שאלה ארוכה...

מצב
הנושא נעול.

bugva

New member
שאלה ארוכה...

שאלה ארוכה...
אני אמא לבת חמש, גן חובה. אני לא יודעת אם היא מחוננת (יש בכלל אבחונים לגיל הזה?) אבל היא ללא ספק מאוד חכמה, בספרות אחרות... התחום הרגשי אצלה הרחק מאחור והיא לא מתקשרת עם בני גילה. רוב הזמן היא חייה בעולמה העשיר עד מאוד, הוא ככל הנראה מספק אותה ומהווה לה מקום מפלט. לקראת השנה הבאה אני מאוד חוששת להכניס אותה לכיתה א' עם עוד 41 ילדים, היא תלך לאיבוד. אני חושבת שמה שהיא צריכה זו כיתה קטנה עם מורה חכמה ומשקיעה ( זה בעצם מה שכולם צריכים, אבל אני חוששת שהיא עלולה להפגע במסגרת אחרת). האם יש מסגרות כאלו בארץ? אנחנו באזור רחובות אך נעבור לכל מקום בארץ אם זה יהיה הפתרון. האם יש מסגרות אחרות היכולות להתאים? אשמח לשמוע עצות מנסיונכם... ושנה טובה לכולנו.

מזדהה עם מה שכתבת

שאלה ארוכה...
אני אמא לבת חמש, גן חובה. אני לא יודעת אם היא מחוננת (יש בכלל אבחונים לגיל הזה?) אבל היא ללא ספק מאוד חכמה, בספרות אחרות... התחום הרגשי אצלה הרחק מאחור והיא לא מתקשרת עם בני גילה. רוב הזמן היא חייה בעולמה העשיר עד מאוד, הוא ככל הנראה מספק אותה ומהווה לה מקום מפלט. לקראת השנה הבאה אני מאוד חוששת להכניס אותה לכיתה א' עם עוד 41 ילדים, היא תלך לאיבוד. אני חושבת שמה שהיא צריכה זו כיתה קטנה עם מורה חכמה ומשקיעה ( זה בעצם מה שכולם צריכים, אבל אני חוששת שהיא עלולה להפגע במסגרת אחרת). האם יש מסגרות כאלו בארץ? אנחנו באזור רחובות אך נעבור לכל מקום בארץ אם זה יהיה הפתרון. האם יש מסגרות אחרות היכולות להתאים? אשמח לשמוע עצות מנסיונכם... ושנה טובה לכולנו.
מזדהה עם מה שכתבת
גיל 5 הוא עדיין צעיר לאבחון מוסדי, זה שמבוצע על ידי מכון סאלד מתחיל בכתות ב' ובעקבותיו ניתן לקבל הכרה מהמערכת וללמוד במסגרת למחוננים - בכתה קבועה, בחוג אחה"צ או ביום העשרה שבועי - הכל בתלות במקום המגורים ובהישגים באבחון. לא ידוע לי על מסגרות לפני כתה ג' - כך שבכל מקום שהיא תלמד בו בא' - לא תהיה מסגרת ייחודית, אלא לכל היותר מזל ... היתר במסר.

למה את אומרת שהתחום הרגשי

שאלה ארוכה...
"הרחק מאחור"? יכול להיות שפשוט ככה היא, ויכול להיות שעם חבריה לגן היא לא מוצאת שפה משותפת. יש לה חברים מחוץ לגן? יש בי"ס פתוח באזורכם, שקלתם את האופציה?

bugva

New member
תודה על התגובות.

"הרחק מאחור"? יכול להיות שפשוט ככה היא, ויכול להיות שעם חבריה לגן היא לא מוצאת שפה משותפת. יש לה חברים מחוץ לגן? יש בי"ס פתוח באזורכם, שקלתם את האופציה?
תודה על התגובות.
קודם כל תודה רבה על התגובות... נראה לי, ואינני מקצועית בתחום, כי קשה לה לצור קשר באופן כללי. לא רק עם בני גילה. לא מבינים אותה והיא מתיאשת מהר מלנסות ולהסביר. החשיבה שלה מאוד אסוציאטיבית ומהירה וכך היא גם מתייחסת לחבריה. היא יכולה להגיד לי לדוגמא שילד מסויים לא אוהב אותה ולא רוצה לשחק איתה. ולשאלה אם היא פנתה אליו והציעה לו לשחק היא תענה: ביקשתי בלב והוא לא שמע... גם הגננת טוענת שהיא לא יורדת לשורש הכוונות שלה מספיק מהר ושהילדה לא נותנת הזדמנות שניה לנסות להבין, והילדים בכלל לא מבינים מה היא רוצה מהם ואז היא נעלבת מהר,ומסתגרת. היא מיחסת לילדים רצונות ומחשבות שלא קיימים אלא במחשבות שלה. קצת מבולבל? נכון - זה בדיוק מה שאני, מבולבלת. לגבי בית ספר פתוח - יש לה גם קושי לשבת על התחת, אני חוששת שהיא צריכה מסגרת יותר קונבנציונלית. התענינתי בבתי ספר אנטרופוסופים, אבל גם מזה אני חוששת - יש למשהו דעה בנושא?

