שאלה אתית

שאלה אתית

אם אני מתעסקת הרבה שנים בתחום הגרפולגיה ויש לי הרבה ניסיון בתחום אבל לא למדתי אף פעם בצורה מקצועית ואפילו לא דרך ספרים, אלא רק פה ושם מקריאה ובעיקר מחוש, האם אני יכולה להציג את עצמי כגרפולוגית? למרות שכמו כולם גם לי יש פה ושם טעויות?

ליטן א

New member
במילה אחת - לא... ../images/Emo3.gif

האם מישהו שלמד בבית ספר פיזיקה יכול להציג את עצמו כפיזיקאי מקצועי? התשובה כאן די ברורה.. צריך, בכל זאת, לעשות משהו די רשמי בשביל להיקרא גרפולוג (למרות שאני מכיר כאן מישהי שלמדה עצמאית, ומוגדרת כמומחית.. אהלן מיכל..
(שום דבר אישי
)) אפשר ללכת לקורס גרפולוגיה, להגיד שיש לך ידע מוקדם, ולנסות לעבור רק את השלבים האחרונים, בשביל לקבל את הדף הזה שנקרא תעודה.. אפילו אילון בן יוסף (כן, ההוא..) התחיל עם חוש ועניינים, ובשביל לקבל גושפנקא רשמית להיותו גרפולוג, הוא עבר קורס מקצועי.. (ככה לפחות כתוב בספר שלו) זאת דעתי, שאני מניח שזאת דעתם של רוב חברי הפורום, אבל אני אשמח לדיון פה (במיוחד עכשיו, כי אני בזמן שיעור מחשבים ואין לי מה לעשות..) ביי בינתיים, ליטן.

shonshon5

New member
גם אני בשעור מחשבים, וסבור אחרת..

אצלי שעור המחשבים מתקיים כבר כמה וכמה שנים טובות, ועל כך נאמר בליריקה העברית: "שלא יגמר לעולם"... לדעתי, ראוי לעשות אבחנה בין שלל ההגדרות הקיימות במקצועות ועיסוקים רבים. גרפולוג, גרפולוג מוסמך, גרפולוג מדופלם, גרפולוג משפטי, גרפולוג מעשי, וכמובן, חובה לציין "גרפולוג אינטואיטיבי".
כך שלטעמי, על פי מה שהגברת הציגה, איני מוצא פסול בכך שהיא תדפיס לעצמה כרטיסי ביקור עם הטייטל "גרפולוגית". אבי, גם מצפה וגם מחכה להנפת הגביע הצהוב!

shonshon5

New member
מה זה? מאיפה הבאת את היציאה הזו??

אני, מאז ומתמיד, מכבי ת"א. צהוב, יש רק אחד. כל השאר הן אינטרפרטציות לא רלבנטיות. להתראות בפתיחה..

ליטן א

New member
בית"רניק? גביע אירופה בכיכר! ../images/Emo106.gif

זה אומר קצת יותר? בכל מקרה, אבי, אני לא רואה את זה כל כך אֵתי לכתוב "גרפולוג" (או במקרה שלה, "גרפולוגית") בכרטיס הביקור. אתה, בתור גרפולוג, יודע שיש הבדלים בין סוגי הגרפולוגים. אבל מישהו שקורא "גרפולוג" בכרטיס הביקור, ישר חושב על מיקצוענות וכן הלאה. גם אני, כשרק נכנסתי לפורום בפעם הראשונה, חשבתי שיש רק סוג אחד של גרפולוגים - כאלה שמנתחים כתבי יד.. (בלי קשר למקצוענים, אינטואטיביים, אילון-בן-יוספים וכן הלאה) אבל דעתי האישית - אם (כפי שהיא אמרה) היא עדיין טועה פה ושם, אולי כדאי לה להשקיע ולו בקורס חלקי במכון גרפולוגי כלשהו, רק בשביל שתגיד "הייתי שם", ושיהיה אפשר לתת לזה חותמת סופית. עד אז, לפי דעתי, זה לא אתי (אלא אם כן, היא מציינת בפירוש שהיא לא עברה שום הסמכה מקצועית וכן הלאה..) ובאותו נושא - אולי הפורום שלנו יתחיל סוף סוף להנפיק תעודות גרפולוגים? ליטן, שקורא לנדב להניף ביום ראשון גביע נוסף, ולהביא אותו יום-יומיים אח"כ לארץ, מבולוניה..

