שאלה בבקשה..

שאלה בבקשה..

אני רוצה סמארטפון עם מסך גדול, חשבתי על הסמסונג נוט 1 או 2, אבל יש לי ידיים קטנות והבנתי שהוא לא יהיה לי נוח..

מתלבטת עם אולי בכלל עדיף אייפד ובנוסף טלפון זול שתמליצו לי, נניח אייפון 3 תומך באייפד?

בגדול, אני רק רוצה גלישה באנטרנט ומיילים..

לא מעניין אותי קבצים, מוסיקה, סרטים, זכרון..

אני אשמח מאוד להמלצה!!

תודה רבה!

BravoMan

Active member
ידיים קטנות לא אומר שהמכשיר לא יהיה נוח.

לא כל דבר שבעולם חייבים לעשות עם אגודל ויד אחת.

בנוסף, יש מסכים שהם גדולים, אבל לא גדולים כמו נוט, למשל אפשר להשיג Galaxys S2 במחיר לא רע.

אייפון 3 הוא מכשיר מאוד ישן, שניתן למצוא היום רק יד שנייה, וממש לא מומלץ לרכוש אותו.

העברת אינטרנט מטלפון לטאבלט, המכונה "הוט ספוט" או "teathering", צורכת המון סוללה (בטלפון) ולכן לא ממש מומלצת לשימוש קבוע.

אם זאת, קיימים טאבלטים (כולל דגמים של iPad) שאפשר לקנות בשבילם SIM ייעודי לגלישה, והם יגלשו מכל מקום ללא צורך בטלפון.

לשימושים הספציפיים שציינת, iPad יעשה את העבודה, אבל אם בכל זאת תחליטי אי פעם שאת רוצה יותר מגלישה ומיילים, תדאי לך שהמכשיר הזה יכול להיות כעב ראש אחד גדול כשזה מגיע להעברת מידע עליו וממנו, ויש לו עוד כל מיני קונצים שלמתחרים אין.

תודה אבל יש לי עוד מספר שאלות:

1. לא הבנתי בסוף לאיזה מכשיר התכוונת?
2. איזה מכשיר יעשה לי כאב ראש? האייפד?
3. אז ללכת על הנוט? אפשר לצלם ממנו? זה קריטי אם נוט 1 או נוט 2?
4. ומה למשל אפשר חוץ מגלישה ומיילים?

תודה רבה לך!

AYELET1

New member
1-2.. לאייפד למרות שאני חולקת על בראוו

אפשר לעשות איתו הרבה ולהנות
4. צפיה בסרטים למשל. האזנה לפודקסטים. משחקים שונים, מילונים, קריאת ספרים דיגיטיליים, ניווט ועוד.
3. הנוט נראה נהדר. לי יש איתו בעיה דווקא בכיס. חוזרת על דברי בראוו- בדקי גם גלקסי 2 או 3.

תודה! גלקסי 2 או 3 במקום אייפד?

והאם זה משנה אם נוט 1 או 2?
מה ההבדל בניהם?

נ.ב - מה זה פודקסטים?

BravoMan

Active member
המסך של iPhone 5 לא יותר גדול, רק קצת יותר

מתוח.

ההבדלים העיקריים בין נוט 1 ו-2 הם מסך קצת יותר גדול ומעבד קצת יותר מהיר ב-2, וההבדל הכי משמעותי הוא של-2 יש כמו כפולה של זיכרון (RAM) מה שמבטיח ביצועים מיטביים גם אם תעמיסי עליו כל מה שאפשר.

ולגבי כעב ראש, התכוונתי כמובן ל-iPad. בניגוד ל-Galaxy למיניהם (כולל הנוט), כדי להעביר סרטים \ שירים \ ספרים או כל דבר אחר ל-iPad יש צורך בתוכנה ייעודית למחשב.
ה-Galaxy, פשוט מתחברים ומופיעים ככונן בלי שום התקנה.

יש עוד דברים בעייתיים בתפעול שלו, אבל כרגע לא ניכנס עליהם (תסתכלי בשרשור "עזרה בקניית טאבלט", יש שם דיון ערוך ומעמיק מי נגד מי).

פודקסט, הוא כמו תוכנית רדיו מוקלטת, פשוט קובץ שמע (בד"כ MP3), שמדברים בו על משהו.
יש פודקסטים מבגוון גדול מאוד של נושאים.

אז בעצם, אם אני לא מתכוונת להעמיס על הנוט,

עקב העובדה שאין לי מושג על מה אתה מדבר, ומה בדיוק אני אמורה להעמיס.. אז הנוט 1 יתאים לי?

המון תודה!

והאם אני חייבת להבין ברום או רוט וכו'..?

אוף! זו הסיבה שממליצים לי על אייפון, אומרים שהוא יותר קל לתפעול לאנשים כמוני

ronengeles

New member
אז תני לי להבין

פעם, מתישהו שמעת את המושגים רום ורוט, אין לך מושג מה זה ומה הם אומרים, אבל בגלל זה אייפון יותר פשוט?

אישית, אף פעם לא הבנתי מה כלכך הרבה יותר מסובך באנדרואיד.
באייפון יש אייקונים ואת לוחצת עליהם כדי להפעיל את האפליקציה.
באנדרואיד יש אייקונים, ואת לוחצת עליהם כדי להפעיל את האפליקציה.
אכן שוני אדיר וסיבוך מיותר....
באנדרואיד יש אופציות נוספות (ווידג'טים למשל). מסובך מידי בשבילך, אל תשתמשי בהם. כלכך פשוט....

ולשאלתך, את צריכה להבין ברום ורוט כמו שאת צריכה להבין בפריצה לאייפון. אם לא תעשי, הכל סבבה. אם תעשי, תוכלי לקבל יכולות נוספות. זה הכל....

BravoMan

Active member
כמו שענו מעלי: אין שום צורך להבין ב-ROM

ו-root או אפילו לדעת מה הם.

אלה דברים מתקדמים לאנשים שרוצים להחליף את מערכת ההפעלה במכשיר, או להתעסק בקרביים שלו.

כשכתבתי "להעמיס" התכוונתי כמו שמעמסים על מחשב: פותחים הרבה תוכנות כבדות ומשאירים אותן פתוחות בו זמנית.

אם לא תעשי את זה, ולפחות בהתחלה נראה שלא, כמות זיכרון לא משנה.

רק קחי בחשבון, שברגע שמקבלים מכשיר כזה לידיים, התיאבון צומח.
מתחילים מגלישה ומיילים, ואז מגלים את השימושים האחרים, ורוצים עוד, ועוד ועוד.

מצטרף להמלצה של נועה לנסות למצוא מכשיר כזה ולשחק איתו פיזית, כדי לראות אם הוא אכן מתאים.

noa_f

New member
אם את רוצה מסך ממש גדול, אז אייפון 5 לא יתאים

לך. ההפרש היחסי בינו לבין ה-4 לא מאוד גדול.
ולגבי המכשירים ששאלת עליהם: האם את מכירה מישהו עם מכשיר כזה? (גלאקסי 3 מאוווד נפוץ) אם כן, תבקשי לשחק כמה דקות במכשיר.
או שאולי בחנות מוצלחת יתנו לך להתרשם מהמכשירים השונים.

למעלה