שאלה אשמח לייעוץ

אור308

New member
שאלה אשמח לייעוץ

שלום לכולם,
לא יודעת אם השאלה קשורה לפורום הזה אבל אשמח לקבל עצות, יש לי דילמה מאוד גדולה לא ידעתי באיזה פורום לרשום אז אנסה את מזלי:(
הסיפור די מורכב.
יש לי אחות שגרה אצל אמא שלי עם משפחתה, יש לה ילד בן 7 ילדה בת 3. היא נשואה, בעלה ישן איתם בבית אבל מתקלח, אוכל ובעצם עושה הכל אצל אמא שלו. אחותי לא עובדת, ילדיה במסגרות ובעצם כל היום היא לא עושה כלום.
היחסים שלהם אף פעם לא היו ״נורמאליים״ כלומר מעולם לא היו משפחה רגילה של הורים שמגדלים את ילדיהם. גם בשבת האב לוקח את הילדים לשעה לפארק לדוגמא ואז הולך לאמא שלו וחוזר בלילה (זהו רקע קצר) האדם הזה לא הכי נורמלי והוא ואחותי שבוע ביחד שבוע לחוד.תמיד יש מריבות סביב המשפחה שלו..
אתן דוגמא עד כמה היחסים לא נורמאליים- בנם היה מאושפז כמה ימים בבית החולים והאבבגלל שהיה בריב עם אחותי לא הסכים בכלל לבוא אליו...אמא שלי הלכה אליו הביתה והתחננה אליו שיקח את ילדתם הקטנה לשעה או שעתיים שתוכל לנוח (היא ישנה בבית החולים עם אחיין שלי) והוא אמר לה ״שתעוף״ משם שהילדים האלה לא מעניינים אותו! אמא שלי נשבעה לי שלא תיתן לו להכנס לבית שלה.. מיותר לציין שאחרי כמה ימים חזר לשם... כל זמן שאחותי היתה עם הילד בבית החולים היתה עסוקה רק בלהתקשר לבעלה ולקלל אותו.
אנחנו מאוד שונות וכל המנטליות שלה קשה לי מאוד..
לי יש ילדה קטנה בת שנה ואוטוטו אני צריכה ללדת.
אמא שלי היא על תקן משרתת של אחותי והיא בעצם עוזרת לה המון בגידול הילדים ובטיפול בהם.
אני אחת שלא מבקשת כ״כ עזרה (לדוגמא שבעלי היה חודש במילואים במבצע האחרון בעודי בחודש שישי להריון עם ילדה חולה הסתדרתי בעצמי טוב מאוד) משתדלת להסתדר בעצמי וברוך ה׳ אין תלונות.
אמא שלי הבטיחה לעזור לי אחרי הלידה להוציא את הילדה מהגן ולהביא אותה הביתה וקצת להיות איתה פעמיים בשבוע.
לפני כמה ימים אחותי התקשרה לבשר לי שהיא בהריון! ברור שלא שמחתי בשמחתה ואני גם לא אשמח כי לדעתי היא חוצפנית.. (אבל בכל זאת זכותה לעשות מה שבא לה) ואמא שלי גם ביקשה ממנה שלא תביא עוד ילד ותגדל אותו אצלה ואחותי פשוט התעלמה מהבקשה..
העניין שבגינו התעצבנתי- אמא שלי, היום אמרה לי שתבוא איתי להוציא את הילדה מהגן ולהיות איתה. אספתי אותה מהעבודה ובדרך אחותי התקשרה ואמא שלי אמרה לה שהיא תוציא לה את הילדה מהגן.. ואז ששאלתי אם היא לא באה לעזור לי אמרה שהיא תבוא יותר מאוחר ועם אחיינית שלי. אמרתי לה שאין צורך. אמרה לי שאחותי מסכנה לא מרגישה טוב.. ושאני מרגישה לא טוב זה בסדר לא לעזור לי..
בעלי חוזר כל יום בסביבות 21:09 ואני עושה הכל לבד בלי טיפת עזרה. וזו הפעם השניה שביקשתי שתבוא קצת..
ואז פתאום נפל לי האסימון.. שהילד ייוולד בעזרת ה׳ היא בכלל לא תעזור לי, כי תמיד היא מבטיחה וברגע האמת היא צריכה להיות שם בשביל הילדים של אחותי. ובכלל שאחותי עכשיו בהריון היא כל הזמן תרגיש לא טוב ואז היא תמיד תצטרך להיות שם בשבילה ואני כמובן אוויר.
אז ברוך ה׳ יש לי בעל נפלא, אנחנו מתפרנסים בכבוד, יש לי בת נהדרת ואני מודה לה׳ כל יום.
כמו כן אני עובדת כעת בעבודה זמנית, אחרי שתסתיים חופשת הלידה אצטרך לחפש עבודה וגם שם אמא שלי הבטיחה לעזור בצהרים עם הילדים בהוצאה מהגן פעם פעמיים בשבוע.
התעמתי עם אמי בטלפון שאני יודעת שאצטרך אותה היא לא תהיה שם בשבילי, ושזה לא פר שהבטיחה סתם שתעזור.. שיכלה להגיד שלא תעזור והייתי מוצאת בייביסיטר שתבוא לעזור לי. היא אמרה שאני חוצפנית שכל הזמן רק עוזרת לנו (לי ולאחותי) אז אני אמרתי שזה לא פר שאומרת לנו כי היא תמיד עוזרת לה... וגם אחרי לידת בתי הבכורה הבטחה שתעזור לי.. ועזרה קצת שבוע שבועיים באה לשעה יום כן יום לא ומהרה לחזור לבית שלה לסדר ולנקות אחרי אחיינים שלי.
נכון שיש הורים שלא עוזרים וזכות כל אדם לעשות מה שבא לו..
אבל האם זה פר לאחד לתת הכל ולשני כמעט כלום? האם אני כפוית טובה? האם אני צודקת?
אני ממש כועסת עליה, וממש נעלבתי ממנה.
אמרה לי שהיא עובדת כמו חמור מהבוקר עד הלילה, אבל מה אני אשמה.. היא בקושי רואה אותי ואת הבת שלי פעם פעמיים בשבוע.. והיא עובדת כמו חמור רק בשביל אחותי וילדיה..
אמרתי לבעלי שמבחינתי לנתק איתם את הקשר.
בשיחת טלפון היתה לא נעימה במיוחד והסתיימה בניתוק אחרי שאחותי לקחה לה את הטלפון והתחילה לצרוח עלי.
אני ממש רוצה חוות דעת אם אני לא בסדר?
אמא שלי אמרה לי שזה לא הגיוני הקנאה! אבל באמת שאני לא מקנאה אני פשוט אוכלת את עצמי מעילבון שלעולם לא תהיה לי עזרה מאמא שלי.. כי יש כאלה ״שזקוקים לה יותר״

