שאלה בירוקרטית

jgut

New member
שאלה בירוקרטית

יש לי חברה , שהיא עולה חדשה מצרפת.
שם היא היתה מדריכה ומאמנת דראסז', קפיצות ומירוצים. כלומר היא גם עסקה בכך בפועל וגם יש לה תעודות מאותו מקום. ממה ששמעתי המקום שהיא למדה בו נחשב לטובים באירופה.
היא רוצה להתחיל להדריך פה בארץ וצריכה לוודא שהתעודות שלה מתקבלות פה. במידה ולא, היא רוצה לברר מה התהליך לאשר אותן בארץ.
היא מתקשה בעברית בכתיבה, לכן היא ביקשה ממני לעזור לה בתהליך.
האם למישהו יש מושג מה צריך לעשוות ולמי צריך לפנות?
חוץ מזה היא שאלה אותי כמה שאלות שלא ידעתי לענות עליהן. אני יודעת שיש כל מיני רמות במבחני דראסז'. היא אמרה שאצלהם יש גם דרגות שונות בלימוד עצמו. לא ידעתי במה מדובר. האם מישהו פה במקרה יודע?

jgut

New member
לשאלה הראשונה כבר קיבלתי

תשובה מההתאחדות.
אם למישהו יש תשובה לשאלה לגבי הדרגות לימוד, אשמח לתשובות.
&nbsp
אני יודעת שאצלנו בווסטרן יש לרוב, סוג של סדר הגיוני בלימוד הדברים. אבל זה לא מחולק לרמות בצורה מוגדרת.

Half Halt

New member
היא כנראה מתכוונת

לדרגות של מדריכים/מאמנים, נהוג לחלק את התעודות לפי רמות כך שלא כל מדריך שיצא אתמול מקורס יוכל להדריך כל סוג של רוכב, לכל רמה ובכל תנאי (נניח להדריך לבד בחווה ללא מאמן בכיר), לרוב חלוקה ע"פ רמה ולא ע"פ גיל.
אצלנו כמובן שאין דבר כזה, הישראלים הם אנשי סוסים כל כך טובים מבטן ומלידה, אז כל תעודה (מקורס של חודש) מאפשרת להדריך את מי שרוצים, בלי תנאים נוספים.

Half Halt

New member
ולגבי ההתאחדות

לא יודע מה ענו לך, אני מניח שאין להם בעיה לקבל תעודה ממדינה שההתאחדות שלה חברה בFEI, ובכל זאת כדאי להתעקש על דרך 'להכשיר' את התעודה, לבדוק איך אפשר להוציא אשור רשמי שהיא בתוקף בישראל, כי הבעיה היא לא ההתאחדות אלא חברות הביטוח.

jgut

New member
אני לא יודעת האם זה מעניין

אבל מי שדרכו "מגיירים" תעודות, זה מנהל הספורט. יש צורך ללכת לנטוריון ולתרגם את התעודות. אחר כך קובעים פגישה עם ועדה במינהל הספורט שמחליטים האם התעודות מקובלות פה בארץ או לא. בהתאם להחלטה זו, חברת הביטוח מחליטה האם להכיר בתעודה או לא.
זה תהליך קצת מבאס, כי מסתבר שלתרגם כל תעודה כזו עולה לא מעט כסף. כשלמעשה אין בעיה לקרוא מה כתוב בהן ולא ברור לי איך נוטריון יכול להעיד על אמינות התעודה.
&nbsp
וכניראה צדקת בתשובה הקודמת שלך. ממה שהבנתי ממנה, יש לה כמה תעודות. חלקן הן להדרכה של רמות שונות. אחרות הן לאימון סוסים לתחרויות ברמות שונות.

Half Halt

New member
יכול להיות שיש דרך אחרת

צריך להוציא מהגוף שניפק לה את התעודה, תעודת הדרכה בינלאומית, אם היא אכן כזאת (אם זה בית ספר מוכר אז סביר להניח שכן). ואז זה אמור להיות קביל אוטומטית במנהל הספורט. שווה לחקור.

jgut

New member
התעודה שלה אכן בינלאומית

אבל הסוכן ביטוח הפנה אותנו למנהל הספורט. זה לא כ"כ ברור. היא דיברה עם הגוף שעוזר לעולים חדשים מצרפת ושם נאמר לה שלא צריך לתרגם.
&nbsp
אולי היא לא תצטרך לעבור ועדה, אבל עדיין כניראה צריך לתרגם את התעודה. או לפחות לשלוח משהו בנושא.
בנתיים היא ביקשה לתרגם תעודה אחת. אם יהיה צורך אז היא תתרגם את השאר.
פתאום אני חושבת שאולי הייתי צריכה לדבר עם מנהל הספורט, לפני שהיא מתרגמת.
&nbsp
ותודה על העזרה :)
&nbsp

למעלה