יש לי בטופס קומבובוקס שמתוכה המשתמש בוחר את הרבעון (1,2,3,4) המתאים לו,ואז הוא מקבל דוח,אני מעונין שבכותרת של הדוח יופיע מספר הרבעון,כיצד אני עושה זאת? תודה
1. לשלוח את מספר הרבעון לדוח על ידי האופציה OpenArgs ובדוח לכתוב קוד שישתמש במשתנה OpenArgs ויכניס אותו לכותרת (המשתנה הוא משתנה מערכת שאין צורך להגדיר והוא מקבל אוטומטית את הערך שנשלח אליו). 2. בדוח לכתוב קוד שיפנה לטופס ממנו הדוח נפתח ויקרא את ערך הקומבו על ידי משהו בסגנון של Forms!MyForm!MyCombo.
הפרמטר החמישי בפקודה הוא OpenArgs והוא מעביר את הערך של הקומבו למשתנה שבתוך הדוח. בדוח עצמו באירוע הפתיחה כתוב משהו כמו:
Me.Caption=OpenArgs
וזה יגרום לערך של הקומבו שהועבר לדוח להופיע בפס הכחול בראש החלון של הדוח. כמובן שאפשר לכתוב את זה בפקד התווית המשמש ככותרת ולשרשר לו טקסט קבוע כאוות נפשך. אין צורך להגדיר את OpenArgs בתוך הדוח והוא קיים שם אוטומטית
קצת קשה להסביר דרך הפורום את היסודות של התכנות.. אם יש כפתור שפותח את הדוח- יש מאחוריו קוד שבו צריך לכתוב את הפקודה הראשונה (עם חמישה פסיקים באמצע כמו בדוגמה שלי). את הפקודה הדניה יש לכתוב בתוך אירוע הפתיחה של הדוח עצמו. כאן לא אוכל להסביר כיצד מגיעים לקוד של כל אירוע.
היכן זה אירוע פתיחה? בטופס אני לוחץ על לחצן שהוא למעשה פותח לי את הדוח. שם רשמתי את הפקודה השניה שרשמת לי. אבל איך אני משייך תיבת טקסט? אני מוסיף כאן 3 קבצים.
רציתי להוסיף את מספר הריבעון שנמצא בתוך תיבה משולבת שבטופס לתוך דוח (את הדוח נקבל לחצן הנמצא על הטופס). אני חושב שעשיתי לפי השלבים. 1.פתחתי את הדוח,במאפיינים->אירוע>בעת פתיחה ,בחרתי לבנות קוד ורשמתי את השורה הבאה: Me.Caption=OpenArgs ראה קובץ 2.
הפקודה הזו צריכה להיות בתוך האירוע, כלומר בין ..Private Sub לבין End Sub, והיא תכתוב את ערך ה-OpenArgs בכותרת החלון. כמובן שזה חסר ערך מעשי לכתוב דבר כזה בכותרת החלון, וזה רק בא להראות שהמשתנה קיבל ערך, ואפשר יהיה לנצל אותו לדברים יותר חשובים.. במקום OpenArgs אפשר לכתוב Now ואז הקוד יכתוב את התאריך והשעה הנוכחיים (זה יכול להיות קצת יותר שימושי