שאלה בינאישית

KFIRB

New member
שאלה בינאישית

סטודנט בתהליך ההכשרה, מרגיש שיש קושי מול המדריכה שלי ואיני מצליח להבין מעבר לציפיות הרשמיות מה יכול לסייע לי ולה להתמודד עם הקושי הבינאישי שיש בינינו?

שאלה שנשאלה:
כיצד עליי לנהוג מול X ?

צד השואל:
- העולם: נראה סגירת מעגל, שאיפה לשלמות, רצון שהקשר יהיה מושלם שאהיה אהוב ומקובל.

- שבע החרבות : חמש חרבות באדם האוחז ושניים מחוצה לו, כאילו הוא משאיר שתי אופציות פתוחות, בפירוש נותן לי תחושה שעליי לתכנן כל הזמן אסטרטגיה לחיזוק וביסוס המקום שלי בקשר העבודה הזה. מקום לא בטוח.

הצד השני:
- מלכת המטות : גם בתמונה וגם בפירוש, מופיעה מנהיגה עם אגו, כוחניות דבר שמאוד משדרת לי גם מהמציאות. רק לה יש האמת שלה.

- הנאהבים: בתמונה אני רואה שני אנשים גבר ואישה ומלאך עליון שמשגיח עליהם וביניהם אין קשר. בפירוש מספרים שמדובר בעומס רגשי ואכן מדובר באישה שלקחה על עצמה המון אחריות והמון עומס הדרכתי עם עוד מספר מודרכים בלתי סביר. ועוד ממסגרת חדשה לה.

מה עוזר - שני המטבעות אני רואה שוטה המחזיק שתי מטבעות במאין שמונה אינסופי של חבל, ומשחק במטבעות כמאזניים, אולי המסר שעלינו לאזן את המערכת היחסים? בפירוש קוראים לי להשקיע את מאמציי תוך לקיחת סיכונים.

מה מפריע - שלוש החרבות אני רואה לב פגיע, אולי הפגיעות ההדדית מפריעה לשנינו, בפירוש מזהירים אותי מכישלון ידוע מראש.

פוטנציאל הקשר:
- מלך המטות: מלך המביט לצד ולידו מוט, בפירוש מזהירים אותי מאימפולסיביות וכמובן שמבקשים מכל צד להתחשב בצד השני.

- שלוש הגביעים אני רואה ריקוד של שלושה אנשים שכל אחד מהם אוחז בגביע לניצחו בפירוש אכן מדברים על שמחה.

בפריסה בולטת ממעוף הציפור התנודות בין חיובי לשלילי בדיוק כמו בתהליך הקשר בינינו.
אשמח על תוספות

נננ21

New member
KFIRB - ברוך הבא

אני אוהבת את הגישה שלך לקלפים ואת התיחסותך הויזואלית
תוכל לתת מעט רקע ממה נובע הקושי ביניכם? איך הבעיה התחילה?

האם יש סיכוי שהאישה רוצה קשר רומנטי כלשהו איתך?
ןאתה אינך פנוי לכך?

איך אתה קושר יחד את 2 קלפי הפוטנציאל?

KFIRB

New member
תשובות

מדובר בהדרכה מקצועית , במקצוע טיפולי, מניעים רומנטיים לא נראה לי שיש שם, הן מבחינת הגיל (היא יכולה להיות אימי) והן מבחינת המצב המשפחתי שלה וכמובן שזה מנוגד לאתיקה, ואיני חש בכך...

הדרכה מקצועית במקצוע טיפולי הינה הדרכה שיש בה מגע עם הרגש , כלומר ההדרכה יש לה שלוש מוקדים- אני כמטפל, המטופלים(תהליך), טכניקות (תוכן) והקשר ההדרכתי, בתהליך אפשר גם הלתמקד בי .

הקושי בקשר בינינו נובע לדעתי האישית משתי אסכולות מבט שנפגשות, היא לא מספיק גמישה לדברים, רעיונות שאני מביא, מעין נוקשות (להבדיל מקשיחות, יש שם חוסר גמישות), רק אמת אחת, בעוד אני מאמין בגישה שרואה את האדם בתוך סביבתו ואת כוחותיו ולא רק את הפתולוגיות , היא מבחינתה מתקשה להכיל אותי, ואני מתקשה להכיל אותה, הבעיה החלה כהתחלתי לחוש ביקורת לא מרוסנת ואף שיפוטיות כלפיי.כשהערתי על כך , הדברים עשו רושם שהם מסתדרים אך הדרדרו יותר לאחר מכן.

אני קושר את שני קלפי הפוטנציאל שאני צריך להיזהר ולהרגיש על הביצים בשביל להצליח להגיע לאותה שמחה...

רחליקה האחת

Member
מנהל
בהצלחה

אכן, גמישות היא מילת מפתח.

אנשים אינטיליגנטיים הם בדרך כלל בעלי רגישות יתר...

ראש גדול" הוא מתכון ל"לב שבור"...("כי ברוב חכמה רוב כעס ומוסיף דעת יוסיף מכאוב" אמר הקהלת)

שים לב מהם "כפתורי המתח" שלך ושפר את מיומנויותיך בעניין הביטחון העצמי, שקצת מתערער בך מולה.

היא מראה מעולה עבורך בתהליך הלימודים כדי לצמוח עוד אישית ובינאישית.

