שאלה בבקשה

idany100

New member
שאלה בבקשה

היה לי ויכוח עם איזה מישהי. אנחנו הזמנו מאיזה מקום אוכל. (יאמי..:) :) עכשיו,בטלפון אמרו לנו שמאיזור מסויים,הם לוקחים "דמי משלוח" (או איך שקוראים לזה). אני גר בר"ג. הם מגיעים עד ר"ג איזור ********--עד לשם זה בלי תשלום. משום מה,2 דקות משם..הם כבר גובים משלוח. השאלה שלי היא כזו: כל האוכל עלה 80 ש"ח ...על זה הם הוסיפו 12 ש"ח משלוח ,ז"א שאנחנו עומדים על 92 ש"ח. האם עליי לתת "טיפ" לשליח על הקטנוע,שיבוא להביא לי את האוכל? אשמח לתשובות

מושו 21

New member
אחינו ../images/Emo163.gif../images/Emo93.gif-*

השליח לא קשור לכלום - זה שהמעבידים שלו טמבלים וגובים משלוח למקום שהוא שתי דקות מרמת גן - זה כבר בעיה שלך איתם - טיפ תן לשליח בכל מקרה כי הוא בסך הכול מביא לך את האוכל (כמובן אם הוא הביא לך אותו מהר ...) מצד שני - לא הייתי קונה במקום כזה - למה מה קרה 12 שקל על ארוחה של 80 שקל ??? ועוד שהם אומרים שהמשלוח חינם לאיזור רמת גן ואתה גר שתי דקות משם ומשלם ? הייתי מחרים אותם !!! הייתי שורף להם את המקום !!! הייתי מכריז עליהם מלחמה !!! הייתי דואג שהם ידאגו !!!

עקרונית

הדמי משלוח אמור להיות במקום טיפ. כל הנושא של הטיפים הוא די פרוץ, כי אתה אמור על כל עבודה לקבל משכורת מהמעסיק.. האוכל הגיע מהר, ביום שבת/אמצע הלילה והשליח השקיע במיוחד ככה שבא לך לצ'פר את זה אז לך על זה.. אחרת לא אמורה להיות סיבה חוץ מ"כי זה נהוג"

צליל בר

New member
לא מסכימה

דמי משלוח הולכים לתפעול המוקד משלוחים [אותו מקום שממנו הזמינו] ותפעול האופנועים [דלק וכו...]

והשליח

אמור לקבל משכורת. אם הוא מקבל פחות משכר המינימום, הוא יכול להתלונן על המעסיק שלו. עד כאן החוקים היבשים. אם מקום גובה 10 ש"ח על משלוח, המקום קיבל את הכסף שלו עבור המכלול של "משלוח" מה שמבחינתי אמור לכלול את השליח. טיפים בעיקר מעודדים : 1. העלמת מס 2. התחמקות של מעסיק מתשלום שכר מלא לעובד 3. המשך המצב הקיים לצערי לרוב כשאני מזמין אני מעודד את התופעה ובדר"כ השליח מקבל טיפ יותר גדול ממה שהוא רגיל לקבל.

DMWAJT789

New member
טיפ

אני לא מבין בכלל מדוע צריך לתת טיפ , הם לא מקבלים משכורת ? ? מוזר מאוד כל נושא הטיפים

מדי1983

New member
תעבוד פעם אחת בתחום המסעדנות ותבין

ברור שהם מקבלים משכורת, אבל כשמקבלים טיפ זה הרבה יותר מהמשכורת. אפילו אם מדובר על 5 ו10 שח'. העיקרון הוא שחשוב. כשמקבלים טיפ, זה מביע את התודה והערכה של הלקוח שהיה מרוצה מהשירות הטוב. כמובן שזה לא חובה אבל זה יתן לזה ששירת אותך הרגשה נפלא. שווה להשאיר.

קבל תגובה של עובד במסעדנות כבר הרבה

זמן. אמנם לא בתור שליח אבל יצא לי לקחת הזמנות בטלפון. ב99.99999999 אחוז מהמקרים הדמי משלוח לא מגיעים לשליח. וגם ב99.999999 אחוז השליח מקבל משכורת מינימום כך שנוצר מצב כזה: ילד(לרוב) נוסע על הטוסטוס שלו כמו מטורף(!!!) בגשם,שמש(לא לשכוח שעכשיו חורף) כדי שתגיע לשביעות רצון. הם חותכים מכוניות,אוטובוסים ומה לא כדי להגיע אליך כמה שיותר מהר ולקחת ת'משלוח הבא. אני בטוח שאם היו בודקים כמה מהמקרים של תאונות אופנוע היו מעורבים שליחים,המספרים היו גבוהים. הילד לא אשם שהמעסיקים שלו דפוקים ואגואיסטים. אתה לא יכול לראות את זה כמוני,אבל ברגע שתה עובד בזה ושליחים שלך עפים מאופנועים על ימין ועל שמאל אתה מבין שהמטבע של ה10שקל או 5שקל או אפילו הכמה שקלים שזרוקים לך בארנק בלי מטרה,יכולים ללכת לשליח כי בשבילו זה חשוב מלך. ואם תה בכלל לארג':אין דבר שעושה לשליח ת'יום יותר מלקבל שטר של 20 שקל טיפ. קיצר חפרתי רצח,טיפים זה טוב בקיצר חחח

טיפים זה טוב לשליח

וטוב למעסיק. וטיפ של 60 ש"ח ("לא, תשמור את העודף") יותר עושה לשליח את היום

טיפ זה בשביל לשמן את המערכת

אני מנהל עסק של משלוחי מזון ואני יודע שבלי טיפים אף אחד לא יעבוד בענף השליחויות אתה יושב לך בבית בסבבה באמצע החורף עם החימום ואתה מתקמצן על כמה שקלים תתבייש לך ימאפן

יוֹאב

New member
אתה טועה טעות חמורה...

אם לא נשלם טיפים, ייתכן ויותר אנשים יבחרו שלא לעבוד בשליחויות, אבל אז לבעלי העסקים לא תהיה ברירה, אלא לשלם כמו שצריך, והרי ישנם עסקים שמרוויחים את מרבית כספם מהמשלוחים. הם לא יוותרו כל כך בקלות על המשלוחים של העסק שלהם.

למעלה