שאלה בנוגע לבני המתבגר

just a stranger

New member
שאלה בנוגע לבני המתבגר

יש לי ילד בן 22
יליד ישראל למד כמו כולם אבל כותב עם שגיאות כתיב ויש לו קצת קושי להתבטא(צורת דיבור של ילד קטן), מאוד שקט מופנם, מתקשה ליצור קשרים חברתיים
מה יכולה להיות הסיבה? יכול להיות שיש לו איזשהיא בעיה שיכלית שצריך להתמודד איתה? איני יודעת מאיפה להתחיל
תודה מראש

shavririt

New member
איך זה שאתה מתחיל רק עכשיו?

ומה היה בכל שנות ילדותו? הוא כבר בוגר ולא "מתבגר". האם לא אובחן וטופל כבר מזמן?
ברור שכדאי לך להתחיל באיזה אבחון, וזה לא בהכרח יהיה אוטיזם.
כאן אין אפשרות לאבחן ולא לתת הצעות מלבד להפנות אותך לגורמים מאבחנים.
אם זה בפרטי ואם זה דרך הרווחה, הבריאות וכו'.
הקשיים שאתה מתאר יכולים להיות מסיבות שונות ועפ"י האבחון תוכל לדעת כיצד להמשיך.
מלבד זאת כדאי לעזור לו ולעודד אותו להיות עצמאי כמה שיותר.
לסמוך עליו ולתת לו אחריות הדרגתית על עצמו לפי יכולתו כמובן.

just a stranger

New member
פשוט

הנחתי שעם הגיל זה ישתפר, שפשוט הוא איטי יותר מילדים אחרים.
הבאנו לו פסיכולוג בעבר שאמר שיש לו חרדה חברתית אבל זה הכל, זה לא מסביר את השגיאות כתיב

TikvaBonneh

New member
הוא סיים בגרויות? היה בצבא?

מה הוא עושה? האם למרות הקושי, יש לו חברים?

just a stranger

New member
לא עשה צבא

יש לו מעט חברים שמדי פעם נפגש איתם אבל לא חברים קרובים
כרגע הוא פשוט יושב בבית.

schlomitsmile

Member
מנהל
אם את כותבת כאן, כנראה שאת חושבת שאולי הוא על הספקטרום האוטיסטי

אף אחד לא יאבחן אותו וירטואלית,
אבל ממה שסיפרת אני יכולה להבין למה את חושבת בכיוון.
האם גם הוא תוהה?
האם טוב לו או שהוא מחפש שינוי?
אם הוא מעוניין, הוא יכול לפנות לאיבחון.
תוכלו לקבל כאן המלצות על מאבחנים למבוגרים, אם זה מעניין אותו

alphadelta

New member
בעבר

מה היו המחשבות עד כה?

איני יודעת לאן הולכים לאיבחונים בגיל 22.
אבל , אם מעולם לא היו איבחונים תנסי להזכר האם רמזו לך משהו בעבר. אמרו משהו לגבי אתגר או קושי. אולי זה יתן לך כיוון.

נקודה להרגעה.

הבן שלי הוא ילד בן 13. הוא לא PDD. הוא ילד לקוי למידה והקריאה שלו מזעזעת. הוא עם הפרעת קשב וריכוז, מדבר הרבה, והיפר אקטיבי. הוא כותב עם מליון שגיאות. מחסיר את האותיות ו,י ה. הוא ילד חכם ביותר, אבל כושר הביטוי שלו לקוי מאוד. יש לו קשיים חברתיים שהמורה שלו בכיתה ד',ה' ו. עשתה עבודה מעולה. שאם לא כן, לא היו לבן שלי קשרים חברתיים היום.
יש הרבה ילדים עם הפרעות קשב וריכוז שיש להם קשיים חברתיים. הם מופנמים, או אימפולסביים. לפעמים קשה להיות ביחד אתם. הקשרים החברתיים שלהם מאוד דלים.

אני בעצמי יש לי שגיאות כתיב, ועם הרבה מאמץ ותשומת לב עובדת על זה. אני מכירה הרבה אנשים עם שגיאות כתיב, מופנמים ולא חברתיים.

אני לא מכירה את הבן שלך, אבל מיומנויות חברתיות מאוד יכולות לעזור, לבן שלי זה עזר.
כמו כן אני מציעה לערוך איבחון זה ישלול דברים אחרים.

מקווה שעזרתי.
א.

TikvaBonneh

New member
מכון בית אחד של עופר גולן

עושה איבחון יסודי מאוד, ושם יוכלו לבדוק האם הוא נמצא בספקטרום האוטיסטי.

Ziggy Stardust7

New member
גם אני ממליץ על 'בית אחד'

גם אני עשיתי שם אבחון, והאבחון שם מקצועי ויסודי.

אגב, אני Mr Blue Sky 1 (פשוט החלפתי כינוי).

Navva

New member
"ילד" שכותב עם שגיאות כתיב

קראתי כבר אתמול מה שכתבת לגבי בנך.
ראשית, בגיל 22 הוא לא ילד, אבל הוא יתמיד ישאר בנך. בני, שבעקבות "אבחנו" אני כאן בפורום, בן 12 כמעט, יעלב אם אקרא לא ילד, או אם יציעו לו מנת ילדים במסעדה.

לגבי שגיאות הכתיב, זה לא משהו שצריך להיות מוטרדים ממנו. עד היום אני סובלת מלא מעט שגיאות כתיב, אני מגדירה זאת כ"כתיב יצירתי". מה שלא הפריע לי להיות תלמידה טובה, ואפילו להיות מוגדרת כמחוננת., לאורך השנים ולללמוד מקצוע אקדמי(אני מהנדסת) + תארים מתקדמים. היו יש speller בכל מעבד תמלילים.

החרדה החברתית זה באמת משהו שיכול לשתק ולהפריע בחיים. בזה היתי מתמקדת בלנסות לסייע. להבין את המצב ו"לקרוא לילד בשמו (הילד=הקושי). לטפל בקושי ובקביל לכוון אותו לרכוש מקצוע שיתאים לכישוריו, באופן שהצלחה בו גם תשפר את הדימוי העצמי שלו והיכולת להגיע לעצמאות.

ד"א חבני כבר מכיתה ג'-ד' היו מעט שגיאות כתיב, אבל אני חוששת לגבי היכולת שלו "להסתדר" בחיים בלי כל קשר ליכולת האקדמית שלו.

למעלה