שאלה במטען Triton JR

abirdh

New member
שאלה במטען Triton JR

יש לי בעיה עם המטען הזה... יש לו שעון עצר שאחרי שעה וחצי של טעינה הוא מפסיק לטעון ומצפצף... עכשיו זה לא בעיה כי זה רשום בחוברת שיש את זה.. אבל שאני רוצה לטעון את המצבר שלי שיש בו 7 אמפר ואני טוען ב1 אמפר אז זה לוקח יותר משעה וחצי ואז הוא לא טוען עד הסוף.. אני לא מבין למה עשו את זה... למישהו יש פיתרון?

arieljt

New member
מצטרף לשאלה..ואולי יש לי תשובה

גם המטען מצברים שלי BOSCH טוען בצורה של הפסקות.. זה נורמלי? או איך הולך התהליך..כי המצבר שלי נשאר ריק אחרי יומיים [אולי באשמת המצבר]

abirdh

New member
אין את האפשרות הזאת ב triton jr

אולי ב triton המתקדמים יותר.. אם אתה מדבר מנסיון אני אשמח אם תוכל להסביר לי.. תשאיר לי את המס' טלפון שלך ואני אחזור אליך.. תודה..

gillb

New member
גם ב ice של duratrex יש דבר דומה

הפתרון שלי הוא פשוט. מבצע טעינה נוספת מהמקום בו הופסקה ורושם בצד כמה נכנס כדי לוודא בסוף הטעינה שהבטרייה תקינה.

gillb

New member
כל מה שתיארתי נכון לבטריות ליפו בלבד...

במטען שלי אין הקצבת זמן לטעינת בטריות שאינן ליפו. בבטריות שאינן ליפו (NICD) אני לפעמים מבצע מספר מחזורי טעינה (פריקה טעינה) הנמשכים לפעמים 12 שעות ויותר. אין הגבלת זמן (או יותר נכון עד ליום זה לא ניתקלתי בהגבלת זמן. ההגבלה מובנית בטען שלי לבטריות "ליפו" בלבד.

abirdh

New member
בליפו הוא מאפשר שעתיים טעינה

ובניקד הוא מאפשר שעה וחצי... נורא מעצבן...

I t a y l

New member
בטריטון הרגיל (הקודם)

היה ניתן לקבוע ולבטל את הגבלת הזמן. תעבור על ההוראות

לעבור על ההוראות???

השתגעת? זה יכול עוד להיגמר בהכרת המטען שלו, ואף חלילה שימוש נכון!
גוואלט!

abirdh

New member
חח אני לא כמוך.. אין אפשרות ביטול לפי ההוראות

אז בלי לזלזל... ואם יש אז כנראה פיספסתי ולא נראה לי... ואם אתה חש שאתה יודע להשתמש יותר טוב ממני במטענים אז בוא תלמד אותי...

I t a y l

New member
רק בשבילך עברתי על ההוראות 2 דקות-

וזה ציטוט בנוגע לטיימר: "A backup SAFETY TIMER feature is designed to protect the charger, battery, and surrounding environment during charge. IF for some reason Triton Jr. does not properly identify a battery having reached full charge (peak for NiCd/MH batteries) the backup safety timer should automatically shut off charger to prevent any damage from occurring due to overcharge.The safety timer settings are 1.5 hours (90 minutes) for NiCd and NiMH batteries, and 2 hours (120 minutes) for LiPo and Li-Ion batteries." על פי ההוראות אפשר להבין שהטיימר פועל ויפסיק את הטעינה רק בסוללות NICD/NIMH/LIPO. אין שום איזכור בנוגע לטיימר במצברי PB. איתי.

abirdh

New member
פשש תודה... לא יעדתי ש pb זה למצברים..

עכשיו אני טוען ככה.. מתקדם טוב!

4XORN

New member
מטען מבוקר מיועד למצברים

נסה להסיג אותו בחנות אמיסל ברמת גן הוא מיועד למצברים והוא גם מבוקר עים מנורת לד.אני אישית עובד איתו כבר חודשיים והוא עולה כ-150 ש"ח.

sagife

New member
אמרת שהמצבר הוא של 7 אמפר.

למה לטעון בקצב 1 אמפר? עייניתי בהוראות ואני רואה שאתה יכול לעלות אפילו לקצב 5 אמפר. שעה וחצי של טעינה כזאת וקיבלת מצבר טעון לעילא ולעילא.

sagife

New member
קודם כל, צודק.

אם אכן מדובר במצבר "עופרת" קצב הטעינה שהצעתי הוא מוגזם. מצברים מסוג זה יש לטעון בקצב של מקסימום חצי אמפר. בעמוד 17בהוראות ההפעלה של המטען המדובר יש התייחסות ספציפית לנושא. למיטב הבנתי, אם מפעילים את המטען במצב Pb הטעינה לא אמורה להפסיק לאחר שעה ומחצה אלא להתבצע במלואה במשך 7-14 שעות. abirdh, האם אתה מנסה לטעון את המצבר בהתאם לאמור בעמוד 17?

abirdh

New member
הכל הסתדר לי.. תודה על העזרה

לא חשבתי על זה שמצבר זה טעינה ופריקה שונה משל סוללות ניקד :/... החכמתי :p

למעלה