שאלה ארוכה..

שאלה ארוכה..

שלום! אני עוסקת פטורה ומרוויחה די מעט - 15000 בערך לשנה. הוצעה לי עבודה לחודשי הקיץ בשכר. 1. רציתי לדעת מה צריך לעשות כדי שלא תהיה התנגשות בין שני הדברים ושלא אצטרך לשלם פתאום מיסים נורא גבוהים.. 2. לא יודעת אם זה הפורום הנכון אבל אולי תוכל להפנות אותי: אני בהריון ואני רוצה להבין מה זה אומר לגבי עוסקת פטורה, האם ביטוח לאומי ישלם לי דמי לידה ולפי מה (אם אני לא אעבוד בשכר וגם אם כן אקח את העבודה)? האם החישוב חודשי? ממוצע שנתי? המון תודה ויום נעים!

mstern

New member
תשובות

ברמות האלו של השכר אני מציע שתרשמי כעובדת שכירה רגילה בקיץ במקביל לעוסקת הפטורה, בדוח השנתי יכנס הכל, כל עוד המשכורות יחד לא יגיעו ל-30000 ש"ח לשנה, אין לך בעיה מול מס הכנסה. לעניין ביטוח לאומי, הם ישלמו לך לפי הכל בממוצע שנתי על בסיס השלושה חודשים האחרונים, בטופס בקשת דמי לידה, את מסמנת שאת עצמאית ושכירה ולא משלמת מקדמות ביטוח בזמן חופשת הלידה. מזל טוב.

שיר ורד

New member
תשלום דמי לידה

מותנה בתקופת אכשרה כדלהלן: לקבלת דמי לידה מלאים נדרשת תקופת אכשרה של 9 חודשים מתוך 14 או 15 מתוך 22 חודשים אחרונים. לקבלת חצי מדמי הלידה נדרשת תקופת אכשרה של 6 מתוך 14 חודשים אחרונים. חודש יספר לתקופת האכשרה אם עבדת בחלקוו כעצמאית ו/או שכירה ושולמו בגינו דמי ביטוח לאומי. כדי לא להסתבך עם הביטוח הלאומי חשוב להסדיר תשלום של חובות (אם קיימים) לפני הלידה או לכל המאוחר מיד לאחריה במהלך חודש הלידה. בעקרון התשלום הוא על פי השכר בשלושת חודשי העבודה האחרונים. אם יש קפיצה בשכר בחודשי העובדה האחרונים, ביטוח לאומי מחפשים כל מיני סיבות להקטין את התשלום.

למעלה