עטרה ב ט

New member
בואו נעשה סדר בדברים ../images/Emo3.gif

בכל המקצועות מה שקובע אם אתה "מקצועי" או "מוכשר" או "מוסמך" או לא, זה ענין ממשלתי. יש תעודת מקצוע וכולי. יש מקצועות כמו פסיכולוגיה קלינית, שאתה צריך להשתייך לאגודת הפסיכולוגים והמדינה מכירה באגודה הזאת, אם אתה מטפל ואינך חבר בה, חבל לך על הזמן ואתה יכול לעמוד על זה לדין. מצד שני יש מקצועות שהמדינה אינה מכירה בהם. למשל כמעט כל סוגי הרפואה האלטרנטיבית, או למשל, גרפולוגיה. גם מוסדות מוכרים אינם מכירים בגרפולוגיה כמקצוע רשמי. אי לכך ובהתאם לזאת, כל אחד רשאי להכריז על עצמו שהוא גרפולוג מכיון שהתואר הזה ממילא ריק מתוכן. אם אותו אדם רוצה לחזק את עצמו בכל מיני הכרות אחרות, הרי שהוא מוזמן להיבחן למבחנים של האגודה הישראלית/אמריקאית/אחרת ולקבל אישור ליכולותיו מהם. שנאמר ובימים ההם אין מלך בישראל, איש הישר בעיניו יעשה. צהוב עולה.

ליטן א

New member
אהלן עטרה

זה אולי הדבר החוקי לעשות, אבל - שאלו על הדבר האתי לעשות.. וכאן - כל אחד לדרכו... וחוץ מזה - כפי שאת דואגת להזכיר לנו בפורום - יש דרך להעביר דברים לאנשים - ויש דרך. יש את הדרך הפשוטה, הישירה והכואבת למסור ניתוח למישהו - ויש את הדרך, שלכל הדעות (או לפחות לרוב), יותר מקצועית, דרך של הצעות לשיפור, דברים כאלה וכן הלאה.. אני לא יודע מה מלמדים במוסדות הגרפולוגיה האלו, אבל אני מניח שכחלק מלימוד הנושא שם, יש שם "פרק" מיוחד שנוגע להעברת המסר למנותח. זה דבר, שרוב הגרפולוגים הלא מנוסים לא חושבים על להתמודד איתו. (כולל אני. אם אני רואה שמשהו עומד לפגוע, אני אומר את זה במיליון הסתייגויות, ועומד מאחורי כותרת ה"אני לא מקצועי" שלי, או שאני פשוט מעדיף לא לגעת בזה, אפילו לא עם מוט-7 מטר) יכול להיות שאדם המכנה עצמו גרפולוג, צריך להיות מורכב ממספר מרכיבים, כולל יחס, גישה, וגם, בין היתר, ידע מקיף בגרפולוגיה..
זהו בינתיים.. הולך לישון מוקדם, כי אני הרוג.. מעבידים אותנו בביצפר. טוב, אבל ככה זה כשאני בחמש יח"ל מתמטיקה, חמש יח"ל פיזיקה, חמש יח"ל מחשבים, חמש יח"ל אנגלית, ו5 יח"ל גרפולוגיה.. תגידו, אתם מתישהו מגישים אותי לבגרות??
לילה טוב, וכפי שאמרת, עטרה, צהוב עולה..

עטרה ב ט

New member
איך למסור למטופל אינפורמציה ?

או כן, אני באמת מקווה שמלמדים אותם את זה שם. אני אישית למדתי את זה באוניברסיטה מעצם היותי עוסקת בטיפול.

אז ככה

בקשר למסירת מידע למטופל- בואו נגיד שאם אני רואה שמישהו עבר איזה טראומה אני לא נוגעת בזה ולא אומרת את זה אלא שומרת את זה לעצמי. כך שאני חושבת שאני דיי יודעת מה להגיד ומה לא. ובקשר לקורסים, תוכלו לתת לי המלצות על קורסים טובים ולא יקרים במיוחד? ואיך אני יכולה לקבל הסמכה בתור גרפולוגית? מה התהליך (אחרי הקורס)? תודה.