גם אחותך וגם אמא שלך מסכנות

ואין מה להיעלב. הרי זה לא שאת אחותך אוהבים יותר. להיפך.

מה שקורה שם בבית לא נשמע משהו, תשמחי שאת לא חלק מזה, ושאת ובן זוגך מנהלת משפחה נורמלית

אני לא בעד לנתק הקשר. כי אז את בעצם תהיי דומה לאחותך... אחת שסוחטת עזרה. "אם לא תעזרו לי בלהוציא את הילדה מהגן - אני אחרים אתכם". למה? דמייני שאחותך ואמא שלך חולות. היית מחרימה אמא חולה רק כי היא לא עוזרת לך?
בקרי לפעמים, טלפני לאמא, שמרי על קשר נורמלי. בלי לצפות לעזרה.

sharonwe

New member
אין כאן "סחיטת עזרה" כי אם עלבון:

כי אם 'אמא' נותנת רק לאחת ולא לאחרת, האחרת מרגישה שהיא הרבה פחות אהובה ורצויה, ופשוט אין לה רצון בקשר עם ה'אמא' הזאת. זה לא נובע מ"אם - אז", אלא מחוסר יכולת לשאת בכאב הזה יותר.

אבל ככה זה עלול להיראות

אני מבינה את הרגש, אבל אני ניסיתי לתאר איך זה יכול להיתפס על ידי האמא

sharonwe

New member
יתכן בהחלט.

רק שיש שלב בחיים שבו זכותנו לחשוב גם על עצמנו ולא רק על "מה יגידו" ו"איך זה יראה". הבחורה נשמעת גם היא תשושה נפשית ופגועה מאוד.

ויקה1222

New member
את צודקת רק שזה לא יעזור לך

כן, אמא שלך הבטיחה לעזור לך ואין לי ספק שהיא לא תקיים את ההבטחה שלה.
המצב שם נשמע חולני ואמא שלך נשאבה לתוכו.
אין לך מה לעשות, מזלך הגדול הוא שאת לא בתוך כל זה. אל תצפי לשום דבר אבל אל תנתקי את הקשר כי זה יהרוס גם אותך ויגבה ממך כוחות ואנרגיות.
האמת, אני מרחמת גם על אמא שלך, העניין לא לגמרי בשליטתה. הרי אם היו מאבחנים את אחותך עם מחלת נפש כלשהי, היית מבינה שזה מצב מיוחד ושהיא צריכה עזרה מיוחדת ולאמא שלך אין ברירה. אז תתייחסי לזה ככה כי העסק שם ממילא לא נשמע בריא במיוחד.

אור308

New member
תודה לכולם על העידוד!!

