שאלה אתגרית

m_katzmann

New member
כל מה שניתן לעשות לשימור היכולת

שלום לך, כל מה שניתן לעשות לשימור היכולת הקיימת. כל גוף מתעייף עם הזמן, השנים והחיים הקדחתניים שוחקים אותנו, על אחת כמה וכמה נכון הדבר בגוף שזרימת הדם בו איננה שלמה ובנפש פגיעה בגלל כל ההתמודדות הקשה. טיפול רגשי מאוד מחזק פיזית וטיפול עיסויי מאוד מרגיע ושקט ושלווה נותנים כוח להתמודד, לכן בחרי לך טיפול אלטרנטיבי שמתאים לך. מעבר לזה אל תוותרי לעצמך בקלות. כל מה שאת משמרת היום יעזור לך מחר, ועל כל מה שאת מוותרת היום לא תוכלי להחזיר את הגלגל אחורה מחר. מה לעשות? שחיה וכל פעילות גופנית אחרת אותה את יכולה לעשות. קחי לך זמן לעצמך ועשי מדיטציות. נשימה נכונה מזרימה חמצן למוח וללב ומרגיעה מאוד. תזונה נכונה המותאמת לצרכייך החדשים . האצלת סמכויות ופרוק השק שאת סוחבת על גבך הוא צורך השעה. מאיה

עדלאידע

New member
תשובה למאיה

תודה מאיה על התיחסותך. כל מה שציינת נעשה. גם כל מה שלא ציינת נעשה. כולל טיפולים אלטרנטיביים מכל קצווי הקשת (דיקור סיני, קריסטלים, רייקי, דמיון מודרך, הילינג, הומאופטיה, ועוד). גם לרפואה הקונבקציונלית אין פתרונות. האם עלי לקבל את הגזירה בשכיבה על הגב? להרים ידיים? האם יש איזו דרך שניתן להיעזר בה. הרצון בודאי קיים. תודה מראש לכל מי שיכול לתת עיצות.

את יכולה לפרט את המצב שלך?

באיזה גובה חוליות נפגעת? מה המגבלות? לאיזה מצב את רוצה שנעזור לך להגיע? מתשובתך ליעל אני מבינה שאת לא משלימה עם הנכות בכלל. חשוב לדעת שיש פגיעה ברמה בלתי הפיכה ויש דברים ששום פטנט לא יוכל להחזיר לך... אשמח אם תפרטי ואז אולי אוכל להשיא עיצות... נאוה

m_katzmann

New member
טיפול רגשי

היי עדלאידע - (חתיכת שם בחרת לך), מה שאני כמובן יכולה להציע לך אלה הם טיפולים קנסיולוגיים בתנאי שרמת החשמל במוח מתפקדת כרגיל בדיקת eeg . כמובן שזה לא הטיפול האופטימלי כי הדם לא זורם כמו אצל אדם לא נכה, אבל אפשר לעשות הרבה מאוד דברים גם בישיבה וגם בשכיבה. עם השנים אנחנו נשחקים פיזית ורגשית ולזה יש השלכות פיזיות ורגשיות. גם אני לא יכולה לרוץ עוד כמו שרצתי לפני 20 שנה גם אצלי הגוף מתחיל להתפרק. אז כשהגוף מתחיל להתפרק אצל אדם שבריאותו מראש לקויה התוצאה היא כמובן יותר קריטית מאשר אדם שמצבו ההתחלתי טוב יותר. מה שניתן לעשות בקנסיולוגיה היא לשמר את מה שיש, להפעיל את הגוף עם מה שיש, לקבל את עצמך כך איך שאתה ולהוריד מתחים שליליים שנצברו עם שנים,כד שניתן יהיה להגיע לפתרונות יצירתיים ולהכניס לחייים חיות חדשה עם אופקים חדשים. מקווה שתמצא את דרכך אל בריאות טובה יותר, מאיה

