שאלה בבקשה

אליקס1

New member
שאלה בבקשה

שלום לכם, אנחנו גילינו את הפורום הנפלא שלכם, וזקוקים לעזרתכם. אנחנו בונים בית באזור השרון; קיבלנו הצעה מאדריכל שדי התחברנו אליו; גם לסגנון וגם לסגנון האישי. שכר הטרחה הנו 27,000 ש"ח + מע"מ - האם נחשב יקר? התכנון שלנו היה לשלם סכום כזה שנכלל בתוכו עיצוב פנים. אגב, תוספת עיצוב פנים6.000 ש"ח +מע"מ. צריכים את עזרתכם בניסיון להוזיל את העלויות הללו; האם הכרחי עיצוב פנים? שאלה נוספת היא מה אמור לכלול סעיף של פיקוח עליון? וכן אילו הבהרות כדאי לבדוק טרם סגירת החוזה. תודה מראש לעונים! יום נעים!

avi5199

New member
נשמע לי סכום סביר... אבל קחו עוד הצעות

ותתמקחו . לדעתי האישית ה 27000 צריך לכלול את עיצוב הפנים . אצלנו הארכיטקט תיכנן הכל, כולל חלוקת המגרש, עיצוב חוץ, עיצוב פנים, איסטלציה, חשמל, פיתוח , גינה, דגם תלת מימדי , הגשות גרמושקה, וישיבות עם הוועדה וקבלת היתרים ופיקוח על בזמן הבניה... בערך בסכום דומה. הכל היה סגור מראש בהסכם וללא שום תוספות. מלבד הארכיטקט נזקקנו רק לקונסטרוקטור.

calya

New member
בהצלחה וברוכים הבאים (נו, הלאמתי לעצמי

את השרון
) גם אני בונה בשרון. הצעת המחיר בעיניי לא יקרה אלא ממוצעת. אישית אני משלמת פחות + עיצוב פנים וליווי מלא ופיקוח עליון + אדריכלית מופלאה, יצירתית, מקסימה ונהדרת (שבינתיים הפצתי אותה לעוד כמה גולשים פה אז גם הם יכולים להעיד). אז אם אתה רוצה המלצה - שלח לי מסר.

יוברה

New member
קצת גבוה

אנחנו בצפון. בדקנו מס' אדריכלים ואנחנו משלמים פחות ומקבלים גם קונסטרוקטר וגם הדמיה תלת מימדית במחיר נמוך מזה. אבל - אם הוא מוצא חן בעינך, מדבר ב"שפה שלך", הבתים שהוא בנה מוצאים חן בעינך, אז שווה לשלם. באדריכל לא חוסכים.

יאיר266

New member
נראה לי סביר לאיזור המרכז.

יכול להיות שבצפון מתח המחירים אחר. בכל מקרה מצטרף להמלצה על "התחברות לאדריכל", נראה לי שזו נקודה קריטית. מצד שני, יש הרבה דגים בים, שווה להיפגש עם אדריכלים נוספים ולא להתקשר עם האדריכל הראשון שנפגשים איתו.

למעלה