שאלה בבקשה

שאלה בבקשה

שלום, מישהו יכול להסביר לי את המונחים הבאים: "אם חד הורית". משפחה חד-הורית". אני לא מוצא את ההגיון אלא אם כן מדובר באלמנות או אלמנים. תודה רבה.

אם כבר אז גם אלמנות ואלמנים לא

צריכים להיות בקטגוריה הזאת, כי היה להם בן/ת זוג לפני כן אם כבר חד הוריות הן אלו שמביאות ילדים מבנק הזרע, או אם פונדקאית וכד' אם כבר מנסים לחשוב על הגדרה נכונה לחד-הורית

../images/Emo45.gifסופי הסבר נכון...

וחבל שלנו יש כינוי גרושים ולא חופשיים חחחחחחחחחחחח

סופי ימבולבלת...

ברור שאנחנו חופשיים רק חבל שאנו לא בכינוי גרושים ולא חופשיים מתנגדת להקרא גרושה - לא גירשו אותי חחחח

° זואי °

New member
חד-הורי

מי שמגדל לבדו את ילדיו לפי ההגדרה שלך סופי, חד הורית צריכה להיות מי שהתעברה מרוח הקודש בעודה בתולה...

כמוני למשל ../images/Emo163.gif

בכלל, אני מקודשת

שלי 9

New member
ע"פ מה שאני יודעת..

אם חד הורית היא אם שמגדלת את ילדיה ללא אב ברקע, גרושה שהילדים בחזקתה והאב בתמונה ולוקח חלק פעיל בגידולם אינה נחשבת לחד הורית! זה מה שאני יודעת..ושמישהו יתקן אותי אם אני טועה..(זה לא איום
)

m i c h a l i

New member
מתקנת אותך (ולא בגלל שאיימת ../images/Emo13.gif )

ע"פ לשון החוק (ומה לעשות והחוק הוא זה שקובע במדינתנו), משפחה חד הורית מוגדרת כך: "ביום י"ג באדר ב' התשנ"ב ( 17במרס )1992נתקבל בכנסת חוק משפחות חד-הוריות,התשנ"ב- .1992החוק קובע הטבות מסויימות להורה יחיד,לרבות .1הגדרת "הורה יחיד" : "הורה יחיד" - תושב ישראל אשר בהחזקתו ילד הנמצא עמו ואשר נתקיים בו אחד מאלה: (1)הוא אינו נשוי ואין אדם הידוע בציבור כבן-זוגו; (2) הוא נשוי ומתקיים בו האמור באחת מפסקאות המשנה (א) או (ב), ובתנאי שאין אדם אחר הידוע בציבור כבן זוגו (א) הוא חי בנפרד מבן-זוגו תקופה של שנתיים לפחות, ופתח בהליך על פי דין להשתחרר מקשר הנישואין ופעל במסגרת הליך זה במשך שנתיים לפחות; (ב) היא עגונה - כמשמעותה בסעיף 1 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה-1995 (ג) היא חיה בנפרד מבן זוגה, שהתה במקלט לנשים מוכות 90 ימים לפחות מתוך תקופה של 12 חודש שתחילתה ביום הראשון לשהותה במקלט כאמור, פתחה בהליך על פי דין להשתחרר מקשר נישואין זה במסגרת הליך זה במשך שישה חודשים לפחות, ואולם אישה תהא פטורה מפתיחת הליך כאמור אם לשכת הסעד אישרה כי יש בכך כדי לסכן את חייה או את חיי ילדה". (החוק בתוקף מאפריל 2001) . (3)הוא עולה חדש שנמצא בארץ למעלה משנה ופחות משנתיים ובן-זוגו לא עלה לארץ ואף אינו שוהה בה ובתנאי שאין לו בן זוג אחר.. " מקווה שזה עזר לעשות קצת סדר ע"פ החוק כמובן

jdpworld

New member
תלוי את מי אדוני שואל...

בעיני המדינה כמעט כל זוג שמתגרש בעיני מרבית האנשים דומה. בעיני הילדים, גם לא מעט שחיים יחדיו. ובעיני...תא משפחתי המתקיים כלכלית ומנטלית על גבו של אחד ההורים.

חזקוש

New member
התמיהה נכונה והביטוי אכן לא מדייק

צריך לומר "הורה יחיד" או "משפחת הורה יחיד" כי חד הורי זה - יתום או יליד תרומת זרע.

ולקראת יום המשפחה

באמת אני מחפשת מונח מתאים. בכיתה של ביתי 4 ילדים שהוריהם גרושים והם גדלים רק עם האם, מכל הסוגים: אחד שאביו נעלם לפני שנולד, אחת שאביה גר מאד קרוב וגם נשוי מחדש לאחת המורות בביה"ס, ושתיים (כולל שלי) שיש להן קשר "פעם בשבוע וכל שבת שניה" עם האב. מכיוון שאצלינו זה יחסית טרי הייתי רוצה לדבר עם המורה קודם על העברת הנושא... יש הצעות?

למעלה