שאלה - ביעותי לילה?

lihico

New member
שאלה - ביעותי לילה?

שלום כולם,
סמויה פה בדר"כ.

יוצאת מהמחבוא כדי לשאול על משהו שממש מציק לי לאחרונה: בת ה-5.5 שלי (ילדה אמצעית עם אחרות בת 9 ועוד אחות בת חצי שנה) מתעוררת(?) לאחרונה כמעט כל לילה בבכי היסטרי לחלוטין, כולל רעידות בכל הגוף.

כמובן שאני או אבא שלה רצים אליה מיד, אבל בזה הסיטואציה נתקעת

אם במשך היום היא הילדה הוורבלית ביותר בעולם, שלא שותקת לחצי שניה, בסיטואציה של אמצע הלילה, היא פשוט נאלת דום. מילה אי אפשר לחלץ ממנה.

שאלות של מה קרה, או אם כואב לה משהו, או קיבלה מכה, או חלמה חלום רע, או נבהלה ממשהו נתקלות כולן באותה חומה בצורה של שתיקה, והבכי ממשיך.

נסיונות לחיבוק או להציע לגימה של מים לא יעילים במיוחד - ממשיכה לבכות.

אחרי שקראנו על ביעותי לילה, ניסינו (יותר מפעם אחת) להוציא אותה מהמיטה, לשטוף לה את הפנים, לנסות לקחת אותה לשירותים...
כלום. אחרי כמה דקות הבכי נרגע לבד.

פעם אחת, מתסכול ויאוש, התיישבתי איתה בחדר האמבטיה אחרי ששטפתי לה את הפנים, ואמרתי לה שאין לי בעיה לשבת איתה שם עד הבוקר, אבל אני חייבת לדעת מה קרה. כשהיא סוף סוף ענתה, התשובה הייתה שהיא לא יודעת

וזה חוזר, כאמור, כמעט כל לילה, לפעמים יותר מפעם אחת בלילה...
זה מטריד אותי מאוד מאוד. אני מפחדת שמשהו קורה עם הילדה ואני מפספסת אותו. כל נסיון לתשאול מכל כיוון שהוא (גייסתי גם את אחותי והגננת שלה לנושא, במחשבה שאולי היא לא רוצה לדבר איתנו על מה-שזה-לא-יהיה) לא מניבות שום תוצאה, וממש נראה שהיא לא זוכרת שום דבר מהאפיזודות האלה.

הרעיונות שלי אזלו... באתי לבקש רעיונות נוספים מכם, אם יש....
תודה מראש על זמנכם, אנשים יקרים!

ואו. קשה.

תראי, יש סיכוי שזה רק חלום רע, ובמקרה כזה אני בעד לחבק הרבה, לשבת לידה, ולא לנסות לשאול

אבל באמת אולי קורה לה משהו. אפשר אולי לנסות משהו כזה -

לי יש מזל - הילדות שלי מדברות מתוך שינה.... אולי אם תשבו לידה (אפילו בחדר ליד, אבל בחדר שקט, לא עם טלויזיה דולקת) - יהיה לכם מזל ותשמעו אותה מדברת מתוך שינה.

מה קורה חוץ מבלילה? יש שינוי התנהגות? בגן היא משחקת? עם חברות? רגועה?

iameden

New member
ביעותי לילה

אני בדיוק בדרך החוצה אבל מכיוון שזו נשמעת סיטואציה לא פשוטה בכלל אנסה לעזור במעט הזמן שיש לי.
ראשית, אם אכן מדובר בביעותי לילה, הילדה אכן לא תזכור כלום מהסיטואציה, היא לא תתעורר באמצע הלילה ולכן כל ניסיון לדבר איתה לא יעלה דבר (היא ישנה וגם אם תענה, זה לא יהיה לעניין) וניסיונות הרגעה מצידכם לא יעזרו (ביעותי הלילה נגמרים כמו שמתחילים, גם ללא ניסיונות הרגעה מצד ההורים). דרך נוספת לדעת אם מדובר בביעותים היא שביעותים קורים בתחילת הלילה ולא באמצע הלילה (בדר"כ כשההורים עוד ערים).
מהתיאור שלך אכן נשמע שמדובר בביעותים. במקרה זה אין הרבה מה לעשות והדבר הטוב ביותר לעשות הוא לתת לזה לחלוף (תהיו לידה, שימו יד, תרגיעו אבל אל תנסו להעיר או להוציע מהמיטה או החדר וכדומה). בביעותי לילה לא צריך להעיר את הילד או לדבר איתו על הדבר כי הוא לא ידע על מה מדובר וזה רק ילחיץ אותו שיש משהו שקורה בלילה והוא לא מודע אליהם.
ביעותי לילה הם עניין נוירולוגי ואין ידוע בדיוק הסיבה לכך שמתחיל ומתי מתחיל. כמו כן, ביעותי לילה הם עניין שעובר כפי שהתחיל ואין צורך בטיפול (יום אחד זה פשוט יפסיק). מה שיכול לעזור להוריד את תכיפות הביעותים הוא הורדת מצבי לחץ/חרדה/מתח שונים, שגרת שינה קבועה ודאגה שהילדה לא מגיעה לעייפות יתר.

את מוזמנת להמשיך ולעדכן

lihico

New member
תיארת את המצב בדיוק - אחד לאחד

תחילת הלילה, לא עונה או עונה לא לעניין, לא זוכרת כלום בבוקר...

מאחר ומהלך היום שלה נראה תקין לגמרי (הדיווחים מהגן הם על שגרה חיובית, משחקת עם חברות, מזמינה ומוזמנת אחה"צ, מציירת, משתפת אותנו בדברים שקרו במהלך היום...), נראה שבאמת נחכה שיחלוף.

הלילה האחרון היה שקט

תודה!!

למעלה