שאלה בהליכות...

המטיייל

New member
שאלה בהליכות... ../images/Emo4.gif

האם ידוע למישהו מה מצב הביטחון בטיול שטח לכיון צור הדסה? האם בטוח במסלול שמכיוון עמק האלה לצור הדסה/ מטע??? בנוסף, האם מישהו יודע האם המצב הבטחוני מתאים לנסיעה באזור נטף (מעל מבוא חורון??? אני לא מהאיזור ולפי המפות יש מרחק מכפרים ערבים כך שאשמח לקבל עצה ממשהו שמכיר טוב את השטח. stilgur תרשום לפניך...

stilgur

New member
אני לא חושב שיש בעיה בטחונית אבל...

מצד שני, אני גם מעולם לא טרחתי לבדוק או לברר, מעולם לא הגעתי למקום בו לא הייתי רצוי, והיו כפרים שאף הזמינו אותי לצהריים וקפה. לא נראה לי שיש בעיה, ותמיד אפשר לשנות את המסלול לאזימוט יותר ידידותי.

המטיייל

New member
רק שלא נהיה ארוחת הצהריים...

איזה אזימוט חשבת? אני חשבתי על המסלול שאמרתי או משהו בכיוון הכרמל. רמות מנשה נמאס לי וכך גם איזור בן שמן. מחפש נופים חדשים וכאלה שלא טחנתי. תן רעיון. אגב, אתה מגיע רכוב או ע"ג אוטו?

XR י-ם

New member
טיולי שטח בדרום ירושליים

טיולי שטח בדרום י-ם לכיוון גוש עציון מומלצים מאוד למחפשים נופים, ומזג אוויר נח וטהור אך עם זאת לא הייתי ממליץ להדרים מעבר לצור הדסה וממזרח לה. מבלי להכנס לפוליטיקה זה נכון שהמתיישבים באיזור נוסעים שם שנים על הכבישים ועיקר הפיגועים הקשים באיזור הצמוד לי-ם קרו מצפון לה ,עיין ערך כביש 443 פסגות וכו´. המצב הוא כזה שבכמעט בכל מבואות י-ם המצב הבטחוני לא פשוט ולכן עצתי לך המטייל ושאר מטיילים. א. לא להגיע עד הגוש. ב. פשוט מאוד לפתוח מפה ולהימנע מכל מגע עם כפרים ערבים באיזור - בעיקר אלו המסומנים כשטחי A ו B. ג. להיות חמוש אם יש מצב שהטיול נושק לכפרים אלו. ד. להיות עירני (גם ילדים עלולים להוות סכנה). ה. להזהר לא ליפול- כי זה כואב. ו. להינות. ז. להזמין גם אותי.

stilgur

New member
ידידי המטייל

תגיד מתי ואני מארגן לך מסלול ספונטני, בטוח וכיפי, הרבה שבילים מהירים וקצת טכני (אפשר יותר). יאללה לדרך, כמה אתם מתברברים, ולכל המגיבים אנחנו מדברים על טיול שטח ולא כביש. בוא ירושלימה, שים פתק בכותל ונצא לדרך, כל כיוון שתבחר. אפשר מי-ם לכיוון כרמי יוסף/תל גזר, אפשר למדבר יהודה ים המלח, לא חסר. רק תבוא ותפסיק להתברבר. מה שכן, אני מציע לך : בקרוב חבורתי הנאמנה תצא לטיול על דרך הבשמים אולי גם בליווי מגנום (4 אופנועים), תבוא יהיה סבבה... כנס לי לאייסי (איך אני משוויץ איתו... הוא חדש... כזה יפה
) האוסטרי
האמיץ... חחחח

השכן

New member
המטייל, חפש אזור רגוע יותר

לא חייבים בדיוק השבוע הזה, שהינו רגוע במיוחד, להגיע לאזורים אלו.

stilgur

New member
נו באמת... אפשר לחשוב שיש כאן מלחמה

ת ת כ ו פ פ ו (יריות, פגזים, פסוליה... )

JonnyBoy

New member
יש נחל שעולה מאזור מבוא חורון...

