שאלה בבקשה

שאלה בבקשה

רציתי לדעת בוודאות- האם לקיחת איקקלמין גורמת לאנדומטריוזיס להתפשט עוד יותר? בקרוב אתחיל טיפול נוסף באיקקלמין אך אני חוששת שזה יחמיר עוד יותר את המצב. אשמח לתגובה כלשהיא רוויתי המקורית

קשהמאוד

New member
אני לא חושבת שיש משהו ודאי

אבל מניסיון שלי, היתה לי ציסטה בגודל 2 ס"מ, ובעקבות הטיפולים, גדלה ל 4 ס"מ אני לא בטוחה אם לך יש ציסטות, אבל בהחלט יכול להיות החמרה באנדו'

רוויתי, עד כמה שידוע לי..

האיקקלומין לא גורם להתפשטות האנדו, אבל לעומת זאת הטיפול באיקקלומין לא בדיוק מתאים לבנות אנדו, למרות שאצלי בשני הטיפולים האחרונים, כדי לנסות קוקטייל שונה, שולב בנוסף לזריקות גם איקקלומין (אחרי שנים שלא זכרתי מה זה). ובכלל שימוש רצוף באקקלומין אינו טוב לרירית עצמה ובמחשבה שניה, אולי בגלל זה בעצם זה לא טוב לנו, שהרי אצלנו היא מתפשטת לה לכל עבר
טוב, אשאיר למומחיות הגדולות שלנו
וממני בינתיים

ר ו מ י ה

New member
למה????

למה כמאובחנת אנדומטריוזיס את בכלל מתחילה טיפול באיקוקלמין???

טשומפי

New member
וודאות לא קיימת

אבל אני ממליצה לך שלא לקחת איקקלומין!!!! אצלי הוא גרם ליצסטות להשתולל והחמיר את הכאבים שסבלתי מהם גם ככה לתקופה מאוד ארוכה (עד שעברתי את הניתוח). לקחתי את האיקקלומין חודשיים (בפעם השניה בכיתי לרופא עם דמעות שזה לא עושה לי טוב והתחננתי שיתן לי טיפול אחר והוא סירב). אחרי כמה זמן התלכתי להתייעצות עם אחד המומחים בפוריות והוא לא האמין שקיבלתי בכלל איקקלומין, והוא עוד יותר לא האמין שקיבלתי פעמיים (ובלי קשר הוא לא האמין שעשיתי הזרעות). ממליצה לך בחום ללכת להתייעץ עם רופא אחר ובכל מקרה לוותר על התענוג המפוקפק הידוע בשמו איקקלומין. בהצלחה. טשומפי.

האמת היא

שהתפלאתי על כך שהרופא נתן לי איקקלמין ועוד לאור היותי מאובחנת כאנדו' , הוא טען שהוא רוצה לנסות את זה לפני טיפולי ההפרייה. אני עדין לא התחלתי לקחת ואומר לו זאת בפגישתינו הבאה. בכל מקרה, תודה לכן בנות ושוב חג שמח רני

ר ו מ י ה

New member
רוויתי

אין שום קשר בין איקוקלומין לאנדומטריוזיס. אני באופן אישי עוד לא הכרתי אנדואית שהתרופה הנ"ל סייעה לה (להפך!). ממליצה בחום להתעקש על הנושא מול הרופא המטפל.

ר ו מ י ה

New member
עוד דבר

האם את בטוחה שאת מטופלת אצל רופא פריון ולא אצל רופא נשים "מן השורה" ?

../images/Emo46.gif ד"ר קרפמן

רוויתי ,אני חייבת להדגיש לך שוב ד"ר קרפמן לדעתי אינו מומחה לפריון ובטוח שאינו מומחה לאנדו', איקקלומין????? אני עדיין המומה ממנו!!!! נדבר היום ביי ליאת

אל תתחילי טיפול באיקאקלומין../images/Emo70.gif

ותעברי בבקשה רופא. רופא שלא מבין באנדו' יגרום לך נזק. צריך לדעת איך לטפל באנדו' על רקע טיפולי הפיריון ונשמע שהרופא שלך לא יודע לעשות כן. קיבלת כאן כמה וכמה המלצות לא ליטול איקאקלומין. אין לך צורך באיקאקלומין. האיקאקלומין מיותר במקרה שלך. יש לנו פורום בין היתר כדי שאלו שמגלות אותנו ילמדו מהטעויות של הרופאים שטיפלו בנו וידעו מה לא לעשות, מה לדרוש וממה להימנע. המלצה חמה ממני אליך - תעברי לרופא אחר ויפה שעה אחת קודם. שיהיה בהצלחה רבה, מהר וקל - אמן.

ל י א ן 2

New member
איקאקלומין

היי, אני עברתי 2 טיפולי IUI שכללו מתן איקקלומין ויכולה להגיד לך שלא הריון צמח מזה אלא רק עוד 2 ציסטות מסוג אנדומטריומה בשתי השחלות (בנוסף על השתיים שכבר היו קיימות לפני הטיפולים). בשלושת החודשים בהם לקחתי איקקלומין מצבי הוחמר והייתי מרותקת למיטה מכאבים. והרופא ידע שיש לי אנדו'. גם אני חשבתי שאני מטופלת אצל רופא פריון.... אם רק הייתי מגלה את הפורום הזה קודם כל כך הרבה כאב היה נחסך ממני. בהצלחה ליאן

../images/Emo140.gifבנות,תודה לכולכן

חוץ מזה נראה לי שאנסה את ד"ר שולמן מתל אביב. אחרי הכל כבר אין לי מה להפסיד.... בכל מקרה, תודה על התמיכה ועל האזהרה. עכשיו נדלקה לי נורה אדומה שלפני שנתיים קיבלתי איקקלמין ואחר כך שכבתי בבית חולים במח' נשים עם צ'יסטות וכאבים עזים בבטן התחתונה. לא ידעתי אז שזה מהאיקקלמין וגם הרופאים בבית חולים לא טרחו להגיד לי. שיהיה לכם אחלה יום רני

חבל שלא ידעתי ולא קראתי את זה

כאן לפני שנה ויותר... אחרי 4 חודשים (!!!) של טיפול עם איקוקלמין והזרעות צמחה ציסטה עיקשת וכואבת עד מאד שרק בימים אלה נעלמה (כנראה) אני לא מאשימה את הרופא (רופא נשים רגיל) כי אז לא היה אפילו חשד לאנדו אבל בבירור אני יכולה לומר שכל הסימפטומים הוחמרו באופן משמעותי אחרי הכדור הנורא הזה. רק לפני חודשיים, כשביקרתי לראשונה אצל ד"ר ברקוביץ, הוא סיפר לי על הנזק שאיקוקלמין יכול לגרום (במילותיו הוא אמר שלפעמים לא רק שזה לא עוזר להיקלט להריון אלא שזה אפילו עלול במקרים מסויימים לעכב...) חבל שלא ידעתי את זה לפני כן!!!!

למעלה