שאלה בהבעה

streetball

New member
שאלה בהבעה

שלום לכולכם, בשיעור האחרון בהבעה למדנו על חלוקת טקסטים לפי סוגם, ונתנו לנו מספר טקסטים שאנו צריכים במיונם לפי סוג תוכנם, בחלקם נתקעתי קצת והתלבטתי ביני ובין עצמי, אשמח אם תכריעו ביני וביני: טקסט המספר על אלוף סיף צרפתי, שעל אף שהשופטים פסקו לטובתו החליט להודות שטעה, הודאה זאת התקבלה בתשואות על ידי הקהל. הטקסט סוקר את הקרב עד לרגעים המותחים. בהסדים, מוצגת דעת הכתוב על אצילות נפשו של הסיף. התבלטתי אם לומר שזה טקסט מידע אינפורמטיבי, מגמתי(נוקט עמדה באשר למעשהו של הסיף), או טקסט עיוני(הבעייה היא שבטקסט עיוני הסיקרות מתייחסות יותר לסקירות היסטוריות ומדיניות). שאלת ביניים: כאשר אני ממין טקסט לפי סוגו האם אני צריך לכתוב גם תת נושא? לדוג': טקסט סיפורי-סיפור, או טקסט מדריך ומפעיל-הוראות הפעלה? טקסט שני: מסופר על לורד סנדוויץ' שהתביע את המושג: סנדוויץ', מסופר כיצד הדבר קרה. האם זה טקסט אינפורמטיבי עיוני, סיפור, או סקירה היסטורית(דהיינו עיוני). ועכשיו הטקסט שבאמת בלבל אותי: מסופר על שלישית הגשש. הכותבת, רבקה מוצפי, מספרת על מערכוניהם ותקופתם של הגששים בצורה של אהדה גלויה ואדירה,ומציגה אותם כחלק מההווי הישראלי. לבסוף אומרת כי חבל שהם מתפרקים בעוד הם משאירים טעם של עוד. אני ממש לא יודע היכן למיין את זה. שתי שאלות סיום בלא קשר לטקסט מסויים: א. בתת נושא של טקסט סיפורי, מה ההבדל בין סיפור משעשע לבין בדיחה? ב. האם טקסט מסויים יכולים להיות לו שני תתי נושא? לדוג: טקסט שמזהיר מעישון וממליץ שלא לעשן אפשר למיינו כ: טקסט מגמתי, תת נושא: עצה +אזהרה? או שצריך לראות מה הכי בולט. אני מאוד מודה לכולכם, ההודעה באמת ארוכה ואין אין לכם זמן אז אולי עדיף שלא תענו, אני לא רוצה לגזול מזמנכם. אני צריך להגיש את זה מחר אז אם אחד מכם יוכל לתת תשובות או את דעתו על השאלות אני אעריך זאת מאוד. בתודה מראש, דניאל

למעלה