שאלה בדיעבד

• פותח הנושא kwil
  • פורסם בתאריך

kwil

New member
שאלה בדיעבד

שבת ארוכה ואין הרבה מה לעשות...מותר היה לי להוציא תמונות אחדות מאלבום בשבת וחלק לזרוק וחלק לסדר מחדש באלבום חדש?

תשובה

מותר להסתכל באלבום תמונות בשבת ואם זה מותר כנראה שגם שאר מה שעשית מותר.

ועוד דבר

בקרוב השבת תצא הרבה יותר מוקדם אבל בכל אופן תמיד טוב בשבת להוסיף תפילות בבית כנסת, שיעורים, וקריאה של איזה ספר משלך ויש הרבה כאלה בחנות הספרים היהודית.

aMJel

New member
חס ושלום.

פשוט הבנתי שזהו פורום של דתיים אז אתה יודע... חוצמיזה שאני לא חובב את ג'רמיין בלי שום קשר כי הוא נעל.

זה לא קט סטיבנס שהתאסלם?...

דווקא לג'רמיין ג'קסון היה שיר מאוד יפה, שנעים להזכר בו. When The Rain Begins To Fall...

דעתי

אסור למיין קוראים לזה מלאכת בורר בשבת מותר להתעסק רק בדברים שקשורים לשבת

לענד"ק

נראה על פי האחרונים שפוסקים שאיסור בורר חל גם שלא במזון, שהוצאת תמונות מתוך אלבום והשארת התמונות הטובות באלבום הקיים אולי זה דומה לבורר, אבל צריך עיון בדברים שכל כך חלוקים זה מזה (תמונות שלא מונחות בערבוביה) אם חייב מן התורה חטאת... טרם למדתי את הלכות בורר, מקווה שמי שלמד יענה לך כאן

דעתי

הוא אמר שהוא הוציא תמונות וחלק זרק וחלק סידר מחדש, קשה לדעת מה הדין בתמונות שהוא זרק לי נראה שהיה אסור לזרוק בכל אופן. בורר זה גם במאכלים בגדים ספרים וכו'. אבל במקרה הנ"ל אולי אין בורר כי התמונות לא היו מעורבבות בכלל, או שהוא הוציא תמונות שלא על מנת לזרוק ואחר כך החזיר את מה שרצה ומה שנשאר בחוץ פשוט זרק ולפי רוב הפוסקים בורר הולך לפי המחשבה הראשונה שהייתה בדעתו ואולי בדעתו לא היה לזרוק, בקיצור נראה לי שצריך עיון בדבר.

כמו שאמרתי בזה שהוא הוציא אין בורר

כי הוא לקח את מה שרצה, בורר זה אם הוא לקח את מה שלא רצה והשאיר לו את מה שרצה והמצב הזה לדעתי לא קרה. חשוב ללמוד הלכות בורר כי הם הררים גבוהים התלויים בשערה! נראה לי שיש חומר באינטרנט חייב להיות בגדול על קצה המזלג בורר זה כשיש שני מינים ואתה חפץ באחד מהם והם מעורבבים, מותר לך לקחת אותו רק אם תשתמש בו בזמן הקרוב [עד חצי שעה] ורק אם בררת את מה שרצית ביד [או במזלג למשל שנקרא יד ארוכה אבל לא בכלי המיוחד לברירה כמו מסננת] ורק אם לקחת את מה שאתה רוצה כעת ולא את מה שאתה לא רוצה.

והוא שאמרתי

פשוט תלוי איך אתה מבין את הדברים.. לא היה ברור אם הוצאו קודם כל תמונות מהאלבום או לא... בלי קשר לאלבום החדש.

למעלה