לכיוון נטף ומשם אפשר להתחבר לכביש ולהמשיך. יש שם כפר אבל המסלול לא מתקרב אליו... עד כמה שאני זוכר יש קטע של שבילים עד התחלת הנחל, נסיעה בערוץ ועליה לכיוון נטף בשבילים נוחים.

Easy_Rider

New member
רבותי, נא להזהר !! ולא להתקרב !!!

מבוא חורון ??? זה יושב על כביש 443 !!! תעשו לי טובה ותיזהרו. אני הייתי מבקש אתכם לשנות אזימוט ולהתרחק. בבקשה. מסוכן שם !!!

אלדד א

New member
אתה מוכן להסביר את זה לאישתי...../images/Emo5.gif

היא נוסעת כל יום (!!!) על 443 לעבודה (בירושלים) וחזרה. לא מועילים כל תחנוני ובקשותי... הפייטרית מסרבת להשתרך בפקקים של כביש מס´ 1.

Easy_Rider

New member
גם אני רוכב שם קבוע !!!

אבל הפיגוע של לפני יומיים הבהיר לי סופית שמספיק להתגרות בגורל... בלילה מעולם לא רכבתי שם למעט פעם אחת. האמת, ממודיעין לרמות ב- 10 דקות, או דרך כביש מספר 1 ב- 30 דקות ? זה כביש מצויין, ודרך נהדרת, אבל הסיכון לא שווה את זה. ביום אני עוד יכול להבין, אבל בלילות - שומר נפשו ירחק.

JonnyBoy

New member
טעות, התכוונתי לבית חורון...

יורדים לשטח בין פארק קנדה לבית חורון (או משהו דומה) כקילומטר-שניים צפונית למחלף לטרון, לא איפה שמבוא חורון והמחנה של מג"ב.

ספייק ®

New member
התבלבלת ג´וני בוי ... ../images/Emo13.gif

בית חורון זה איפה שנמצא בט"ר מג"ב - על כביש 443 - יישוב קהילתי מעורב. מבוא חורון נמצא מערבית הרבה יותר, סמוך לפארק קנדה, ונכנסים אליו באמת מכיוון מחלף לטרון. ספייק.

JonnyBoy

New member
רררר... התבלבלתי כי בילבלו אותי ../images/Emo5.gif

ומה שכתבתי בהודעה הראשונה היה נכון... JonnyBoy - רכיכה חסרת עמוד שדרה

menimm

New member
דווקא בלילה יהיה קשה יותר

לפגוע בך בייחוד אם אתה על אופנוע ורוכב מהר..

אלדד א

New member
אופנוע? אישתי?

בהתחשב בעובדה שלפני פגישתנו (אי שם לפני 12 שנים...) היה לה חבר שנהרג על אופנוע, הרי אני צריך לומר תודה (תודה יקירתי!) בכל פעם שהיא נותנת לי לרכב. אין סיכוי - בחיים אני לא רואה אותה רוכבת על אופנוע.

המטיייל

New member
ג´וני וכולם...

אני מתכוון לישוב ההוא שליד פארק קנדה. אני חושב שהוא רחוק מ-443. ג´וני, אתה מהחרקים ("חרגול") או אחר?

JonnyBoy

New member
אני? אני "פחגול"...

יעני יש ג´יפ, סמוראי פתוח (תרתי משמע...)

chargol_moshbat

New member
אהה! רק להפנות תשומת ליבם

של החרגולים המטיילים , האזור(נחל איטלה) קדוש!-שני רוכבינו האמיצים,שעכשיו במלחמת ששת הימים - התאמנו שם!שימו לב לעלייה מצד שמאל במחצית הנחל...זהירות - למיטיבי רכיבה בלבד!הרחבות בהמשך.נטף גם בהמשך...שם למעלה.גם הר רוח...גם למיטיבי רכיבה.זהירות...

למעלה