שאלה באלגוריתמים

גיל14

New member
שאלה באלגוריתמים

יש לי שאלה מממ"ן. עקרונית אני נגד פתרונות של שאלות מממ"נים בפורום, אבל כאן אני אבוד לחלוטין והייתי שמח לקבל כיוון לאן לחשוב... נתון גרף לא מכוון G = (V,E) z קשיר, עבורו לכל קשת e מותאמת פונקציה f_e(x) = a_e x + b_x כאשר a_e, b_e מספרים ממשיים. לכל t בקטע [0,1] משקלה של כל קשת e הוא f_e(t) = a_e t + b_e. תנו אלגוריתם יעיל ככל שתוכלו המוצא t בקטע [0,1] עבורו המשקל של עץ פורש מינימלי T, של G הוא הקטן ביותר. במילים אחרות: אם W הוא משקלו של עפ"מ כלשהו עבור y \neq t אזי משקלו של T גדול או שווה למשקלו של W.

Fingertip

New member
הפתרון

לאחר סיעור מוחין אינטנסיבי של גיל, amamak ושלי, מצאנו את הפתרון הבא: הערך המינימלי יתקבל כאשר t = 0 או t = 1, ולכן כל מה שצריך לעשות זה לבדוק את העץ הפורש המינימלי המתקבל על ידי t = 0 ואת העץ הפורש המינימלי עבור t = 1 ולבחור את הנמוך מביניהם. על מנת להראות שאכן t = 0,1 מספיקים, נשים לב להבחנה הבאה: תהי A קבוצת כל העצים הפורשים של G. לכל עץ T מ-A נתאים פונקציה (f_T(t שמחשבת את המשקל של העץ הזה לכל t בקטע [0,1]. נשים לב ש-f_T היא פשוט סכום כל הפונקציות שעל הקשתות. מכיוון שכל הפונקציות האלה לינאריות, הרי ש-f_T לינארית. הפונקציה המתאימה לכל t בקטע את המשקל של העץ הפורש המינימלי עבור ה-t הזה היא פשוט min_A f_T. קל לראות שזו פונקציה רציפה לינארית למקוטעין, אבל מה שלא כל כך ברור הוא שמדובר בפונקציה שרק עולה, ולאחר מכן רק יורדת (הוכיחו!), ולכן הערך המינימלי שלה מתקבל ב-t = 0 ו-t = 1, וזהו. אהד.

yaeerk

New member
אז משהו יותר בסיסי

מהו עץ פורש של גרף קשיר לא מכוון.

1ca1

New member
קבוצת קשתות קשירה כך שהיא מכסה את כל הגרף

והיא מינימלית (מבחינת משקל)

yuvalmadar

New member
בלי המינימליות

(היא שאלה על עץ פורש, לאו דווקא מינימלי) ראי גם את הערך המתאים בוויקיפדיה.

למעלה