עטרה ב ט

New member
כדי שתקבלי פרטים הכי מדויקים על

ההסמכה של האגודה, כדאי לך לפנות לאתר שלהם (נדמה לי שהוא ברשימת הקישורים שלנו, אם לא יש בכל מנוע חיפוש "האגודה הישראלית לגרפולוגיה מדעית"). לא רק טראומות כדאי לך לשמור לעצמך ובגדול אני מאוד ממליצה ללמוד פסיכולוגיה.

אריק!

New member
שלום לך נביאה שחורה, את כמובן לא

חייבת לענות, אבל מסקרן אותי הבחירה שלך בשם משתמש כזה "נביאה שחורה". אולי תוכלי להסביר מה לך לבחור בשם כזה ? בידידות אריק.

אריק!

New member
פרשת השבוע היא פרשת "ויקרא"

ובמונחים שלנו: "קריאות" אות קריאה היא אות שניתן לזהות ולקרוא אותה ללא קושי, וככל שיותר אותיות יש אלה כך הכתב קריא יותר. הבדיקה תתבצע על פי מדת הקריאות של אותיות ולא על פי יכולת הקריאה של הנכתב, שכן ייתכן כתב שיש בו אותיות לא קריאות, ובכל זאת הודות להקשרים לתוכן במלה השלמה ניתן לקרוא זאת לא קושי מיוחד. קביעת הקריאות יותר מאשר אלמנטים אחרים יש בה מימד סובייקטיבי התרשמותי: צורה שלגבי האחד היא ברורה, לגבי השני פחות ולא מן הנמנע ששניהם צודקים. אות קשת קריאה או בלתי קריאה יכולה להיווצר כתוצאה מהאפשרויות הבאות: 1. כתוצאה ממהירות וחפזון לא בקרת עיצוב נאותה, שבעטיים הושמטו חלקי אות חשובים, מוקמו שלא במקומם או במעורבב. 2. כתוצאה מקוריות העיצוב והתנתקות מהתקן. 3. תוצאה של רפיון העיצוב והלחץ גם כן, והזנחה, בעטיים חסרים חלקי אות מהותיים להבנה וזהוי. 4. כתוצאה מפגיעה בתמונת הארגון כגון צפוף יתר של מלים/שורות. זהו לקוי קריאות שאיננו קשור לעיצוב כזה או אחר של אותיות. 5. כתוצאה ממתיחות פנימית שבעטייה מוזערו אותיות, הושמטו, חסרו תנועות, נוצרו כווצים וקוי כסוי, עפי"ר בתנועיות נוקשה. 6. כתוצאה מהדגשת מימד יחיד בגוף האות או כוון מסוים, לעומת החסרת המימד והכוון האחרים שבתקן. למשל: האות ל´ בצורת עמוד אך בלי הדגל, נדית ו´ . 7. לקויי קריאות כתוצאה מעודף קישוטים, תפיחות, גודש המבנה, עודף קשתות, לולאות ועניבות שמקשים על זהוי שלד האות. אגב, אין שום מניעה לאבחן באותו כתב קריאות וגם היעדרה ולהסיק בהתאם. למשל, באותו כתב יכולה להיות רמת עיצוב ברורה וקריאה שתעיד על כושר הבעה והגיון, ובמקומות אחרים ערפול קריאות שמקורו בהתחמקות/הסתרה קריאות בכתב שאותיות רבות שלו אינן קריאות, או שאותן אותיות פעם כן ופעם לא מעידים על קונפליקטים וגם על מודעות עצמית לחסרונות ונסיון כן לתקן פגמים/תקשורת. אך לפעמים זה מעיד על סבוך נפשי ללא מוצא אשר האיש רואה את עצמו "בסדר גמור" במובן מסוים ( קריא ) ולא צריך לשנות את דרכיו, ומייחס לזולת אחריות להתנהגות פגומה שהתגלתה אצלו ברגעי חולשה ( לא קריא ). אך זה מסובך יותר. פגיעה בקריאות בעיקר בסיומי מלים יכולה להצביע על מניעים של העלמת ההבעה, האופי והכוונות, כגון: במקרים של תמרון, דיפלומטיה, ערמומיות, תככים והסתרות. כמובן, כל מה שנכתב כאן איננו איזה תורה מוסמכת ומחייבת מישהו, היא יותר בגדר של חבור ספונטאני שלבטח לא ממצה את כל האפשרויות. בשבוע הבא, בלי נדר, אנסה לתמצת אי אילו הגדרות אופי לנ"ל. בתקוה שהובנתי למרות תאורטיות רבה. שבת שלום. אריק.