אין ספק שהורמונים של חודש תשיעי לא תורמים למצב:)
תודה על העידוד והחיזוק:)

sharonwe

New member
אני חושבת שאמא שלך נסחטת רגשית, בין אם במודע ובין אם לאו.

רציונאלית - את יכולה להבין מאיפה זה בא. אמא שלך חושבת בצורה הבאה:
האחות "זקוקה" לה יותר, חייה יציבים פחות, היא פחות 'מסודרת' כלכלית, "אין" לה פתרון אחר, ואילו את 'מסודרת': את נשואה באושר, יש לך ילדה בריאה, אין לכם בעיות כלכליות, כך שכל מה שתבקשי הוא בגדר פינוק ומותרות, ולכן זו חוצפה מצידך לדרוש את זה. היא תעשה מה שתוכל וכשתוכל, ואם זה לא קורה - זה פשוט בגלל שהיא לא יכולה, וזו חוצפה שלא להתחשב בעייפות שלה ולצפות לזה ממנה.

מבחינה שכלתנית - אפשר להבין אותה.
מבחינה רגשית - זה קורע.

אבל אני אגלה לך את הסוד: זה מה יש! את לא תשני לא את אחותך ולא אותה. את יכולה לנתק את הקשר איתה, אבל אז את צריכה להביא בחשבון שהבת שלך תפסיד סבתא, שאולי בשבילה היא נהדרת, ועד כמה שיש כאלה כאן שזה ישמע להן נורא: את גם עלולה להפסיד ירושה עתידית של מחצית מדירתה. ההתנתקות היא משהוא אימפולסיבי שיש לו השלכות, כך שחישבי עליהן טוב טוב.
דרך אחרת היא לצמצם את הקשר למינימום ההכרחי - בעיקר ביקורים של הילדה ומה שקשור אליה, כדי שהיא תרגיש כחלק מהמשפחה, וכן כדי להוות דוגמא: כדי למנוע מצב שבבוא היום היא תתנתק ממך כי אם את עשית את זה - כנראה שזה בסדר.

זה מאוד מורכב, כך שאני יכולה רק לחזק אותך ולאמר לך שאת לא היחידה שמתמודדת עם מצבים כאלה.

אשרז4

New member
כתבו לך כל מה שרץ לי בראש כשקראתי אותך וגם

רציתי לכתוב לך שאני מבינה אותך.
שגם אני היתי מרגישה תחושות כאלו
שנכון שההגיון והראש והשכל יכולים להגיד הכל
אבל יש רגעים שהרגש משתלט ושאנחנו חוזרים לתחוש וחשיבה של ילדים קטנים.
בלי קשר אם הורים אמורים או לא אמורים לעזור
אני יכולה להבין את הקושי שאחת מקבלת והשניה לא
אבל תחשבי, אם אחותך חלילה היתה חולה באיזו מחלה נוראית שמונעת ממנה לתפקד באופן מלא??
סביר להניח שהית מקבלת בהבנה שהיא צרכה הרבה יותר עזרה, אלי גם הית מתגייסת
כרגע אחותך חולה אבל לא במחלה מוגדרת
לא נראה לי שהיא מנהלת את חייה כך מתוך מחשבה שזה האידיאל או הנכון או המקובל
אני מניחה שהיא בתוך המצב הזה לא מבחיה מלאה
תנסי לחשוב על זה כך ואולי יהיה לך יותר קל לקבל את זה שהיא מקבלת יותר.
בנינו, אני בטוחה שאמא שלך יותר גאה בך, בטוחה שאת יכולה ומסוגלת ו"עשתה עבודה טובה איתך" ולכן "משחררת".
אל תצפי,, אל תתני לה להבטיח דברים שלא תוכל לקיים תסתדרי בעצמך (בעלך, משפחה שלו, עזרה בתשלום)
אבל אל תנתקי קשר, כי מעבר לאכזבה שלך כל פעם בנושא אני מאמינה שכן יש דברים טובים בקשר שלכם
&nbsp

sharonwe

New member
מסכימה עם הכל - עד המשפט האחרון.

לעיתים אין בקשר עם ההורים שום דבר טוב.
מה שיכול להיות טוב - כמו שציינתי - זה הקשר עם הנכדים, ואז צריך להחליט אם למען ילדינו אנחנו משמרים קשרים שעושים לנו רע או לא. לכל דבר יש מחיר וצריך להביא אותו בחשבון בשקלול הסופי. ואגב, אם הקשר עם ההורים רע לנו - הילדים שלנו קולטים את זה טוב מאוד, וגם לזה יש השלכות.

אור308

New member
תודה רבה על התגובות :)

ללא ספק שיפרתם לי במעט את המצברוח!
ויש לזכור שההורמונים ללא ספק משתוללים בלי הגבלה��
לקחתי לתשומת ליבי את המסקנות והעיצות��

למעלה