שאלה בגירושין:

שאלה בגירושין:

לפלונית גרושה ולהם ילד משותף, ורעיה ולהם ילד משותף. האם יוריש בצוואתו את רכושה לילדיו בחלקים שווים?

טרודי

New member
לא הבנתי

מה זה "יוריש בצוואתו את רכושה"? מי יוריש? את רכושה של מי? אני עונה בהנחה שאת השתמשת פעם בזכר ופעם בנקבה כדי לכתוב genderless, והמוריש ובעל הרכוש חד הם. אם לא הבנתי נכון, תקני אותי. בצוואה, אדם רשאי לצוות את רכושו כראות עיניו. יכול לחלק שווה בשווה, יכול להעדיף ילד אחד על פני אחר, יכול גם לתרום את כל רכושו ללב"י ולהשאיר את ילדיו בלי אגורה. מי שמרגיש מקופח רשאי, כמובן, לערער על הצוואה - אבל לא בגלל שהיא "לא צודקת" אלא רק בטענה שהנפטר כתב אותה תחת לחץ בלתי הוגן, או כשלא היה בדעה צלולה. לאדם שנפטר ללא צוואה, יש יורשים על פי חוק. נדמה לי שחצי מהרכוש הולך לאלמנ/ה או ידוע/ה בציבור (אבל מן הסתם לא לידוע/ה בציבור מאותו מין...), והחצי השני מתחלק בין כל הילדים (ולא משנה מאיזו מערכת יחסים) בחלקים שווים. אם אין בן/ת זוג, הכל מתחלק בין הילדים. (אם גם אין ילדים, הרכוש הולך להורים. אם אין הורים, הוא מתחלק שווה בשווה בין האחים והאחיות. וכן הלאה וכן הלאה). למה את שואלת?

אני כמובן מבלבלת בין המינים..

אבל הכוונה היא כפי שהבנת. והשאלה נובעת מעניין מתמטי פשוט: והיה והנ"ל יוריש את רכושו מחצית לכל ילד, וכך תעשה גם גרושתו: מחצית לילדם המשותף ומחצית לילדה מנישואיה השניים... הרי שילדם המשותף יזכה בכפול ירושה משיזכו שני אחיו למחצה. ופה באה ההתלבטות: האם חשוב יותר להוריש לכולם אותו דבר, או שחשוב יותר שכולם יקבלו אותו דבר????

טרודי

New member
אבל אבל אבל

האחים-למחצה יקבלו ירושה גם מההורה השני שלהם, אז גם הם יקבלו אותו דבר. (בהנחה הפשטנית שלכולם יש אותו רכוש להוריש). ומה אם עם אישה א' יש לו שלושה ילדים, ועם אישה ב' רק אחד? האם עליו לחלק את הירושה חצי חצי בין ילדי אישה א' לילדי אישה ב'? ומה אם אחת הנשים עניה וכנראה לא תוריש כלום לילדיה, והשניה עשירה? או שבעלה השני עשיר? אין דבר כזה, צדק אבסולוטי. מה יותר חשוב? זה עניין אינדיבידואלי. זה שמת, לו כבר שום דבר לא חשוב. והיורשים, בכל מקרה ירגישו מקופחים (או לא, תלוי באופיים ולא בכמה הם קיבלו). לדעתי.

אז.. בפורום "משפחות אומנה" - אורי

כתב על בעייה שהתעוררה כשילדה נאמנת - מקבלת חלק שווה במשאבי המשפחה - ונוצר מצב שלה יש "משפחה ספאר" - משפחתה הביולוגית, ואילו לילדי המשפחה האומנת אין... ויש פה שאלה מוסרית מבחינת הפגיעה בילדי המשפחה (ביולוגים ומאומצים). מי אמר שהעולם בנוי באופן פשוט?

אבא גאה

New member
כל האופציות

נראות לי שגויות. ובגלל שזו ממש תשובה אידיוטית, אני מחכה לחכמים שיענו.

ומה אם?

כמו שלא כל האצבעות שוות ,כך גם לא כל ילדינו... וכיצד תיתחלק הירושה האם באופן שוה לכל האחים או בהיתחשב במצבם הנתון והיכולות של כל אחד ואחת מהם?

פרח7

New member
הממממ

מאז ששאלת, רב הזמן, אני חושבת על הסוגיה שהעלית (בשאר הזמן אני מתגעגעת אליך) כדי לנסות לנתח את המצב חסרים המון נתונים : גיל ילדים, יחסים בתוך המשפחה, מוגבלויות חו"ח... חושבת שבגדול זה טוב לחשוב על כל האופציות של מה שיכול לקרות אחרי מותנו, על פתרונות אפשריים לבעיות שיצוצו ולמקסם טוב לכל מי שישאר אחרינו. כן לתכנן, אבל להבין, שכל כמה שנרצה, אין לנו שליטה על חיי ילדינו אחרי מותנו. (ויש שיאמרו גם בחיינו). ואיך אמר ג'ון לנון: (תרגום לא מדויק) החיים זה מה שקורה כשאתה עסוק בתכנונים

למעלה