שאלה בגאוגרפיה

kogawa

New member
שאלה בגאוגרפיה

אמריקאים ממוצא אפריקאי שמשחקים בקבוצה אסייתית זכו בגביע ארופה. כמעט רק שחורים בקבוצה צהובה כחול לבן. איך זה יכול להיות?? מזכיר לי שבאולימפיאדה האוסטרלי מאוקראינה ניצח ביווני רומי את הישראלי הרוסי. לאן הגענו?

SPnage

New member
אם זה רק היה כזה פשוט

שחקן ממוצא אפריקאי שהוא בכלל יווני. זרים לבנים כתכלת ממזרח אירופה עם שמות בלתי ניתנים להיגוי. אמריקאי ממוצא אפריקאי עם אזרחות ישראלית שמדבר עברית. ואל נשכח את האפרו-אמריקני-יהודי ששיחק עונה שעברה (והוחלף בשחקן שהוא same same but different כלומר בלי סבא יהודי)

jeshu

New member
זה נראה לי הצד הטוב של גלובליזציה התחרות היא "מי משקיע יותר תקציבים בספורט הישגי". אחרי שהכרתי מספיק אסייתיים אני ממש לא יכול לראות בעצמי אסייתי - ישראל היא לא מדינה אסייתית - אנחנו פשוט קשורים מידי לאירופה על הטוב והרע שבזה.

natyh

New member
תעודת כבוד

לדעתי זו תעודת כבוד לחברה הישראלית . חבורה של פועלים זרים רצה נלחמת מקריבה ומביאה לתל אביב את הגביע פעם שניה וברציפות , והתגובות : הנשיא פיני אנחנו מעריצים אותך , ראש הממשלה דברים דומים השרים כנ"ל . כבוד גדול . אז איך זה כשפועלים זרים בונים לנו את הביית או הרחוב אז ההעסקה שלהם היא לא חוקית , ויש להחרים מהם את הדרכונים לשלול מהם טיפול רפואי , להחזיק אותם ללא כל עול וללא משפט בבתי הכלא וכאשר הם משחקים כדורסל הם גיבורים ? גם כן הכנסת אורחים זו לא?

maz

New member
מה מסובך להבין בזה?

מביאים עובדים זרים במקומות שהוחלט שאין מספיק היצע של ישראלים שיכולים או רוצים לעשות את העבודה טוב. זה נכון בכדורסל, זה נכון בסיעוד, בניין וחקלאות, זה לא נכון ברחיצת כלים במסעדות או בנקיון בתים. מי שמחליט להסתכן ולעבוד במדינה זרה באופן לא חוקי ולמזלו הרע נתפס צריך לשלם את המחיר.

sela v

New member
יש גם דברים מאד מגעילים

שעושים לעובדים הזרים בארץ. אני יודע את זה כי אחותי מתעסקת בנושא, ומספרת לי על כל מיני מקרים.

natyh

New member
אם ביום

שאת מגיעה לארץ : באותו רגע מחרימים לך את הדרכון . מאיימים עלייך שאם תתלונני יעצרו אותך השילטונות ויגרשו אותך . כאשר את מתלוננת על המעביד הוא באותו הזמן מתלונן שאת לא חוקית למרות שאת חוקית לגמרי , ועוצרים אותך . וכדאי לזכור שכדי להגיע לכאן לקחת הלואה משכנת את רכושך ואת ההלואה את צריכה להחזיר ולכן את חיבת לעבוד . אז זה מזכיר את החברה שנשדדו בברזיל, תפסו את השודד לקחו אותו למשטרה ועצרו אותם . מה יש להבין פה את שואלת? מסחרה ניצול ציני ופושע של עובדים זרים שמקבל לגיטימציה מלאה מראשויות החוק . גורמים פליליים שהפכו להיות יבואני עובדים זרים שוחד ושחיתות זה מה יש להבין פה . והשיא הוא כי נשים שבעל כורחן נאלצו לעסוק בזנות כדי להעיד כנגד מנצליהן עליהן לשהות בכלא או בבית מחסה בפחד אדיר שיבולע לקרוביהן שם , והמשפטים נדחים ונדחים , וכך המנצלים לא מובאים למשפט . מה יש להבין פה את שואלת ? לא חשוב העיקר שמכבי ניצחו .

למעלה