שאלה בלי כותרת

שאלה בלי כותרת

אז נכון שקשה ומפחיד לחשוב על האפשרות שלא נהיה כאן לגדל אותם אבל... זה עלול לצערינו לקרות לכל אחד ואחת במסגרת האפשרויות והחוקיות שלנו אם חלילה קורה לי משהו האב באופן אוטומטי מקבל משמורת מלאה אפילו אם ציינתי בצוואה אצל עו"ד את העדפות שלי?את הרצונות שלי? כבר חשבתי ולדבר עם הגרוש שלי על הנושא ולהביא אותו להסכמה רק שנראה לי שמאוד יעלב וזה יהיה בעוכריי מישהי יודעת מה החוק בנושא ?

מאחר וגם אני

התחבטתי בשאלה דומה העו"ד שלי אמר לי שאם חו"ח
יקרה לי משהו המשמורת עוברת אוטומטית לאבא שלה ורק נניח ההורים שלי או אחים שלי יכולים להתנגד ולהוכיח לבית משפט שהאב לא כשיר לגדל את הילד\ה וזה תהליך ארוך אבל נקווה לטוב .

קודם תודה על התשובה המהירה!

ותוך כדי מחשבה הגעתי למחוזות חשבתיים שונים ומשונים ואולי לילד שחלילה מאבד את אמו עדיף באמת לגור עם אביו? בסופו של דבר אין תחליף להורים אפילו שהוא לא סופר אטרקציה ולא העדפה האישית שלי אולי זה עדיף רגשית לילד? זה נושא שאני מפחדת עליו שלא נדבר על להתעסק בו מדיי

s h o o s h a

New member
ייעוץ מקצועי

מאחר ומדובר בנושא מאד רגיש (גם אם לא במיידי) הרי ראוי שתתייעצי עם אנשי מקצוע ולא תסתמכי על ידע לא מבוסס שלנו (גם אם מתוך רצון טוב). ייעוץ ראשוני תוכלי לקבל בפורום דיני משפחה וירושה כאן בתפוז וייעוץ מעמיק יותר רצוי שתפני לקבל מאיש מקצועי בתחום.

נושא חשוב!

טוב אז שלום שוב לכולם הרבה זמן לא הייתי יותר נכון להגיד שהייתי בפורום אבל כפסיבית... אבל לעניין הכתוב למעלה. הנושא הזה לא מפסיק לצאת לי מהראש... מה קורה עם חסוחלילה קורה לי משהו האם נועם עוברת אוטומטית לאבא גם אם היא כלל לא מכירה אותו. אין בניהם קשר בכלל כי הוא לא מעוניין ואם חו"ח קורה לי משהו נועם עוברצ לגור עם משהו זר שלא מכיר אותה הוא אביה הביולוגי אבל לא אביה כלל. מה עושים במצב כזה ?

m i c h a l i

New member
צוואה - כי חייבים

אכן האב, במידה והוא אכן רשום כאב הילד יקבל משמורת באופן מיידי. אם ציינת בצוואה חוקית העדפה מסויימת העיניין יגיע לדיון בבית משפט והעדפותייך ילקחו בחשבון. אך יש להוכיח כי האב אינו כשיר לגדל את הילד. מצרפת שרשור שאלות שהיה בפורום השכן בשבוע שעבר לגביי צוואה ועיניינים נוספים. ניתן וכדאי גם להתייעץ עם עו"ד

למעלה