שאלה בבקשה

שאלה בבקשה

פניתי למטפלת ברפואה משלימה בבעיית חרדות ומיגרנות לאחר שנואשתי כבר מהרופא המטפל שלי ומכדורים התחלתי אצלה איבחון ודיקור ובפגישה השניה היא דיברה על זה שאני חייבת לשנות את התזונה שלי ולוותר על גלוטן עד סוף חיי הקטע הוא שזה נראה לי קצת לא קשור כאילו מה הגלוטן מביא לי חרדות???? מה הקשר בין בורקס לחרדה או בין באגט למיגרנה? מישהו יכול להגיד לי מה לעשות???? אשמח לכל תגובה תודה רבה

מאיר72

New member
שוחחי עם המטפלת שלך

ובקשי ממנה שתנסה להתאים לך את המזון בצורה אחרת, כל שמזון שיש בו גלוטן כן יכול להיכלל בו (אחרי הכל חיטה הוא צמח יש בו אפקט שמרגיע את הנפש, הן מהבחינה הסינית והן מהבחינה המערבית), אבל במינון נמוך יותר. בהצלחה.

0 אור 0

New member
שאלה קשה

אז ככה: קודם כל, אכן לעתים קרובות רגישות למזון היא שגורמת לבעיות שנראות לכאורה לא קשורות. ולעתים קרובות מאד אנשים לא מודעים לכך שיש להם רגישות לגלוטן למשל, והיא הגורם להרבה מצרותיהם. מצד שני, איך להגיד בזהירות בלי להעליב ... יש מטפלים שמכניסים את הדעות האישיות שלהם לתוך הטיפול. ויתכן שההכרזה על ויתור על גלוטן לכל החיים היתה נמהרת מדי. מצד שלישי - ואולי הכי חשוב: מכיוון שאותה מטפלת אבחנה אותך ואנחנו לא, אז יש הרבה יותר סיכויים שהיא צודקת מאשר כל דבר שאנחנו נגיד כאן. אז מה לעשות? יש לך שתי אפשרויות לדעתי. הראשונה היא ללכת לדעה נוספת בתחום הרפואה המשלימה - לעבור אבחון נוסף אצל מטפל אחר מומלץ ולראות אם גם שם יש אותה אבחנה/המלצה. אפשרות שניה , המועדפת בעיני, היא ללכת עם המלצתה של אותה מטפלת. לפעול לפי הנחיותיה המדוייקות ולתת הזדמנות לטיפול לפעול. לאחר שתגיעי למצב שאת נקיה מגלוטן וכבר אין לך מיגרנות, חרדות וקשיי עיכול שונים (סיפור של שבועות או חודשים), אז תנסי, בשיתוף אתה, להוסיף מעט דגן מלא לתזונה. במידה שאכן הגורם לבעיות שלך היה גלוטן, ולאחר שהגוף כבר השתחרר ממנו לחלוטין, את תרגישי מיד את התגובה לכך ולא תרצי לחזור אליו.

למעלה