שאלה בנוגע לגג

waisbart

New member
שאלה בנוגע לגג

קיבלתי הצעה לרכישת דירה מקבלן בבניין בן 4 קומות כאשר הדירה בת 6 חדרים היא קומה רביעית ואחרונה כאשר יש עוד שתי דירות בנות 3 חדרים בקומה זו. הקבלן מציע לי להצמיד לדירה את הגג שמעליה אבל להשאיר זיקה להצבת דוד"ש של עד שני דודים. אין עליה לגג מהדירה רק דרך חדר המדרגות והגג לא מרוצף. השאלה היא האם אין כאן סתירה לכאורה? כיצד הגג הוא רכושי אבל יש זיקה לדודי שמש לשכנים? האם יש לי איזה שהוא יתרון בגג כזה על פני מצב בו הגג הוא משותף? הרי אם ארצה לבנות עליו תוספת או יחידה נוספת ( בכפוף לאחוזי בניה אם יש ) אני זקוק לחתימות אז מה אני מרויח אם הגג שלי? מה לגבי ארנונה? האם הגג נוסף לחישוב הארנונה של הדירה שלי? האם זה משנה אם הוא מרוצף או לא? בתודה מראש.

הצמדת גג ...

מבלי לבדוק את הניסוח המדוייק של ההצעה ואת זכויות הבניה ואפשרויות ניצולן קשה לתת תשובות לשאלתך. לא ברור מה זה זיקה להצבת דוד"ש של עד שני דודים, למה אין עליה לגג מהדירה והאם מותר לבנות עליה כזאת, מהן זכויות הבניה על הגג ולמי הם שייכים (הצמדת הגג אינה מצמידה אוטומטית זכויות בניה קיימות ועתידיות) למה הגג לא מרוצף וכו' ... ברור שיש יתרון על פני מצב שבו הגג הוא משותף - ראה דיון בנושא בניה על הגג הדף זה של הפורום, שם מדובר על מי שקיבל חתימות והיתרי בניה אבל אינו יכול לבנות כי אין לו זכויות בגג. אם מעניינת אותך בכלל רכישת הגג כדאי שתפנה לקבלת יעוץ מקצועי.

waisbart

New member
זו באמת שאלה

והכל דיבורים בינתיים, לא ראיתי חוזה. אבל אתה לא מכיר חיה כזאת? שהגג שלי רק לשכנים יש זכות להצבת דוד"ש? הגג לא מרוצף כי אף גג של בניין לא מרוצף אם הוא לא גג של דופלקס או פנטהאוס. אגב יש קונסטרוקציה מוכנה למדרגות מהדירה אבל זה לא כדאי לי לוותר על שטח מהדירה בשביל זה כי יש מרפסת גדולה. זה נותן לי יתרון לבניה עתידית ותו לא השאלה אם זה בכלל כדאי לי כי הוצאות האיטום אחרי שתסתיים אחריות הקבלן יהיו עלי ועוד לא ברור לי מה לגבי ארנונה.

לדעתי כדאי להצמיד, תלוי במחיר.

גם אם אין לך זכויות בניה בגג וגם אם אין לך כוונות לבנות, יתרון אחד ברור להצמדת הגג לדירתך הוא לא יהיו לך הפתעות בעתיד ואף אחד לא יוכל לבנות מעליך ללא הסכמתך. נניח שבעתיד העירייה תאשר הוספת קומה נוספת לבנין, במקרה כזה יכולים בעלי הגג וזכויות הבניה (שהם כלל דיירי הבנין) להחליט לבנות או למכור. לא ברור לי אם לכך צריך הסכמת כל הבעלים או שרוב מספיק (אבי, אתה בודאי יכול לספר לנו), גג צמוד אליך ימנע זאת. ארנונה משלמים רק על שטח מקורה, גג צמוד ואפילו מרוצף לא יוסיף לארנונה. גם התשלום לועד הבית לא מושפע כי הוא לפי חלקך ברכוש המשותף וזה לא משתנה בעקבות ההצמדה. יתרון נוסף להצמדה הוא שעל גג שלך אתה יכול לשים מזגן ואף לאכסן חפצים (לא במחסן, זה דורש היתר ואחוזי בניה) ללא צורך בהסכמת השכנים. החיסרון היחידי שאני יודע הוא שאחזקת הגג (איטום, סיוד) עליך, לדעתי כדאי לספוג את זה על מנת לזכות ביתרונות. לכן לדעתי השיקול הוא האם הקבלן מבקש תוספת כסף להצמדה וכמה. אני לא איש מקצוע בתחום, אבל רכשתי דירה שהגג מעליה צמוד אליה (ויש עליו גם קולטי שמש משותפים) ולכן התעניינתי בנושא.