למה את מסיקה שהיא צריכה

תודה על התגובות.
קודם כל תודה רבה על התגובות... נראה לי, ואינני מקצועית בתחום, כי קשה לה לצור קשר באופן כללי. לא רק עם בני גילה. לא מבינים אותה והיא מתיאשת מהר מלנסות ולהסביר. החשיבה שלה מאוד אסוציאטיבית ומהירה וכך היא גם מתייחסת לחבריה. היא יכולה להגיד לי לדוגמא שילד מסויים לא אוהב אותה ולא רוצה לשחק איתה. ולשאלה אם היא פנתה אליו והציעה לו לשחק היא תענה: ביקשתי בלב והוא לא שמע... גם הגננת טוענת שהיא לא יורדת לשורש הכוונות שלה מספיק מהר ושהילדה לא נותנת הזדמנות שניה לנסות להבין, והילדים בכלל לא מבינים מה היא רוצה מהם ואז היא נעלבת מהר,ומסתגרת. היא מיחסת לילדים רצונות ומחשבות שלא קיימים אלא במחשבות שלה. קצת מבולבל? נכון - זה בדיוק מה שאני, מבולבלת. לגבי בית ספר פתוח - יש לה גם קושי לשבת על התחת, אני חוששת שהיא צריכה מסגרת יותר קונבנציונלית. התענינתי בבתי ספר אנטרופוסופים, אבל גם מזה אני חוששת - יש למשהו דעה בנושא?
למה את מסיקה שהיא צריכה
מסגרת יותר קונבנציונאלית? לגבי הקשיים - כדאי לפנות לאיש/אשת מקצוע על מנת ללמוד כיצד לעזור לה. אבל, תוך שאת סומכת על האינטואיציות ההוריות שלך ואם את רואה שמה שנאמר ונעשה לא מתאים - אל תהססי לחתוך ולחפש משהו אחר.

לא ידוע לי באזור רחובות

שאלה ארוכה...
לא ידוע לי באזור רחובות
אבל בירושלים נניח מספר התלמידים האופייני בכתה הוא 25. בחלק מבתי הספר ההורים משלמים על זה קצת, בבית ספר אחרים זה יוצא כך לבד. מורה טוב - זה מזל ורק מזל. בישובים קטנים לדעתי כיתות של 20 תלמידים ואפילו פחות - זה מצב אופייני. נדמה לי שמשרד החינוך מפרסם את הנתונים האלה באתר שלו: מספר תלמידים ממוצע בכתה לפי בתי הספר. בישובים קהילתיים טובים עם הורים אכפתיים - רוב הסיכויים למצוא גם מורה סביר, ואולי אפילו מצויין. מצד שני - דווקא בישובים קטנים כאלה ילדים נדרשים לדעתי כישורים חברתיים גבוהים יותר, כדי לרכוש חברים ולשמור עליהם בחברה מצומצמת וסגורה. מבינה מאוד את החששות שלך. שיהיה לכם בהצלחה ! אגב, אנחנו עברנו עכשיו לישוב קטן ומרוחק, הבת שלי בכתה א' - יש להם בכתה 19 תלמידים, כולם חנונים חמודים - ולא אגיד שקל לה. אם תרצי לדעת פרטים - אשמח לענות לך במסר.

בתי ספר חצי פרטיים אם ידך משגת

שאלה ארוכה...
בתי ספר חצי פרטיים אם ידך משגת
ישנם בתי ספר דמוקרטים ופרויקטים למינהם, בעיקר בישובים מבוססים, שמעט שיטוט וצ'יטוט ברשת יחשפו בפנייך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה