שאלה בבקשה

הגר 2 2

New member
שאלה בבקשה

שלום. אני מאוד מתעניינת במקצועות שקשורים בבריאות כמו קלינאות תקשורת וכו' רציתי לדעת איל עוד מקצועות יש בשוק שקשורים בתחום הרפואה והבריאות . הבעיה שלא נראה לי שהפסיכומטרי שלי יספיק על מנת ללמוד מקצועות כאלו (הציון הוא 545) מה אפשר לעשות?

הנה כמה-

רוקחות,אופטומטריה,לימודי רנטגנאות, סיעוד, תזונאות ועוד.. למעט סיעוד,[ואולי רנטגנאות..] לרוב המקצועות האלו אכן צריך ציוני בגרות ופסיכומטרי גבוהים, או לפחות גבוהים מ545 בפסיכו'. אבל הכל תלוי בממוצע בגרות שלך,כידוע[מנגד, לרוקחות אני חושב שנדרש ציון מינימום בפסיכומטרי של 600]..

H20

New member
מקצועות שקשורים בבריאות:

ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, סיעוד, תזונה. אם הפסיכומטרי שלך לא מספיק, את יכולה לנסות לשפר אותו ו\או לשפר בגרויות.

אז ככה

החוג להפרעות בתקשורת (שבוגריו הם קלינאי תקשורת) הוא בעל תנאי קבלה גבוהים ולכן זה כמעט ובלתי אפשרי להתקבל עם ציון הפסיכומטרי שלך (בת"א לדוגמא תידרשי על מנת להתקבל עם הפסיכומטרי שלך לממוצע בגרויות בלתי נתפס של 115-116). חוגים פרה- רפואיים אחרים הם ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, סיעוד וכו'. לכולם תנאי קבלה גבוהים למדי, ורק במידה ואת מחזיקה בממוצע בגרויות גבוה מאוד אפשרי שתוכלי למצוא מוסד לימודים אליו תתקבלי באחד החוגים האלה (העניין תקף לכל החוגים מלבד סיעוד שאליו ניתן להתקבל עם נתונים נמוכים למדי).

גם לי יש אותה בעיה

ומאד רוצה ללמוד ריפוי בעיסוק ולא יודעת מה לעשות,רק באונברסיטאות לומדים מקצוע זה?

חוץ ממה שכבר נאמר לך

יש גם מעבדנות רפואית ורנטגנאות. יש תמיד אכן אפשרות לחזור על הפסיכומטרי ולנסות לשפר הציון.

למעלה