שאלה בודדת

HassiD

New member
שאלה בודדת

אני יודע שאני אמור לפרסם רצף שאלות לאחר השבת, אבל גם מפני שלא הספקתי לקרוא הרבה (כי קראתי את "התמימים" לאחר המלצה חמה מהפורום כאן, ומעוד מקורות...). בכל אופן... למה לכל הרוחות סדריק התעלל בהארי ואמר לו להסתנן למקלחות של המדריכים כדי לשמוע את הביצה? הרי לפי הנאמר, ניתן לשמוע את קול בני-הים מתחת למים, ולאו דווקא באמבטיה. וברור בכלל שלא מצפים מפלר וקרום להגיע למקלחות של המדריכים, אז מה הארי חשב? ולמה סדריק סתם סיבך אותו? כדי לסכן אותו שאולי יתפסו אותו? כדי לבנות על הסיכוי שהוא יפחד להגיע לשם ולא יצליח?
 

hollypop girl

New member
בעיקרון זאת הייתה עצה דיי דפוקה, ברור

שסדריק לא רצה להגיד לו במפורש "תכניס אותה מתחת למים ותקשיב למה שהיא אומרת לך", א.למה לא?! הארי אמר לך במפורש מה מצפה לך. ב.למה לסבך אותו להגיד לו "תנסה לחשוב על זה באמבטיה, האמבטיה של המדריכים היא מקום טוב"
מצד אחד, הוא היה יכול להגיד לו שייקח את הביצה איתו לאמבטיה, לכל אמבטיה ולאו דווקא לזאת של המדריכים (מה שיסבך הכל) מצד שני\ אולי באמבטיות רגילות יש המון אנשים כל הזמן\אין שם בריכה (שאליה אפשר לצלול ולהקשיב לשיר)
 

HassiD

New member
יש את האגם

אמנם קר שם והכל אבל גם זה משהו... ובנוסף, הוא יכל פשוט לא להגיד לו כלום בנושא. זה דבר אחד לא להגיד לך במפורש משהו, או לתת לך עיצה לא מושלמת, מאשר לתת לך עיצה שממש מפריעה...
 

hollypop girl

New member
הוא לא יכול לא להגיד כלום בנושא

כי סדריק עושה רושם של אדם ישר, ואנשים ישרים לא יכולים לחיות בשקט עם העובדה שהם חייבים משהו למישהו (חוץ מזה, הוא ידע שהארי עוד לא פתר את החידה בדיוק כמו שהארי ידע שסדריק לא יודע מה מצפה לו במשימה הראשונה, והיות והארי עזר לסדריק, סדריק מחויס לעזור להארי) זה למה אני חושבת שהוא היה צריך להגיד לו את כל מה שהוא יודע, בדיוק כמו הארי "הביצה מכילה שיר של...אם אתה רוצה לשמוע את השיר שים אותה בבריכה ותצלול..."
 

HassiD

New member
לא ציפיתי שלא יגיד כלום

אלא שפשוט לא יגיד כלום לגבי מקלחות המדריכים
 

timetraveler900

New member
הוא קודם אמר לו לקחת את הביצה לאמבטיה

ואז אחרי שהארי בהה בו הוא אמר לו שישתמש באמבטיה של המדריכים בקומה החמישית ואפילו נותן לו הדרכה כדי שיבטח בו. אחרי שהארי מחליט להשתמש בעצה של סדריק הוא מבין שלהשתמש באמבטיות של המדריכים יהיה יותר חכם כי למעט אנשים יש גישה לשם אז יש סיכוי קטן יותר שיפריעו לו. למה סדריק לא אמר לו מה יקרה או מה התוכן של השיר? סדריק הוא אדם שלא ירמה ובגלל שהוא מרגיש מחויב להארי על העזרה שנתן לו הוא נתן לו רמז. שים לב לנוסח: סדריק: "Does yours wail when you open it?" הארי: "Yeah" סדריק: "Well... thake a bath, OK?" הארי: "What?" סדריק: "Take a bath, and - er - take the egg with you, and - er - just mull things over in the hot water. It'll help you think... trust me." הארי בוהה בו סדריק: "Tell you what, use the prefects' bathroom. Forth Fourth door to the left of that statue of Boris the Bewildered on the fifth floor. Password's Pine-fresh. כאילו הוא מנסה לתת לו את הרמז במסגרת האזור החוקי. משתדל מאוד להיות כמה שיותר בסדר משני הצדדים ולא אומר את המילים המדויקות אבל מעביר את המסר.
 

Wait For It

New member


לדעתי הוא גם הוסיף את ההצעה של אמבטיית המדריכים כי הבין שהרמז שלו עלוב, אז הוא ידע שיכול להיות שתמונת בת הים תעזור להארי כמו שעזרה לו
 
למעלה