שאלה בנוגע לל"ד

oshratush

New member
שאלה בנוגע לל"ד

אני בת 19. לפעמים יש לי ל"ד גבוה 130/90 ולפעמים הוא סביר 125/80 עכשיו גם בצו הראשון לפני הצבא זה היה כך ועשיתי מדידות 10 מדידות ויצא לי 127/86 משהו בסגנון הזה..יש לציין שעשיתי בדיקות דם בדיקות לב הכל תקין...ועכשיו מה שקורה זה באתי לבקש מהרופאה שלי אישור לדוגמא לטופס תאוריה היא סימנה שיש לי יתר ל"ד...עכשיו באתי לבקש ממנה אישור לחדר כושר והיא לא רוצה להביא לי!. זה ממש מתסכל כי אני בכושר לא רע ורצה כל יום 7 ק"מ ושוחה ונוח לי לרוץ בחדר כושר מאשר בחוץ מה גם שיש לי מנוי לקאנטרי יש לציין שבצבא הורידו לי על זה פרופיל ל82 שזה לא נורא. הקיצר אני מה זה מבועסת מה עושים?

oshratush

New member
נקודה נוספת

הייתה לי בדיקה של 24 שעות עם הולטר ל"ד והבדיקה הראתה הפוך שיש לי ל"ד נמוך 120/70! אני גם מתרגשת שבודקים ל"ד לפעמים ואוףףףףףףף תמיד הוא חרא בבדיקות מה עושים? אני מתוסכלת מזה ולאף אחד בבית אין ל"ד גבוה לכולם נמוך!!!!!!!1

בנוב

New member
על מה את מדברת

למיטב ידיעתי כל המספרים שאת מציינת הם בתחום הנורמה לערכי ל"ד. אולי את סובלת ממה שנקרא תסמונת החלוק הלבן - אנשים שברגע שהם רואים רופא או אחות בחלוק לבן מעלים את ל"ד. לידיעה ערכים נורמאלים סיסטולי 100-140 דיאסטולי 60-90 PP 30-60 הערכים שלך נופלים תמיד בכל הקטגוריות אז אני לא מבין מה הבעיה אין לא לחץ גבוה ולא לחץ נמוך. נסי לפנות למומחה לל"ד אולי הוא יוכל להרגיע אותך בנוב

inbale

New member
יקירתי

לא נעים לי לבשר לך אבל ערכי הלחץ דם שלך עושים רושם מעולה!!!! לא נשמע שיש לך בעיה כולשהי. אבל ליתר בטחון כדאי לעשות בדיקות של תיפקודי כיליה,בלוטת התריס, ומעקב יומיומי. לא ציינת האם יש לך גורמי סיכון?

oshratush

New member
היא טוענת שהדיאסטולי דפוק

ה-90 לא טוב לגיל שלי היא טוענת שצריך להיות פחות......וכן עשיתי בדיקות דם למיניהן והכל בסדר וציינתי אנשים בבית שלי עם ל"ד נמוך יותר משלי ואוףףףף זה מתסכל בגלל זה היא לא רוצה להביא לי אישור לחדר כושר ומעקבים כמה אפשר עשיתי פעם אחת עוד פעם לעשות? זה מעצבן....

oshratush

New member
תפקודי כליה עשיתי....

עשיתי בדיקות שתן דם כליות אפילו בדקה לי את קרקעית העין! מה לא הכל בסדר היא סתם מעצבנת אני מיואשת מזה קצת! כבר בצבא שזו מערכת הרבה יותר נוקשה הם הגיעו למסקנה שזה לא ל"ד כל כך נוראי...

sbenzvi

New member
הצעה

נסי לפנות לרופא אחר שיתן לך אישור. נשמע, כי הנוכחי סתם הגזים. נכון שבימינו אומרים ש- 90 דיאסטולי זה גבולי, אבל לא עד כדי כך. יש לוודא גם שהבדיקות נעשו לאחר מנוחה.... בסך הכל לחץ הדם שלך בסדר גמור (פעילות גופנית יכולה לשפר את לחץ הדם... אולי זו נקודה שכדאי להזכיר לרופא שלך?).

לחץ הדם שלך נורמאלי ../images/Emo104.gif

במיוחד לנערה... אפילו מצויין... אני יכולה להגיד לך שאצלי במשפחה בצד של אמא יש בעיות לחץ דם (נמוך) והלחץ דם של אמא שלי הוא בדרך כלל 90/50 אבל הלחץ הרגיל שלי הוא 120/70.... יכול להיות שיש לך יותר מלחץ דם שבגללו הרופאה לא רוצה לתת לך אישור ואם לא... קחי חוות דעת שניה

sbenzvi

New member
אין דבר כזה בעיית לחץ דם נמוך!

יש בעיה עם לחץ דם גבוה!

זה לא בדיוק בעיה ../images/Emo104.gif

אבל לחץ דם נמוך יכול להעיד על מספר בעיות כגון אנמיה וכו ולחץ דם נמוך כן מסכן חיים לכן זו כן יכולה להיות בעיה!

sbenzvi

New member
לחץ דם מאד נמוך זה מצב אקוטי....

ולא כרוני.... מה שאת מדברת זה מצבים של שוק וזה כבר משהו אחר.... בסך הכל אין מחלה כזאת "לחץ דם נמוך" - זה מה שהתכוונתי....

גלגולX

New member
תחליפי רופא- דחוף!!!

הלחץ דם שלך נורמלי לחלוטין גם הסיסטולי וגם הדיאסטולי. אמנם בגיל כזה כמה שהל"ד יותר נמוך זה יותר טוב מפני שככל שגודלים הל"ד עולה אבל זה עדיין בגודל הנורמה. בכל מקרה תבדקי אם הדופק שלך בסדר והוא תואם את הנורמה כי יכול להיות שזה יחסי.

oshratush

New member
הדופק שלי בסדר גמור

פשוט הדיאסטולי שלי גבוה מה גם אני גבוה יכול להיות בגלל זה הוא עומד בין 85-90 וזה מה שאני מתכוונת לעשות לאמא שלי זה עלה על העצבים כל הקטע...ולגבי להזכיר לה שספורט הוא רק יותר יעיל אמרתי לה היא לא מוכנה היא טוענת ש90 זה גבוה לילדה בגיל שלי מה אני יכולה לעשות???נראה לי רק שאני רואה אותה אני מקבלת ת´ל"ד הזה זה מתסכל וכל הבדיקות בסדר גמור... ובגללה אין חדר כושר. בנתיים:( כמה חבל.

למעלה