astral tal

New member
סחטיקה אריק ! מאמר גיץ לחריץ !!

במילים פשוטות: מאוד נהנתי לקרוא - כן ירבו ! אני מחכים ממך בטירוף אתה אחלה מת עליך כפרה עיוני אסטראל "שהולך לסדר את כל החדר המבולגן שלו, ואת עמדת המחשב להעביר משכיבה לשולחן ולראות אם לא יכאב לו הגב בישיבה לאורך זמן"

אריק!

New member
הי אסטראל

הנה ניתנה הזדמנות לתרגם תאוריה לפרקטיקה, בכתב החדש שלמטה. בהסתכלות הכתב קריא, ויש לכך משמעויות, וגם קריא חלקית בשל תפיחות וגודש מבנה בכל מיני מקומות ( סעיף 7 בחבור שכתבתי ). קל להיווכח אם עוברים בסבלנות על האותיות השמנות ושואלים עד כמה היינו מזהים אות זו אלולא הקשרה במלה ולתוכן. חוץ מזה, הכל מתגמד לעומת הכיוף המשגע בים. ויש גם צ´ופר, החברה הצעירים שלי שבשעה כזו רק מתחילים את היום, נפלו שדודים מעייפות. התחלת לאסוף חולצות מכל המקומות שזרקת אותם ? אולי תתחיל לאסוף תחתונים מכל מי שנפרדת ונפתח יחד איזה חנות לתחתונים יד שניה, שתעניק פיצה חינם על כל קנית חמישיה ? אריק.

shonshon5

New member
"נביאה שחורה"? יש לי הימור קטן..

העלמה דנן בוודאי שומעת "סנטנה" וזו דרכה לתרגם את Black Magic Woman... אגב, האלבום SuperNatural של סנטנה בגירסת DVD של ההופעה הוא אחד האלבומים השווים שעברו אצלי בחודשים האחרונים. מומלץ, וראוי להזהיר את השכנים לפני הצפיה מפני תופעות אקוסטיות מרשימות..
אבי

astral tal

New member
וואלה אבי אתה שומע סנטאנה ?! ../images/Emo12.gif

בכל הכנות אני פשוט מורשם ! אתה שומע סנטאנה בלבד או שיש עוד גיטריסטים שנמצאים אצלך במכ"ם ? אני אישית גם אוהב לשמוע ת´אספקט הגיטריסטי של (אני אוהב ת´להקות, אבל אלו שירים נבחרים באספקט הגיטריסטי שלהם) Led Zepplin - d´yer maker Metallica - The unforgivin I, Nothing Else Matters, One גם Slash הוא מחביביי... אסטראל "קנה גיטרה ב-750 שקל לפני חודשיים ובינתיים היא רק מעלה אבק"

shonshon5

New member
רשימת מלאי - לעיונך....

ג´ימי הנדריקס ג´ף בק ג´והן וויליאמס גארי מור . . . . והנ"ל בהסתמך על הזיכרון העמום, בלי לעלות ולבדוק, ורק באות ג´.. והכאב ראש שיש לי מאתמול רק מוסיף על הדיסטורשן הכללי.. אבי

ליטן א

New member
אבי, צריך לתבוע פיצויים

מדייויד בלאט. הוא צריך לסבסד לחצי עם ישראל 2 אקמול לכ"א, לחיסול כאב הראש שהיה לכולם אתמול - בגלל המשחק של מכבי
ביי בינתיים ליטן, שגם לו היה כאב ראש אחרי המשחק של מכבי, אבל זה היה בגלל משחק הכדורסל ששיחק שעה וחצי לפני הפיינל פור..

למעלה