שאלה בדבר אחריות רו"ח

שאלה בדבר אחריות רו"ח

זו השנה השניה ברציפות שהרו"ח שלי מודיע לי שלא שילמתי די מקדמות במהלך השנה הקודמת - ושעלי לשלם למס הכנסה סכומים לא מבוטלים (הרבה עשרות אלפי שקלים). האם זו פשלה שלו? האם הוא התרשל מבחינה מקצועית?

נפתלי ג

New member
למציץ מהצד

יש הרבה סיבות למצב זה שרובן אינן בשליטת רו"ח. מכיון שאי אפשר לשמוע את טיעוניו של הרו"ח מה הסיבות גרמו למצב זה, ומתוך הנחה שהחישובים נכונים , ואתה צודק ב-110% הרי שלא נגרם לך שום נזק חוץ מההפתעה מהתשלום. תבקש מרו"ח להגיע להסדר תשלומים עם מ"ה ונגמר הסיפור. כדי למנוע מקרה כזה בעתיד, תדרוש מרו"ח לקראת סוף השנה , לבדוק את החישובים של החבות במס לעומת תשלום המקדמות , כך שלא יהיו הפתעות. בישיבה זו תבדקו ביחד האם נוצלו כל ההטבות במס הנובעות מהפרשות סוציאליות. אם לא נוצלו הטבות במס בשנים הקודמות , זה נזק שנגרם לך מפשלה של רו"ח.

ראשית - תודה! ובכל זאת...

האם בחינה רבעונית, נגיד, של מצבי מול רשויות המס אינה חובה מקצועית של הרו"ח? ולאו דווקא מבחינה חוקית, אלא מבחינה אתית? סוג של אחריות כלפי הלקוח, נגיד? לא כך מקובל? כי אני שוקל לעזוב אותו בעקבות הטראומה הזאת, ותוהה איזה מין יחס אקבל אצל רו"ח אחר... ושוב תודה

ohaiat

New member
אחריותו של רו"ח

שלום לך , כמו שאתה מבין ואפילו כתבת את זה אין לרו"ח אחריות חוקית כאן . מה גם, כמו שאמר הכותב הקודם לא נגרם לך נזק מיוחד כי בכל מקרה היית אמור לשלם את המס . במהלך השנה או עם הגשת הדו"ח. אני מסכים איתך שזה לא נעים ואולי זה בא לך בהפתעה גמורה ללא שום תכנון מוקדם מצדך ואלי מזה נובע הכעס שלך . יחד עם זאת, רואה החשבון חייב לטפל בלקוחו בזהירות מקצועית ראויה וזכותך הבלעדית והלגיטמית מאוד היא לבקש מרואה החשבון לבצע עבורך בדיקות שונות ואפילו לשבת איתו על הממצאים . ברכה, עופר חייט, רו"ח. [email protected]

גם הזהירות שלכם כקולגות מובנת לי...

אבל בין השורות אני מצליח להבין שלפחות הכותב האחרון משתדל להתייחס ללקוחותיו טיפה יותר בשימת לב. תודה רבה על התשובות - נדמה לי שכדאי לי להסתכל סביבי. אגב: במה כרוך המעבר מרו"ח אחד לאחר? מדובר בסיבוך?

גם הזהירות שלכם כקולגות מובנת לי...

אבל בין השורות אני מצליח להבין שלפחות הכותב האחרון משתדל להתייחס ללקוחותיו טיפה יותר בשימת לב. תודה רבה על התשובות - נדמה לי שכדאי לי להסתכל סביבי. אגב: במה כרוך המעבר מרו"ח אחד לאחר? מדובר בסיבוך?

נפתלי ג

New member
למציץ מהצד

נראה לי שיש אצלך שבירה באמון שאתה רוכש לרו"ח שלך שכנראה נובע מהבדל בצפיות שלך מהשרות לבין מה שהרו"ח שלך מספק. קודם כל כמו בכל יחסים כדאי לשוחח על זה, אם אפשר.אם אין על מה או עם מי לדבר , על תתאמץ לחפש את הקש שישבור את גב הגמל. תסיים את היחסים מיד ברוח טובה.

נפתלי ג

New member
למציץ מהצד

נראה לי שיש אצלך שבירה באמון שאתה רוכש לרו"ח שלך שכנראה נובע מהבדל בצפיות שלך מהשרות לבין מה שהרו"ח שלך מספק. קודם כל כמו בכל יחסים כדאי לשוחח על זה, אם אפשר.אם אין על מה או עם מי לדבר , על תתאמץ לחפש את הקש שישבור את גב הגמל. תסיים את היחסים מיד ברוח טובה.

תמירי

New member
נקודות מבט אחרות.....שרות רו"ח

בעקרון רצוי לבקש מרו"ח שיכין פרופורמה לחצי שנה ותשעה חודשים ואז יודעים את המצב האמיתי. יתכן ואתה משלם שכ"ט נמוך שלאותו רו"ח אין זמן להשקיע?מה שאני מתקשה להאמין! אבל אולי תראה זאת באופן חיובי...כמו למשל שחוב המס שלך צמוד והמדד השלילי+הריבית ממס הכנסה נמוכים משמעותית מריבית הפקמ שאתה יכולת לקבל או יותר מכך לחסוך מינוס בבנק ששם הרבית 12 ואולי אף 15 אחוז לשנה! אולי בסכומים האלה שאתה מדבר אתה בכלל צריך לשלוח בונבונירה לאותו רו"ח! אני יודע שקצת קשה לפרגן במקצוע הזה ויש תחרות קשה אבל חברים .....

למעלה