שאלה באקסס

tamir10061

New member
שאלה באקסס

אני עושה פרויקט של חנות. יש לי טבלאות קניה ומכירה...זאת אומרת קניה מספקים ומכירה ללקוחות. לכל אחת מטבלאות אלה ישנן עוד שתי טבלאות פירוט- פירוט מכירה ופירוט קניה. איך אני יכול לבצע למשל מכירה- עשיתי טופס בו טבלת מכירה ובתוכו טופס משנה עם טבלת פירוט מכירה. ברצוני לבצע שבפירוט מכירה, כשאני בוחר מוצר ישר יקפוץ לי בשדה מחיר את מחירו. אין לי מושג איך אפשר לעשות את זה אשמח לעזרה :)

tamir10061

New member
כאילו זה לא כמו ערך בוליאני ?

איך זה יכול לעזור תודה על המענה

פתרונות

New member
תלוי

זה תלוי מה אתה רוצה לעשות. האם אתה רוצה להציג את המחיר הנוכחי. או שאתה רוצה לעדכן שדה בטבלת פרטי המכירה במחיר הנוכחי? אני מניח שאתה רוצה לעדכן שדה בטבלת פרטי המכירה. אם כך אני מניח שיש לך טבלה עם מחירי המוצרים. לצורך הדוגמא נקרא לטבלה products נניח שיש בה 2 שדות: product_id product_price אני גם מניח שבטבלת פרטי המכירה שלך יש את שני השדות הבאים: purchase_product_id שהוא מק"ט המוצר הנבחר purchase_product_price שהוא מחיר המוצר שאתה רוצה לעדכן מתוך טבלת המחירון. מה שאתה צריך לעשות זה להוסיף אירוע "לאחר עדכון" לשדה מק"ט מוצר: א. בתצוגת עיצוב עמוד על שדה מק"ט מוצר ולחץ על מקש ימני ועל properties. ב. עבור לטאב events ג. עמוד על שורת after_update ד. לחץ על כפתור 3 הנקודות שיופיע בקצה השורה ה. בחלון הנפתח בחר "code builder" ייפתח מסך עם הקוד של הטופס. תוסיף את שורת הקוד הבאה:
If not isnull(me.[purchase_product_id]) Then me.[purchase_product_price] = dlookup("product_price","products","[product_id]='" & me.[purchase_product_id] & "'") End if​
שים לב שיש גרש בודד אחרי סימן השווה ובתוך הגרשיים שבסיום הפונקציה. זה נועד כדי לסמן שמק"ט מוצר הוא טקסט ולא מספר. אם מק"ט מוצר הוא שדה מספרי זה צריך להיראות כך:
If not isnull(me.[purchase_product_id]) Then me.[purchase_product_price] = dlookup("product_price","products","[product_id]=" & me.[purchase_product_id]) End if​
בהצלחה

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo207.gif כי יש לי בעיה לפתוח../images/Emo41.gif

הודעות חדשות. איך מוצאים ב SQL רק זמן ללא שעה? למשל לתאריך של היום GetDate() תודה

למעלה