שאלה בנוגע לחינוך מיוחד והתמודדות עם האבחנה..

alonimalona1

New member
שאלה בנוגע לחינוך מיוחד והתמודדות עם האבחנה..

ערב טוב,
לפני מספר ימים קיבלתי אבחנה סופית שהילדה שלי בת השנתיים נמצאת על הספקטרום האוטיסטי...
כבר זמן מה אני מודעת לזה ומנסה להשלים עם זה אך לא כל כך מצליחה..
השאלות שלי הן- איך מתמודדים עם דבר כזה??
ואיך אני מחליטה איזו מסגרת מתאימה לה? הציעו לה מעון שיקומי, אך אני מרגישה צורך בשילוב בגן עם סייעת..
תודה מראש על התייחסותכם.

abashel13

New member
נראה לי שהפרשנות שלו מוצלחת מזאת של

הפסיכולוגית... הוא מפרש את עצמו והוא מפרשת את עצמה דרכו...

עכשיו את צריכה למי להאמין...

TikvaBonneh

New member
שתי האפשרויות טובות בגיל הזה

האפשרות של מעון שיקומי הרבה יותר פשוטה מבחינה לוגיסטית וכלכלית.
גם אני מאוד רציתי שילוב, מתוך תפיסה אידאולוגית לפיה איבחון זה או אחר לא הופך את הילד שלי לחייזר
, ואין סיבה להרחיק אותו מחברת בני גילו.
זו תפיסה שהוכיחה את עצמה יפה בגיל שנתיים, (ונכשלה כישלון חרוץ בגיל 16, אבל זה לא צריך להדאיג אותך עכשיו)
אם את מרגישה שכולך מלאת מוטיבציה להרים פרוייקט שילוב - קדימה.
אם זה גדול עלייך עכשיו - מעון שיקומי יעשה את העבודה ברוב המקרים, בלי לגזול ממך את כל האנרגיה.
ואיך מתמודדים?
יש קבוצות תמיכה של בית לורן,
יש אותנו פה,
ויש לך את החיים שלך.
תשקיעי בעצמך.
תעשי דברים שאת אוהבת - קפה עם חברות, סופ"ש רומנטי עם הבעל, מסיבת ריקודים - הכל הולך.
את חייבת כוחות.
מה שהבת שלך צריכה עכשיו זו אמא עם הרבה אנרגיה וחשיבה חיובית.

רואה 6 6

New member
שני הדברים יהיו טובים

אך משלבת לילדה בגילה צריכה להבין (בעזרת הדרכה) מה בדיוק נכון לגיל זה ולא להעמיס מדי.

אני בעד גן שיקומי

מסגרת קטנה ומחבקת.
עוד יהיה לך זמן לשילוב ולסייעת.
ולשאלה איך מתמודדים- שאלה לא פשוטה. בהתחלה השמיים נפלו, אני מודה..

allafish

New member
בעד גן שיקומי

כשבני אובחן בגיל 3 עמדו לפני אופציות של שיבלוב עם סייעת או גן תקשורתי (לילדים בתפקוד גבוהה). מאוד חשתי מחינוך מיוחד אבל רופאה התפתחותית אמרה לי "כל ילד היה נהנה ממסגרת והשקעב כזו". הסכמתי לגן תקשורת והוא עשה לבני פלאים, כי היה שם צוות מיומן שנתן לבני המון כלים וקידם אותו המון בתחום תקשורתי ומעבר מזה. אחר-כך, אחרי שבני רכש מיומניות תקשורת בסיסיות הגיע השלב לשלב אותו עם ילדים רגילים.
ועוד נקודה חשובה - שילוב יחידני הוא תורה שלמה. כדי שהשילוב יצליח את צריכה לדעת הרבה מאוד אוטיזם ועל איך מקדמים ילדים על הספקטרום בכלל ועל איך אך עושים שילוב בפרט. בשביל ללמוד על אוטיזם אני מציאה לך לקרוא בפורום הזה בקביעות ובשביל לדעת איך עושים שילוב לקחת קורס "אתגר השילוב" של גל בכר מטעם אלו"ט. בלי בקיעותך באוטיזם ושילוב שהותו של בנך בגן עם סייעת תהיה השקעה לריק. היא סתם תהיה בייביסיטר והילד לא יתקדם לשום מקום.

אני בעד אלוטף!!!הם עושים את הכל

ואת יכולה תמיד להוסיף טיפולים בבית אם תראי שיש צורך. בגיל 2 לילדים פחות חשובים ילדים אחרים.

למעלה