עדלאידע

New member
שלום מאיה

תודה על התגובה. נסיתי שמות משמות שונים אך הכל תפוס כבר... אני מודע לשחיקה הטבעית הקיימת בגוף או בנפש או בשניהם. הבעיה במחלת הפוליו היא שאחרי שהמחלה האקוטית מסתיימת, הגוף בחלקו או ברובו מחלים, וכך המצב נמשך עשרות שנים עד שלפתע, בלי הסבר, בלי נורות אדומות שנדלקות, בלי שום סיבה הנראית לעין או למקרוסקופ, אותם שרירים שנפגעו במקור והחלימו, פתאום מתחילים לאבד את חוזקם ואת יעילותם וחלה התדרדרות רבתי ובמהירות. אם גרף ההתדרדרות של אדם בריא בהגיעו לגיל המעבר נראה כקו נניח בזוית של 30 מעלות, הרי הגרף של פוסט-פוליו-סינדרום יורד בזוית של 70 מעלות. בנוסף לכך איש אינו יודע את הסיבה להתדרדרות הזו וגם מחקרים אינם נערכים מאחר ואנו - חולי הפוליו - הננו כמוצגים מוזיאוניים, אנו הולכים ומזדקנים ותוך 20 עד 30 שנים לא ישארו רבים, כך שחבל להשקיע כסף במחקר כזה ואם יש חולי פוליו חדשים היום, בדרך כלל הם נמצאים בארצות נחשלות ואם הם ימותו - מה טוב, פחות נטל על התקציב הלאומי (זה נאמר כמובן בלעג מר). פנייתי אל הרפואה האלטרנטיבית נעשתה מאחר ולרפואה הקונבקציונלית אין כל פתרון ולצערי אני נוכח לדעת שגם לרפואה האלטרנטיבית אין ממש פתרון. על טיפולים קנסיולוגיים לא שמעתי - האם תוכלי לפרט מעט יותר? תודה וסליחה על הנאום הארוך.

זה לא מדוייק שאין תשובות...

לי אישית תמיד יש בעיה עם שאלות בנוסח: מה הרפואה המשלימה יכולה להציע לטיפול ב... הרפואה ההוליסטית (לא חשוב באיזו שיטה) מטפלת באנשים שסובלים מכל מיני דברים... ציינת שאין מחקרים, ולא ידוע... הרפואה המשלימה לא עושה מחקרים, רק מתבססת ע"י כאלו שנעשים בקונבנציונלית... כשאתה מגיע למטפל הוליסטי, אתה אדם שיש לו הסטוריה רפואית, הסטוריה רפואית משפחתית, סימפטומים, אופי, דרך חיים ומצב רגשי ופיזי ספציפי לאותו הרגע. המטפל ההוליסטי משקלל את הכל ומטפל בך על פי הבנתו בכלים שיש לו. מטפל... וממתין... הוא ימשיך בהתאם לדרך בה אתה מגיב לטיפול (ניסוי ותעיה) עד שיקבל תוצאות ממשיות או עד שיבין שהוא לא יכול לסייע מעבר לנקודה זו... ככה קורים ניסים!!! כמובן שכל הנ"ל מתייחס למטפל אחראי, מנוסה וישר...
כי יש שרלטנים שישמחו לקחת את כספך כל זמן שתסכים לתת אותו... נאוה

m_katzmann

New member
ותשובה...במאמרים

שלום לך, מאחר שדנו כאן כבר לא פעם בטיפולים קנסיולוגיים וכתבתי מאמר קצר במאמרים שבפורום, אייעץ לך לקרוא אותם או להכנס לאתר www.human.too.co.il למדור רוחניות. אם יהיו לך עוד שאלות אשמח לענות לך. מאיה

אני לא אשת בשורות ...../images/Emo4.gif

כמו שנאוה ציינה ישנם פגיעות שאין לנו אפשרות לעזור ולטפל בהם.. אם תצייני את פגיעותיך וההשלכות שלהם (כאבים לדג.) אולי נוכל לנסות ולכוון. עם זאת הייתי ממליצה לך לנסות ולהעזר ברפואה המשלימה דווקא כדי לקבל ולאהוב את גופך. אין טעם להרגיש ש" הרמת ידיים" אם עשית כל מה שניתן ויש עובדות אובקטיביות שלא יהיה ניתן לשנות. אולי דווקא כשתתחיל/י לקבל את גופך כמו שהוא ולאהוב אותו עם מגבלותיו תרגיש/י טוב יותר ..
יעל

