קצת אורך
שלום,
מספר דברים עלו ממה שכתבת שאני חייבת להגיב עליהם.
1. רוכב אשר מתנהג באלימות כלפי הסוס בכל צורה שהיא= ירידה מהסוס באותו רגע. חשוב מספר דברים לפני שעושים זאת הראשון לעדכן את ההורים שבמידה והילד מתנהג באלימות הוא יורד, להזהיר את הילד לפני העליה לסוס או שזה קורה בפעם הראשונה כי במידה ומתנהג באלימות הוא יורד. ילדים גדולים יותר ילכו הביתה, ילדים קטנים יותר נעשה משהו מהקרקע, תלוי בילד ובהבנה שלו. אך מבחינתי אלימות זה הוא קו אדום יש להתנהג לסוס בכבוד.
2. הצבת גבולות- אין דבר כזה ילד המתחיל לעשות דברים לבד עם הסוס ללא בקשה שלי. אף ילד לא מתחיל לרוץ, לעשות קנטר, טרוט בלי בקשה שלי. זהו א,ב של בטיחות. ילד המתחיל לרוץ עם הסוס ישר בתחילת השיעור ללא הקשבה אלי אם זהו ילד גדול יקבל הזהרה, פעם שנייה ירד מהסוס ונעשה שיעור קרקע, ילך הביתה. יש כללי בטיחות מאוד ברורים בהתנהגות ליד סוסים וזה אחד מהם. הקשבה למדריך. אני עוזבת את הצד הבריאותי (לא טוב להתחיל לרוץ בלי חימום לשני הצדדים גם הסוס וגם הרוכב). בדרך כלל עם ילדים קטנים אני אוריד אותם מהסוס ונעשה ביחד סיבוב הליכה ליד הגדר, שאני מחזיקה את הסוס והוא נותן לי יד והולכים ביחד. לאחר הסיבוב (בו הוא צריך להקשיב לי ולהתנהג טוב) הוא יכול לחזור לרכב. במהלך ההליכה אני שואלת אותו מדוע הורדתי אותו מהסוס- כדי לדעת שהוא הבין את הסיבה.
3. במידה ועבדנו על בעית האלימות ועל הצבת הגבולות וכרגע היא מתנהגת בהתאם אבל היא עדיין רוצה לעשות בשיעורים קנטר, כן לאפשר לה. אולי לקבוע איתה ששיעור אחד מוקדש לקנטר- במידה והרמה שלה לא מספיק טובה אולי לעשות לה בלונג' מספר צעדים כדי לתת לה את התחושה שכן מקשיבים למה שהיא רוצה. כן לנסות לשלב אותה בהחלטה מדוע היא כרגע לא יכולה לעשות קנטר- במידה ורמת הרכיבה שלה לא טובה. ולהגיד לה מה היא כן צריכה לעשות ולעבוד איתה על כך כדי להגיע לשלב שבו היא כן תוכל לעשות קנטר.
4. בקשר להדרכה- לא שואלים ילדים את השאלה "למה אתה עושה ככה?" רובם לא ידעו בהכרח להגיד במילים מדוע הם מתנהגים ככה, וגם אם כן ידעו להגיד הם עדיין עושים את אותה התנהגות ברוב המקרים. מיותר, מיותר, מיותר. הייתי אומרת אני רואה שאת מנסה לעביר את הסוס לקנטר ולא מצליחה, זה שאת בועטת עוזר? הסוס שלך עבר לקנטר? אם הסוס לא עובר לה (מה שרוב הסיכויים יקרה) היא תגיע למסקנה לבד שזה שהיא בועטת בסוס לא יגרום לו לעבור לקנטר, כי הרי היא ניסתה והוא לא עבר לה. ולעזור לה לחשוב על דרכים חלופיות שכן יכולות לעזור לסוס לעבור לקנטר בצורה נכונה.
עוד דבר- לתת דוגמאות מחיי היום יום, מה קורה שהמורה צועקת ונראה שהיא מאבדת שליטה בכיתה- הילדים מקשיבים? בדרך כלל הם יגידו שלא ועוד דוגמאות, תנסי לתת לה לעלות את הדוגמאות האלו.
5. ללמד אותה כי דרך התנועה של הסוס אפשר להגיע לאותה מטרה שהיא רוצה, הציעו לונג', אפשר לעשות לה לדרך שינוי בישיבה שלה ובתנועה שלה להראות לה כי הסוס מקשיב ולא צריך להתנהג באלימות- מה שאני מנסה להגיד זה ללמד אותה חלופות בדרכי הבקשה שלה לקנטר או בכל נושא אחר שבו היא מתנהגת בצורה לא נאותה אל הסוס.
מצטערת על החפירה
זאת דעתי
הילה.