הצמדת הגג לא בהכרח די בה ע"מ למנוע

הצמדת הגג לא בהכרח די בה ע"מ למנוע בניה מעליך אם הצמדת הגג לא כוללת גם "זכויות אויר" הרי שלא בהכרח תמנע בניה עתידית אם אין זכויות , הגג לא מרוצף אזי כלל לא בטוח שכדאי לשלם על הגג ע"מ להבטיח דבר שהיום כלל לא אפשרי , לא נהראה אפשרי באופק והוא ספקולציה גרידא הערך של זה הנו נמוך מאד ויתכן שאיטום הגג והוצאותיו לאורך הזמן הן שווה הערך אם לא יותר לעומת זאת אם למרות זאת יש ערך לגג לשואל לצורך זה או אחר הרי שכדאי לשקול גג לא מרוצפ [שזו עלות בפני עצמה] ועוד עם זיקת גישהלשכנים לא שווה הרבה וןאם המקום הוא מקום בו ערך הדירות זול [וכך זה נשמע] אזי התוספת עבור הגג אם בכלל הנה מלית [כל ההוצאות להכשקרתו נופלות על הרוכש מה שלא משאיר הרבה לתוספת אם בכלל] לשואל - ע"פ החוק הקבלן מחויב בשטחים "ציבוריים" לטובת כלל דירי הבנין לצרכים השונות [מכונת , דוד"ש וכד] זיקת ההנאה נובעת מכך שככל הנראה ע"מ להגיע לאלו יש לעבור דרך הגג או שמפאת חוסר מקום הם נמצאים על הגג "שלך" - מובן שערך גג כזה נמוך בהרבה עקב חוסר פרטיות ובטחון

שאלה לגבי "זכויות אויר"

תוכל לפרט איך אפשר לבנות מעלי אם "זכויות אויר" אינן שלי? האפ הכוונה היא שאפשר לבנות מעלי קומת עמודים ולבנות מעל קומת העמודים? בכל מקרה, גם אם יש אפשרות תיאורטית כזאת זה לא נראה כל כך מעשי. בנוגע לדודי השמש, אכן הם מגבילים את השימוש בגג במצב הנוכחי, אבל במקרה של בניה הם יעברו מן הסתם לגג הבניה החדשה, כך שהם מפריעים רק אם יש כוונה להשתמש בגג בלי לבנות. עם זאת ההפרעה קטנה כי מספר הדודים מוגבל.

הנקודה היא

שאם רכשת הג בלבד ולא זכויות נוספות אזי בבא היום הזכויות שלך הן כחלקך ברכוש המשותף המפתח להכרעה משפטית נמצא בניסוח החוזה דוד"ש - כמובן שבבא היום אם תהיה בניה גם הדוד"ש יזוזו אבל אתה מנסה לקבוע ערך של הגג היום ולספקולציה חסרת הרגליים שיבנו בא היום יש ערך קטן מאד היום כמו-כן אם בבא היום תרצה להיות עם גג צמוד במקום דירתך הנוחכית עדין יוכלו לשים עליך דוד"ש כמצבך היום

waisbart

New member
תודה

עוד לא גמרנו לריב על המחיר..
ברור שאקח עו"ד מטעמי.

למעלה