שאלה בבקשה..

אילה לי

New member
שאלה בבקשה..

קראתי במאמרים "ככה מכינים" "גומי ציפקה" ( אחלה מאמר), רק שאני לא יודעת מה זה 'הבורג של הבוכיאר'. מתחילה אז סליחה על הבורות. וגם- קונים את הגומי בחנות סדקית רגילה? תודה!

רות מלר

New member
תשובות

גומי ציפקה נראה כמו חוט גומי- -הוא עבה מחוט תפירה בערך פי 30, לצרכים ביתיים מפיק לך סליל קטן הבורג של הבוכיאר יש מכונות בהן הבובין (החלק עליו ממלאים את החוט התחתון) מתיישב בתוך הבוכיאר ור אז את הבוכיאר מושיבים בתוך המכונה. יש מכונות שהבובין מונח ישירות במכונה. לבוכיאר יש בורד קטנטן שנמצא קרוב לחלון מנו נשלף החוט - בזהירות אורך הבורג 3 מ"מ, לפרוס מגבת על שולחן ולשחרר רק מעליה. זו חוכמה בדיעבד- 3 שעות על הריצפה, עד שמצאתי את הבורג .

שש שבע

New member
זה בגלל שלא שאלת אותי, לי יש מגלה מוקשים

מקל שבקצהו מחובר מגנט חזק מאוד, שבעלי מפרק ממחשבים שהולכים לזבל. עם המקל עובדים כמו מגלה מוקשים, כל מה שעשוי מברזל נדבק גם כאשר המקל בגובה ולא נוגע בו, כמו בסרטים המצוירים כמעט אפשר לראות את "גלי השאיבה" פעם הלך לי הבורג של האוברלוק, זה בורג זעיר מאוד עם הברגת הלן פיצפונת, בקיצור בורג שהיצרנים מיצרים בשביל להרגיז את הקליינטים. סתם ככה בשביל הכיף. כשנפל הבורג לתוך המכונה - חיפשתי, לא מצאתי, התיאשתי, העברתי בורג זהה מקום חשוב אחר אבל באותו רגע לא השתמשתי, אחרי כמה ימים כשאספתי את הסיכות עם המגנט מצאתי את הבורג. בקיצור מאז שום זבל לא יוצא עם הטיטוא אלא אם עובר מיגנוט ניפוי ע"י מסננת ובדיקה, כמה אוצרות מצאתי שנפלו על הריצפה בלי לשים לב. אבל אני מזמן לא מבלה על הריצפה...

אילה לי

New member
תודה על התשובות

תוכלו לייעץ מתי נכון להשתמש בגומי ציפקה, מתי גומי לתחתונים, מתי גומי עבה יותר לכיווץ (כמו בשרוולים)? וגם- אני רוצה ללמוד על איכויות ומטרות הבדים השונים כי בינתיים מהניסיון (הקצר) שלי לא הבנתי איך לבחור מראש בד מתאים לכל צורך.. איפה אפשר ללמוד זאת? רק מהניסיון? קראתי את מה שיש במאמרים וחיפשתי גם באינטרנט וזה לא מספיק.. תודה מראש ויום טוב!

למעלה