עדלאידע

New member
שלום יעל ונאוה../images/Emo24.gif

הכל נעשה והאהבה לגופי פורחת והפירגון קיים. אין לי בעיה עם הנכות וקבלתי את הדין בשלווה. אני מודע לאפשרות שיש מצב בלתי הפיך אך יש גם מצב הפיך שצריך פשוט למצוא את הנתיב אליו. פירוט לגבי מצבי הוא פשוט - התדרדרות דרסטית בתפקוד כל השרירים שנפגעו בעבר ושבו לתפקד מחדש (הכוונה, מאחר והייתי משותק בכל גופי בזמן המחלה האקוטית/ויראלית שעם הסתלקותה שבו מרבית השרירים לתפקד, פרט לרגלים שנותרו משותקות, הרי בפוסט-פוליו-סינדרום, כל אותם שרירים שנפגעו אז ושבו לתפקד כרגיל, נחלשים דרמטית במהירות ומסרבים לשתף פעולה עם הפקודה - זוזו!). אין לי כאבים אלא אם כן אני מתאמץ לעשות מעבר ליכולתי אך אלה כאבי שרירים כתוצאה מהיווצרות חומצת חלב בהם ולאחר מנוחה של מספר דקות הכאבים נעלמים. אגב אני זכר, לא שזה משנה אבל אולי תרצו לפנות אלי בדקדוק הנכון. מאד מודה על התשובות ועל המאמץ לסייע.

קצת קשה עם הכינויים האדרוגניים הללו

רוב הכותבים הן כותבות אז זהו ההימור הסביר יותר. עכשיו כשהבהרת, נשמור על מיניותך הנכונה
אז ככה, יש שיטת עבודה עם משותקים שפועלת על בסיס של דמיון מודרך. אתה מבצע את התרגיל בדמיונך - בפרטי פרטים, בנשימה מתואמת אז מבצע אותו בפועל... מתחילים כמובן עם תנועות קטנות (כמו להזיז את האצבעות) ועוברים לגדולות יותר... לעולם תעבוד בהתאם ליכולתך באותו הרגע!! ייתכן שהיום אתה יכול לבצע רק חצי ממה שיכולת אתמול. אם תקשיב לגופך, בלי לכעוס עליו ובלי לשפוט אותו - הוא יקשיב לך... עוד משהו חשוב!!! היה שיתוק שנבע מפוליו - שווה להתבונן ולראות מהו הגורם הרגשי שפתח את הפתח למחלה. לואיז היי טוענת שהסיבה לפוליו היא: קנאה משתקת. תשוקה לעצור מישהו. אח"כ השרירים חזרו לתפקד! מה הפחיד אותך שגרם לך לעצור שוב? - מה היה הטריגר הרגשי שגרם לנסיגה בתיפקוד השרירים? הרגליים הן אלו שנושאות אותנו קדימה, משהו עצר אותך... כיוון נוסף זה להזין ולשפר את החימצון של תאי השריר. מה יכול לסייע? - CoQ-10, מיץ נוני, חומצות אמינו חיוניות (כאלו שאין במזון) ועוד. אני מקווה שמשהו מכל מה שכתבתי עוזר... אין לי דברים חד משמעיים. אם הדברים שכתבתי מעוררים חשיבה, שאלות, חקירה, אשמח להמשיך "לחשוב בקול רם" נאוה

עדלאידע

New member
נוני נוני לעולם ברוגז ברוגז אף פעם

שלום נאוה. תודה על תשובתך. על נוני לא שמעתי מימי ואני מודה לך על האינפורמציה בה עיינתי בענין רב. הרשי לי להמשיך להיות נודניק עוד מעט קט ולשאול היכן ניתן למצוא נוני כמיץ? או אולי תוצרים שלו? האם בחנויות טבע? האם יש לך המלצות על מצב צבירה ראוי או מינון? תודה.

סליחה על הפיכתך ל ../images/Emo68.gif

ציינת שעברת טיפולי דיקור , אבל ישנם סוגים שונים של מטפלים והצלחות, שווה לגשת ולנסות שוב ( אם תרצה המלצה של מטפל , אנא ציין אזור מגורים.). אינני בקיאה בדמיון מודרך שנאוה ציינה אולם ברור לי שיש פה צורך בעבודה פיזית ונפשית משולבת , הייתי ממליצה לנסות במקביל לדיקור לקבל טיפולי עיסוי ארומותרפי . בהצלחה ובריאות יעל

למעלה