שאלה בהחזר מס

magister

New member
שאלה בהחזר מס

עבדתי בשנת 2003 בשתי משרות: האחת מלאה במשך שלושה רבעים מהשנה. והשנייה פרויקט חד פעמי. מה"פרויקט החד פעמי" הרווחתי כ 700 ש"ח ומאחר ולא עשיתי תאום מס (מעצלנות בעיקר) הורידו לי 50 אחוז כלומר 350 ש"ח. האם יש אפשרת לקבל את הכסף בחזרה? ואם אפנה למשרד מקצועי, או רואה חשבון העוסק בתאום מס, האם יש תאם בגלל הסכום ה"זעום" (כלומר רק עמלות ודמי טיפול יעלו לי יותר מההחזר עצמו?). שאלה נוספת, במהלך שנת המס 2003 עברתי ניתוח רפואי עקב גידול ממאיר (סרטן). האם זה יכול לעזור לי בהחזרי המס, למרות שזה היה משהו קטן ולא השפיע על עבודתי.

כמה דברים

קודם כל, על עצלנות משלמים וזה מה שקרה לך שנית, אם השלושת רבעי שנה שעבדת היתה מינואר עד ספטמבר, יש סיכוי טוב שגם מהעבודה ניכו לך יותר מדי מס הכנסה אגב, ל 70% מהשכירים במדינה מגיע החזר ממס הכנסה. אתה בטוח שרק עבור 2003 מגיע לך החזר? מה עם 2002? 2004? לגופו של ענין: יש באתר של מס הכנסה סימולטור שיבדוק אם מגיע לך החזר ממס הכנסה. את הטפסים אתה יכול למלא לבד, אבל אני מציע לך להשתמש בשירותים של איש מקצוע. תהיה מודע שהקבלה שהוא יתן לך תהווה הוצאה מוכרת בשנה זו כך שמס הכנסה ישתתף בתשלום... בוא תראה את זה ככה: קח X שקלים שתקבל בחזרה ממס הכנסה ותעביר את כולם לרואה החשבון שלך. לא יותר נחמד לתת לו כסף במקום למס הכנסה?

magister

New member
תודה על התגובה , אבל

עדיין לא השבתה עקרונית לשאלתי, האם יש טעם לפנות לאיש מקצוע גם שהסכומים הם בסדרי גודל של מאות שקלים (200-500) בערך... בנוסף לשאלתך, התשובה היא (כפי שכל רואה חשבון צריך לדעת) ברור שלא. בכספים אין "נחמד" או "לא נחמד" ואין חשיבות למי הכסף הולך. המאזן הוא אדיש לכך. החשיבות היחידה שיש היא מה רשום בעמודת ההכנסות (הרבה ככל שאפשר) ומה רשום בעמודת ההוצאות (מעט ככל שאפשר). בכספים אין חשיבות מה רשום בעמודת "הרגשות" או "הנחמדות".

כרצונך

הפנתי אותך לסימולטור החזרי מס ששם תוכל לחשב את ההחזר שלך. יותר מזה: הסימולטור בנוי מאוד דומה לטופס 0135 כלומר אם תמלא לפי הסימולטור אתה יכול למלא את הדו"ח לבד. מה שכתבתי הוא שסביר שההחזר שלך יותר גדול ממה שחשבת. לכן המלצתי לך לפנות ליועץ מס/ רואה חשבון שיכול לבדוק את זה.

למעלה