שאלה באתיקה

יסודי

New member
שאלה באתיקה

המגשר ניסה לעשות שלום בית ונכשל. האם אני יכול לשכור שירות מהמגשר שייצג אותי בבית דין רבני? או מאחר שהיה מגשר ויש לו ידע רב לא יכול לייצג אותי. תודה רבה

צודק

צודק שמדובר באתיקה, אבל מעבר לכך, אחד מאבני היסוד של מקצוע הגישור הוא שלמגשר אסור להשתמש במידע שקיבל במסגרת הגישור נגד אחד הצדדים והמגשרים מקפידים להבהיר זאת לצדדים בפגישה הראשונה כדי שהצדדים ירגישו בטוחים להיות כנים ופתוחים.כלומר, העניין אינו נתון לשיקול דעתו של מגשר זה או אחר ולמידת האתיות שלו אלא מעוגן יותר "בכללי המשחק" של המקצוע. אין מניעה שאותו מגשר, לאחר סיום הליך הגישור, ייצג אותך בעניין אחר, לא מול בת זוגתך (שהייתה צד לגישור). אין גם מניעה למקרה הפוך, שעו"ד שייצג את אחד הצדדים יהפוך בהסכמת שני הצדדים למגשר. בהצלחה

סוזן7

New member
ניטראליות של המגשר

משפט הסיום שלך אינו מדויק. עו"ד שמייצג אחד הצדדים לא אמור להפוך למגשר של שני הצדדים, אם הייציג היה קשור לעניינים שבין הצדדים הנ"ל. אם הוא שימש כעו"ד בנושא אחר - שלא קשור לצד השני - זה כן בסדר, אם הצד השני מודע לקשר הקודם ומסכים לכך. כיום, יש מספיק עורכי-דין ומספיק מגשרים - יותר נכון ובריא להפריד בין התפקידים בהקשר לאותם הלקוחות. אם עו"ד היה אפילו היועץ המשפטי של צד אחד, ובני הזוג מחליטים לנסות גישור, שילכו למגשר אחר. עו"הד יכול להמשיך לשמש כיועץ משפטי של צד אחד (או של שניהם כאחד, אם ירצו), אבל הוא לא אמור לשנות את הנאמנות שלו מצד אחד לשני הצדיים כאחד. כך גם לגבי החלפת תפקידים בין מטפל למגשר. לא בריא לערבב תפקידים כדי שהגבולות יהיו ברורים ונקיים. סוזן זיידל, מגשרת בענייני משפחה

לעולם לא לפסול רעיון על הסף

אין לי ויכוח איתך ברמה התיאורטית אבל המציאות עולה על כל דימיון ואין לשלול שום אופציה, גם אם בתחילה היא לא נראית לנו. ממבט שני הדברים דווקא יכולים להסתדר כפי שציינתי אותם אני. דבריי נובעים גם מניסיון בשטח. אני מכירה מקרה היטב ומקרוב בו האב ביקש שעורך הדין של האם שייצג אותה בעבר נגד האב בענייני אישות ומשפחה יהיה המגשר באותם עניינים ממש. לא, האב לא "נפל על השכל" אלא היה מאוד נבון והגיוני כיוון שעורך הדין של האם נקט בכל הדרך בטקטיקה של שלום ופישור והעדיף זאת על פני מלחמה, גם בהיותו מייצג את האם והאב העריך אותו מאוד בשל כך. סוף דבר, שלום ושלווה ויחסים טובים מאין כמותם שוררים בין האב לאם ולטובת כל הצדדים בלי לשלם כסף מיותר לעורכי דיןובלי כאב לב בבתי המשפט, וזאת בזכות עורך הדין של האם שהפך למגשר לפי בקשתו של האב והסכמת האם. מובן שעורך הדין התנה בפני האם מראש כי לא יוכל יותר לייצגה בענייני אישות מול האב. והאם הסכימה, גם היא בחוכמה.

סוזן7

New member
סיפור יפה

כן, סיפור יפה ומקרה מוצלח, אבל לא הייתי הופך דוגמא מוצלחת לעקרון. ייתכן שלו היו פונים למגשר אחר, גם כן היו מגיעים להסדר ולשיפור שיתוף הפעולה ביניכם. כמו כן, לו לא היו מגיעים להסדר דרכו, האישה הייתה זקוקה לעו"ד חדש.... העקרונות המקצועיים נקבעו על בסיס ניסיון רב. כמובן, תמוד יש ה"יוצא מן הכלל". סוזן

למעלה