שאלה באקסל

yarivos

New member
שאלה באקסל

יש לי מספר שורות שמתעדכנות ישירות מתוכנה חיצונית איך אני שומר את המספרים שמשתנים בצורה אוטומטית ומפיק מהם מסד נתונים.

yarivos

New member
חידוד לשאלה :

יש לי תוכנה שנותנת לי נתונים על כמות של מוצרים שמספר מכונות מייצרות בכל דקה. עשיתי להם קישור לקובץ אקסל בצמוד לשעה המדוייקת. אני רוצה לשמור את הנתונים - כלומר כמה מוצרים כל מכונה יצרה בכל דקה. עשיתי טבלאות עזר עם מספר שורות לכל המכונות שכל טבלה מייצגת דקה ביום. איך אני אומר לאקסל לקבע את אותו מספר ולא להמשיך להתעדכן. תודה.

תשובה

לפי מה שאני מבין יש לך טבלה באקסל שבכל תא יש נוסחה מסויימת שמתעדכנת באיזה אופן מהתוכנה. אתה יכול פשוט לסמן את הנתונים שאתה רוצה, להעתיק אותם ואז להדביק אותם בגליון אחר על ידי לחיצה של מקש ימני על התא ובחירה ב- הדבקה מיוחדת (או משהו בסגנון) ואז יפתח חלון שמאפשר לך לבחור אפשרויות להדבקה. תבחר ב'ערכים' זה ידביק את הערך הנוכחי של התא בלי הנוסחה.

yarivos

New member
צירפתי תמונה ../images/Emo27.gif

הטבלה העליונה מקבלת את עמודת "ערך נוכחי" בכל כמה שניות, אתה יכול לראות שם בכל שורה את שעת העדכון האחרונה. הטבלאות התחתונות הן דוגמאות למה שאני מעוניין לשמור; אני מעוניין לדעת בכל דקה מה היה המספר שיוצר. (המספר 9:09 זו שעת המערכת לפי ()NOW ) במקור חשבתי בתור התחלה ליצר התניית IF פשוטה - אם העמודה הימנית של השעה שווה לשעת העדכון האחרונה בטבלה למעלה\לשעת המערכת אז שיכתוב את הערך הנוכחי בטבלה התחתונה. כשאני בודק את הפונקציה IF שלב אחרי שלב אין שום מקרה שאני מקבל TRUE על ההתנייה הזאת, ניסיתי לשחק עם "עיצוב התא" בסגנונות שונים ועדיין לא (מתייחס לתאים של השעה). גם אם אני עובר את המכשול הזה.. נשאלת השאלה איך אני "מקפיא" את הערך בטבלאות התחתונות, איך הוא ישמור רק את המספר מאותו רגע שההתנייה מתאימה ולא ישנה אותו בהמשך - האם הפונקציה N מתאימה לעניין ? תודה רבה.

F650

New member
לא הצלחתי "להקפיא" טקסט

שמקושר לתא עם פונקית NOW שמתעדכן כל הזמן. מצד שני , הרי גם כך הגליון מיבא כל פרק זמן מסוים נתונים מהאפליקציה שלך. למה לא להשתמש בשעה הנוכחית כנתון מיובא ולהזין אותו
בוא נומר - ריפרש רייט של דקה

למעלה