שאלה בנוגע לטענות שווא

שאלה בנוגע לטענות שווא

ערב טוב
אני נשואה מ 1982,ולפני 10 שנים סיימנו לשלם את מחיר הדירה המלא. לא מזמן עזבתי את הבית בעקבות סכסוך עם בעלי. במריבה שקשורה לחלוקת רכוש הוא אמר לי פתאום שלפני 10 שנים לקח הלוואה מהאחים שלו,והראה לי קבלות שהם לקחו הלוואה מהבנק . מדובר בסכום של רבע מליון שקל,והוא טוען שהוא לא שילם להם כלום עדיין ולכן אם אבקש פירוק שיתוף,הוא יבקש שבית משפט יפחית ממה שמגיע לי את החוב שאנחנו כאילו "חייבים" על הדירה.
אני לא יודעת כלום על הדבר הזה כי הוא לא סיפר לי,והאחים שלו מסוכסכים איתי ואף פעם לא היה לי קשר טוב איתם. אני גם בטוחה שאם לקח לפני 10 שנים הלוואה אז הוא בטח כבר החזיר אותה. אין לבעלי הוכחה שהוא קיבל את הכספים,ואין לו הוכחה שהפקיד אותם לחשבון המשותף. אני חוששת ממצב שבית המשפט יקבל בכל זאת את השקר הזה.
מה אתם מציעים לי לעשות במקרה כזה ?
תודה רבה לכל מי שיש לו פיתרון

שילה1

New member
א.לפי החוק החדש-תצטרכו קודם

לפנות למרכז לישוב סכסוכים שליד בית המשפט,ל4 שעות של שיחה.
לאחריהן-תחליטוו אם לפנות לבית המשפט או לגישור.
ב.הדירה של שניכם ולא בהכרח בית המשפט יפסוק כך.יש להיות זהירים בכך.בעלך יכול להגיד.הדירה של שניכם והחוב-ישן מאוד.
ב.תמיד אתם יכולים לפנות לגישור ,כדי לקצר הליכים ולתת לשניכם אפשרות לדבר לא מעט.
ולהגיע להסכם.
במצב זה,לא תצטרכו לפנות ליחידה לישוב סכסוכים.
בכל מקרה וכעת-רצוי מאוד,לפנות לעו"ד לצורך התיעצות.

מדובר בדירה

בוקר טוב שילה
מדובר בבית שאנחנו רשומים בו חצי/חצי, יותר מ 15 שנים
אני גם האמא של הילדים שלו ובמשך השנים חינכתי לבד וגידלתי לבד את הילדים בבית. חוצמזה,אני תחזקתי את הבית בנאמנות. ניקיתי ובישלתי בכל הפעמים וזה בנסיבות כאלה שהוא היה עסוק בעבודה. אני מצויידת גם באישורים ממחנכת הכיתה של הילדים שלי ומסגן מנהל בית ספר שמוכנים להצהיר שראו רק אותי בכל הפעילויות והחוגים של הילדים.
יש לך מושג האם זה נקרא שיתוף כמו שנהוג לכנות בבית משפט?
כי אם ברישום הדירה על שם שנינו לא נקרא שיתוף,ואם העובדה שדאגתי לכל ענייני הבית והחינוך,לא נקרא שיתוף אני מרימה ידיים

כרגע חשוב לי לדעת אם יש לי בסיס טוב לקבל חצי מהדירה ,ואם כן אני אקח עורך דין בקרוב.

תודה לכל העונים וחג שמח

שיתוף בין בני זוג וחובות משפחתיים

שלום רב,

מהדברים שכתבת עולה שבעלך מנסה "לסדר" אותך ולנגוס במה שמגיע לך על ידי המצאת חוב פיקטיבי כביכול לאחים שלו. שהדירה היא רכוש משותף של שניכם. בתי המשפט מתייחסים בחשדנות רבה לטענות של "הלוואות" בתוך המשפחה, לאחים, להורים וכו'. מבינים שאלו טענות שאנשים ממציאים כדי לייצר חובות יש מאין כדי לנגוס בחלק שמגיע לך במסגרת חלוקת הרכוש ביניכם. הוא יצטרך להוכיח שהסכם ההלוואה אמיתי, שנערך במועד שהוא טוען, שהוא ביצע החזרים משך השנים על חשבון ההלוואה הזאת ועוד.

הדברים טעונים בדיקה יותר מעמיקה באמצעות ייעוץ משפטי ע"י עורך דין. כפי שנאמר לך מומלץ לך לפנות לייעוץ משפטי ומוקדם ככל האפשר!

תודה רבה רבה לך עורך דין יעקובוביץ,וגם לשילה

אני בודקת אפשרות ראשונית לגיבוש הסכם בגישור,ואם לא יצליח לי להגיע איתו להבנות הללו לא תהיה לי ברירה ואפנה לייעוץ אצלך באהבה.
בינתיים הרבה תודה לשילה ,ולך וחג שמח לכולנו

למעלה