שאלה בנוגע למעשר

אזמרה

New member
שאלה בנוגע למעשר

כבוד הרב האים מותר לקנות למישהי שיש לך מחסור בכסף(בעלה לא עובד)מוצרים במקום לתת לה את הכסף ישירות?הרי ידוע שנתינת כסף מלבינה פנים אולם יותר קל לתת מוצרים האים זה מותר? האים זה מותר לקנות למישהי מוצרים שהיא זקורה להם מכספי מעשר? תודה

לדעתי כן,

זה כמו קמחה דפסחה, אני מכירה הרבה אנשים שבמקום כסף מעדיפים לקנות מוצרי מזון, אבל לרוב בעילום שם, מניחים ליד הדלת והולכים,

א77

New member
ואדרבה

בתלמוד יש מעשיה שמלמדת אותנו שעדיף לתת לנצרך ולנזקק מה שהוא צריך מבלי להטריחו לרוץ למכולת... איני זוכר כרגע בדיוק את הכתובת המדוייקת בתלמוד. ואוליי בהזדמנות. פעם חשבתי לעצמי בעדיפות בלתת מוצרים. [הייתי מחלק כמויות מזון לנזקקים מידי חמישי בלילה]. לו הם היו מקבלים כסף, וודאי לא היו עושים בזה מה שרצינו אנו שיעשו. היינו שיהיה להם מזון וסעודות לשבת וגם שיספיק לאחר השבת.

אלי ו.

New member
בודאי שיש מצוה לתת לנזקק מה שהוא

צריך, לפי מידתו. את זה אפשר ללמוד מההוראה לעזור לעשיר שירד מנכסיו, ולספק לו בצורה שונה מעני אחר. השאלה היא האם רצוי לכפות על העני סיוע שאתה חושב שעדיף עבורו במקום לאפשר לו בחירה ע"י נתינת כסף. אני אנסה להסביר: כמובן שכל צדקה היא טובה, אבל בהנחה ויש לך 100 ש"ח לצדקה, האם זו מידה טובה שתגביה עצמך מעל העני ותחליט שאת יודע טוב יותר מה נחוץ לו ותקנה לו דבר מה שאתה חושב שהוא זקוק לו או שמה עדיף לתת לו להחליט. (כמובן שאני מניח שמדובר בעני "מן הישוב" ולא בשיכור או אדם מעורער בנפשו שיש חשש שיעשה שימוש לא ראוי בכסף)

למעלה