שאלה בנוגע לכתיבה

galshifi

New member
שאלה בנוגע לכתיבה

שלום, האם יכולה להיות משמעות מוטורית לילד עם ידיות ימנית אשר כותב אותיות רבות מהכיוון ההפוך? למשל כ', נ' מלמטה למעלה.

נאוה ר

New member
כדי לענות

צריך לדעת את גיל הילד. סוג הכתב שהוא משתמש בו. כמה זמן הוא משתמש בו. וכמה אותיות נכתבות מלמטה למעלה.

galshifi

New member
תשובה

הילד בכיתה ב', כותב באותיות כתב. לא בדקתי את הדפוס שלו. (רק היום התחלתי לעבוד איתו). אני לא יודעת כמה אותיות בדיוק אבל לדעתי חלק גדול מהן נכתבות בצורה לא תקינה. אני מניחה שהכתב חדש לו אבל הוא שולט בכתיבה יפה. הכתיבה זורמת אבל האותיות לא "יפות" יחסית לגילו לדעתי.

נאוה ר

New member
בכתיבה יש שני מרכיבים חשובים

קריאות ומהירות. קריאות זאת אומרת שאפשר לקרוא את הכתב שלך. מהירות זאת אומרת שאתה כותב מספיק מהר כדי שתוכל לעמוד בקצב של המשימה. כתב שבו האותיות מלמעלה למטה הוא יותר מהיר לאורך זמן (בשלב שבו מחליפים כיוון אז נוצרת איטיות). אם מדובר באות או שתיים בכיוון ההפוך לא הייתי טורחת אבל אם מדובר ביותר ומדובר בילד עם מוטיבציה שווה ללמד אותו משהו שיעזור לו במשך כל השנים בהן הוא יכתוב. אין טעם לבדוק דפוס אם הוא עבר לכתב. אלא אם כן רוצים לשלול את המצב שיום אחד הוא יהיה מורה לכתה א' או מרפא בעיסוק ורוצים לוודא שיכתוב נכון

galshifi

New member
תודה על העזרה

הכתב שלו לא קריא מספיק לדעתי אבל מדובר בילד אינטליגנטי מאוד, אז אנסה לעבוד איתו קצת אם הוא ישתף פעולה. תודה רבה!

תקותנו

New member
כתיבה

לדעתי חשוב לעבוד על הכיוונים.אחרת-בכל פעם שהוא עומד לכתוב אות הוא צריך לכנס את ה"דירקטוריון" בראש כדי להחליט מאיפה כדאי להתחיל אותה,מכיון שכל אחת נכתבת מכיוון שונה. יש הרבה הגיון בכתיבה מאותו מקום ובאותו כיוון ליצירת שטף בכתיבה,במיוחד בכתיבה מרובה ומהירה.

למעלה