שלום לכולם ,שמי רועי ואני חדש בפורום ובתכום הבונסאי,לאחרונה רכשתי בונסאי של עץ זיית,אני מתגורר בדירה,ורציתי לדעת האם זה אפשרי לגדל אותו לייד חלון גדול עם הרבה אור?,בנוסף הייתי שמח לכבל מידע על מפגשים של החוג שלכם, בתודה מראש רועי.
לגבי הזית, ניתן לגדל בבית במידה ואכן התנאים הם כפי שציינת והוא חשוף לשפע של אור טבעי ולפחות שעתיים שמש ישירה, גם אם מבעד לזכוכית. רצוי אחת לשבועיים לסובב את העץ כך שכל פעם חזית אחרת שלו תפנה לכוון החלון. מפגשי חוג הבונסאי מתקיימים אחת לחודש בשבת הראשונה של החודש. במפגשים מתקיימות סדנאות,הרצאות,הדגמות ועוד מגוון פעילויות. ניתן להשאיל ספרים בספריית החוג (הכוונה כמובן לספרות מקצועית בנושא אמנות הבונסאי). אתה מוזמן להגיע לשני מפגשים ראשונים חינם על מנת להתרשם ולאחר מכן תוכל להירשם כחבר חוג מן המניין. אם תעביר לי את כתובת הדוא"ל שלך במסר אישי אדאג שתקבל פרטים מלאים אודות המפגש הקרוב. נשמח לראותך
כאשר אנו בוחרים למקם את עץ הבונסאי בתוך הבית יש למקמו בסמוך לחלון מואר היטב, עדיף אפילו שלא יהיה בעל מפנה צפוני אך יש להמנע מלמקם את הבונסאי קרוב מידי לזגוגית החלון שכן בימים חמים הזגוגית עלולה להתחמם מאוד ולצרוב את עלי העץ. !!! המרחק המומלץ הינו בין חצי מטר למטר מהחלון.