הצעתי בנושא....
היי,
כמה הצעות שלי עובדות.
ראשית רכישת אמון זהו תהליך, הוא לא קורה לאחר שיעור אחד או שניים אלא לוקח זמן לרכוש אותו בייחוד עם עובדים על דברים שקשים לאותו רוכב. כי בסופו של דבר אתה מבקש ממנו לעשות משהו הדורש ממנו משאבים גם פיזים וגם נפשיים ו.
1. סיפור= אני הרבה פעמים מתחילה בכך שכל אחד מאיתנו צריך ספר משהו שקרה לו מצחיק, נחמד ואפילו איך היה בבית הספר. הסיפור הזה הופך אותי לבן אדם (לא נשמע הכי טוב, אך לא הייתה לי מילה טובה יותר לתאר למה הכוונה) ולא בהכרח למדריכה שלו. חוץ מזה אני נותנת לרוכב לבחור מתי לספר את הסיפור. בתחילת השיעור בסופו, מי מספר ראשון. בדרך כלל עוזר מאוד לרוכבים להיפתח וגם אם בהתחלה כל הנושא מאוד מאולץ. כמו שהרוכב מספר סיפור (משהו שקרה לו בחיי היום יום) גם המדריך מחוייב לאותה משימה.
2. לעמוד במילה שלך- בדרך כלל כאשר אני מציבה מטרה למשל: 3 צעדי ריצה, 5 צעדים של עמידה בארוכות. אני עומדת במילה שאמרתי ולא עושה יותר ללא רשות הילד. במידה והרוכב מוכן להמשיך לנסות עוד- מצויין. במידה ולא עוברים לתרגיל אחר ושבוע לאחר מכאן עושים שוב 5 פעמים נגיד עמידה בארכובות ואולי אפילו מעלים ל- 6 צעדים , אך בידיעת הרוכב. אני לא מפתיעה. לא מנסה לשכנע לנסות עוד אלא מכבדת את רצון הרוכב באותו רגע. כל עוד הוא עשה את המצופה ממנו שזה היה 5 צעדים של עמידה בארכובות, עמדנו במטרה שהצבנו לאותו שיעור. בדרך כלל יש להורים וגם אנשי טיפול את הרצון לנסות לדחוף כמה שיותר. ואולי אתה מכיר שתמיד אומרים לילד שזהו התרגיל האחרון, אבל בסוף מוסיפים עוד- כך נוצר חוסר אמון.
3. להציב מטרות קטנות ובכל פעם לעלות. סיבוב הליכה מסביב לגדר או רק בקו אורך. שווה להתחיל בקו אורך ולאחר מכאן לעלות, אולי אפילו להתחיל רק במספר צעדים. ההתקדמות צריכה להיות בקצב של הרוכב ולא בהכרח בקצב שאנחנו היינו רוצים.
4. לשבח , גם אם הרוכב לא בדיוק הצליח, אפשר לשבח על המאמץ
5 אחרון חביב- לתת לרוכב להחליט כמה הוא רוצה לעשות מהתרגיל. אפשר לתת לו 2 אפשרויות או לתת לו לבחור עצמאית. כמובן שיש לכבד את התשובה שלו ולקבל אותה. אם שואלים שאלה צריך לדעת להיות מוכנים לקבל תשובה שלא תמיד היינו רוצים לשמוע. למשל: כמה צעדים אתה רוצה לעשות ? 5 או 7. גם עוזר בלבנות אמון, וגם נותן לרוכב את הכוח לבחור ולהיות שותף פעיל בחלק מההחלטות בשיעור.
מקווה שהצלחתי לענות לך על חלק מהדברים.
הילה.