שאלה אתית לנקאי

ניב ד

New member
שאלה אתית לנקאי

האם תקין לשאול בפורום שאלה מפורטת לגבי מדריך כלשהו? אני מתכוון בציון שם מלא וכו´. למה אני שואל ? לאור שיחה עם מדריך כלשהו במועדון צלילה חדש בתל אביב, שהותירה אותי מבולבל קצת וחרד משהו לגבי רמתו של אותו מדריך/מועדון.

הנקאי

New member
זו בעיה... ../images/Emo19.gif

תתיעץ ישירות עם השיח´ והוא ייתן לך פסק הלכה... אולי עדיף להביא תאור זהיר מאד תוך ציון שם המועדון אך לא שם המדריך, ולבקש תגובה. אבל תתיעץ קודם ישירות.

pilovich shahaf

New member
ניב ד. שלום-הצעתי אליך ../images/Emo40.gif

מאחר ושאלתך פורסמה בפורום לדעתי עליך לעשות ובהקדם, פרט לשאול שאלה מפורטת בפורום, וזה-לכתוב מכתב רשמי למנכ"ל רשות הצלילה מר רן לוין,שכל המידע שיש לך וכל השאלות, שהותירו אותך מבולבל וקצת חרד משהו לגבי רמתו של אותו מדריך/מועדון יובא בפניו, ומנכ"ל רשות הצלילה יהיה חייב כעובד מדינה לעדכן אותך על הטיפול במיכתבך. זהו ניב ד. זו דעתי והינך מחוייב לעשות זאת לעצמך, ולמה: נניח שאותו מדריך יוצא לים-תיכון עם קורס כוכב 1 ו-.........אני אתן לדמיון שלך לדבר לעצמך, הרי בך הכל אתה צולל אחראי בכלל ובן אדם רציני כפי שבא לידי ביטוי בשאלתך לעיל, לא
מבחן התוצאה. פילוביץ שחף.

ניב ד

New member
תראה לא הייתי רוצה להגזים בענין

בסך הכל דיברתי איתו על קורס מדריכים של פאדי והגישה שלו נראתה לי בלתי מקצועית, קצת מזלזלת, די מתנשאת. הדבר בא לידי ביטוי גם באמירות כמו שפאדי זה הארגון הכי טוב והכי מקצועי בעולם, קורס מדריכים עדיף לעשות בבריכה (!) וכד´. יתכן מאד שהנ"ל מדריך מצויין, במיוחד בקורסים בסיסיים ואין לי שום דבר נגדו או ענין להכפיש אותו, ודאי לא לפנות לגורמים פורמליים. אין לי בסיס לאיזשהו חשש שהוא עושה משהו בצורה לא טובה או לא בטיחותית חלילה, כל מה שרציתי לשאול היא חוו"ד על אותו אדם ממישהו שאולי למד אצלו.

pilovich shahaf

New member
ניב ד. עדיין- הסיומת בשאלתך לעיל ../images/Emo18.gif

כפי שכתבת זאת צריכה מאוד להדאיג אותך ואותנו. קרא זאת בשנית. מבחן התוצאה. פילוביץ שחף.

bennysnuba

New member
אני מבין שהבחור פשוט מורעל על פאדי

כשעשיתי קורס מדריכים באוסטרליה מדריך הקורס היה כזה שכל בוקר היה מודה לאלוהים שעשה אותו מדריך פאדי. הוא לא היה מוכן לשמוע על שום ארגון אחר והזכיר לי אנשים שהיו מורעלים למשל על הרבלייף וכו´ כדרך חיים. אם הבחור באמת עושה את כל מה שכתוב במערכי השיעור של פאדי ולא חותך פינות הרי שהחניכים שלו יהיו טובים. לגבי קורס מדריכים בבריכה. קורס מדריכים מלמד אותך להדריך בטכניקות שונות ולא לשפר את כישורי הצלילה שלך. שיעור כזה בבריכה נעשה בתנאים אידיאליים מבחינת ראות והעומק מאפשר לך לשהות זמן רב במים. בעקרון גם הקבוצה מולה אתה מתרגל מורכבת מאנשים ברמה כמו שלך. יש הרבה דברים בקורס מדריכים שניתן (ואולי אפילו עדיף) ללמד בבריכה בתנאי שהיא עמוקה מספיק.

ניב ד

New member
ברור לי שהכוונה אינה לשפר כישורי

צלילה, אבל עדיין נראה לי שלהדריך קבוצה בבריכה שקטה עם ראות מושלמת זה לא בדיוק כמו לעשות את זה בים ואפילו בים סוף. סתם נראה לי תמוה. ובענין פאדי - הכסף מדבר כנראה...

קותי

New member
ניב, יש לך את הטלפון שלי?

אם לא, כתוב לי דוא"ל עם הטלפון שלך ואני אתקשר אליך. אני חושב שאני יכול לסייע לך בענין שעליו שאלת

למעלה