מלך המטות מראה על כישורים מעולים וגם מעיד על אימפולסיביות ונטייה לשתלטנות.

שלוש הגביעים מלמדים כי שת"פ יעיל יותר מחילוקי דיעות.

במקרה זה "קנאת סופרים" אינה מרבה חכמה

הפוטנציאל לשמחה ולחגיגות יגדל אם במקום לחשוב :

"למה היא עושה לי את זה?"

תחשוב :

"איך כדאי לי להפוך לימון ללימונדה?".

אימפולסיביות ותחושת "אני צודק" רק מרחיקים אותך מהמטרות ומההישגים

ועלולים לגרום לך לסגת מתחום שאתה אוהב ומעולה בו .

הדרך להצלחה היא לפתח עור של פיל נוכח הביקורת והשיפוטיות מצידה. להבין שזה שלה והערותיה רק

יקרבןו אותך להכיר טוב יותר את עצמך ולהשתנות לטובה בצמיחה כלפי מעלה.

בהצלחה מכל הלב,

רחליקה

KFIRB

New member
תודה רבה,

קראתי מספר פעמים את ההודעה שלך והיא גרמה לי להתרגשות...

השאלה שנשאלת כיצד מיישמים את העור פיל, ואת חוסר ההתנצחויות האוטמטי?

אולי מתוך הידיעה שלטנגו צריך שניים?

ולבדוק איזה ריקוד אני רוצה לרקוד ואיזה לא, ולא להצטרף לכל ריקוד...

רחליקה האחת

Member
מנהל
KFIRB יקר

כדי להגיע לפסגה הרצויה כדאי ללמוד דיבור אסרטיבי וכן העצמת הביטחון העצמי.

כאן לחא מדובר על שניים לטנגו אלא על יחסי כוחות לא שוויוניים.

מאחר שידך כאן על התחתונה כרגע נסה למתן את הצורך להגיב!

זה לא קל . יישם זאת ע"י שינון:

מה שהם לא יודעים שאני חושב

לא יכול לפגוע בי.

אכן לא צריך להצטרף לכל ריקוד ומוטב לא לרקוד בכלל בשלב זה עד שתצליח

להבחין בין מה כדאי לך לומר ומה פחות.

בכל מקרה, חיזוק מיומנויות התקשורת האסרטיבית יסייע בהגדלת הביטחון העצמי וממילא

בפיתוח עור של פיל.

שבת מתוקה

רחליקה

idanmeri

New member
היי, תוספת לגבי 3 חברות.

3 חרבות בעמדת מפריע מדבר על הרס וכישלון ידועים מראש. מכאן נובע שאתה מתנהג כרגע כמו חרבות (עוצם את העיניים, לא רוצה להתמודד עם המציאות), ולכן מגיע ה-3 חרבות.
עדיין אפשר להציל את המצב. עליך להבין מהם הדברים הקטנים שמכשילים אותך ביום יום מול X, ולפתור אותם, כי אחרת יגיע 3 חרבות.

בסה"כ הפירוש שלך מעולה!!
כל הכבוד

KFIRB

New member
תודה לך

בגלל שברור לי שמדובר בקושי שצריך להתמודד עימו ביצעתי את הפריסה...אחרת יכולתי להמשיך להיות עיוור ולהגיד במאין ויתור "היא אשמה".

idanmeri

New member
הפתרון להבנת הקשיים

שאינך מתמודד איתם הוא לעשות רשימה.
תעשה רשימה של מה שיכול לדעתך להפריע לקשר ביניכם בהתנהלות שלך מול X.
ייצאו לך תשובות כמו: "יכול להיות ש..." ו-"אולי כך וכך יכול להכשיל אותי", וכדומה.
במילים אחרות, תנסה להערים על עצמך

רשף כשף

New member
הי כפיר
מה שלומך?

הקושי שאתה חווה הוא הקושי האישי שבגינו הגעת לייעוץ עם יועצת זו.

אתה פרפקציוניסט (העולם), ועם זאת גם מנסה להתחמק מהבעיה ולמצוא דרכים יצירתיות לא לטפל בנושא בגינו הגעת לייעוץ (7 חרבות).

הקושי שלך איתה, נוגע בכך שהיא לא מוותרת לך, ויודעת בדיוק מי אתה ומה אתה (מלכת המטות + האוהבים).

אל תקח את הכנות שלה כמתקפה אישית כנגדך (3 חרבות), אלא השתמש בה ככלי לשיפור עצמי. אתה יודע מה נדרש ממך, אל תנסה לעקוף את הבעיה (2 מטבעות).

יש לך את היכולת להפיק את המקסימום מהייעוץ הזה אם תשכיל ללכת בדרך של היועצת. היא יכולה להרים אותך למעלה למקום של שמחה וסיפוק עצמי (מלך המטות +3 גביעים).

בהצלחה!!!

KFIRB

New member
היי רשף כשף

היי מה שלומך?

שלומי יחסית מבולבל...

אך ממה שכתבת אני מתחבר לכך שאני רוצה שהדברים יהיו מושלמים שלמים "בסדר" והיא רואה את הצדדים שיכולים להמשיך להשתפר...

תודה על המסר ...((משהו בתוכי אומר שאני הגנתי כלפיה).

למעלה