שאלה בג'אווה...

• פותח הנושא snup
  • פורסם בתאריך

snup

New member
שאלה בג'אווה...

אני מתנצל מראש שהשאלה שלי היא ברמת הבנה בסיסית בג'אווה. אני מתקשה בהבנת המשמעות של == לעומת ++ בלולאת for. מישהו יכול להסביר בכמה מילים את המשמעות של לולאת for? צירפתי שני קטעי קוד מאוד קצרים, על מנת להדגיש את ההבדלים. תודה מראש.

snup

New member
טעןת קטנה...

התכוונתי ההבדל בין הסימנים -- ל ++ בלולאת for.

freak2100

New member
זה כללי, לא רק בJAVA...

(לא בכל השפות זה אותו דבר אבל יש הרבה דימיון בין שפות שונות) -- אומר להקטין את המשתנה ב1 ++ אומר להגדיל את המשתנה ב1 לולאת for:
for(פעולה לביצוע בסוף; תנאי; פעולה בהתחלה){ }​
למשל:
for (i=0; i<10; i++){ }​
בהתחלה i יקבל 0 ואז יבדק התנאי: האם i קטן מ10? אם כן (ואכן כך, כי 0 קטן מ10) יתבצע הקוד בתוך הלולאה ואז i יגדל ב-1 ואז שוב יבדק התנאי, ושוב זה יתקיים אז יתבצע הקוד וi יגדל ב1 וכן הלאה וכן הלאה... עד שהתנאי יפסיק להתבצע (i יהיה שווה ל10 ולא קטן ממנו) זאת דוגמה ללולאה הפוכה:
for(i=10; i>0; i--){ }​
i יקבל 10 התנאי יבדק אם הוא מתקיים תוכן הלולאה יתבצע וi יקטן ב1 (כי זה -- ולא ++) וכן הלאה וכן הלאה עד שהתנאי יפסיק להתקיים

snup

New member
../images/Emo51.gif לומר את האמת.....

...הסברת את זה יותר טוב מהמרצה באוניברסיטה.

עכשיו אני כבר סקרן...../images/Emo98.gif../images/Emo26.gif

איזו אוניברסיטה??? (ואיזה מרצה?...
)

snup

New member
בגלל הסקרנות...

אני לא חושב שכדאי שאני להשמיץ את האוניברסיטה שאני לומד בה, באופן כללי היא בסדר אבל לפעמים מרצה לא מובן, או תקלה אחרת. אני מקבל זאת בהבנה.

מה החשש?...../images/Emo26.gif

אני לומד בטכניון - ואני אגיד לך בלי היסוס שיש מרצים לא מובנים בעליל...(חלקם חוקרים מהוללים) so what??... אין עם זה בעיה... אז בכל-זאת?...

Metheny

Member
הבעייה היא...

שזה שיש להם ידע טוב, לא תמיד אומר שהם יודעים להסביר טוב. וככה זה בהרבה מקרים.

nirtheking

New member
וה- "=="

תפקידו להשוות שני ערכים אם הם שווים אז הוא מחזיר TRUE אם הם לא שווים הוא מחזיר FALSE

freak2100

New member
ו "!="

מממ... אני מתכוון:
!=​
זה בדיוק ההפך - מחזיר TRUE אם הם שונים וFALSE אם הם שווים, זאת אומרת בודק אם הם שונים

VoodooKid

New member
אזהרה בקשר ל ==

הוא בודק אם שני הרפרנסים מצביעים על אותו אובייקט ולא אם הם שווים בתוכן. בשביל לבדוק אם הם שווים בתוכן יש להשתמש במתודה equals()

למעלה