קצת יותר, אבל מסתבר שטעימה אפילו יותר (!) ובמקום חלב של פרה אני שם חלב עיזים, שהוא קרוב הרבה יותר בהרכבו לחלב אם, וכמעט נטול כל נזקים. נכון, עולה פי 3. אבל משתלם מאוד בקיזוז הוצאות עתידיות על רופאים ותרופות שצריכים לקחת כדי לשלם על הנזקים המצטברים לאורך שנים של חלב פרה. כדאי מאוד לא רק לרשום לפנייך את המאכלים שנרשמו פה שמספקים סידן, אלא להיות מודעת לאותם דברים שמונעים את ספיגת הסידן בתעשייה האוכל ...

לא הבנתי

חלב פרה מונע ספיגת סידן וחלב עיזים לא? יש חלב: שקדים אורז סויה שיבולת שועל אגוזי לוז כוסמין ועוד..

למעלה