שאלה - אנסה לקצר

Shany1312

New member
שאלה - אנסה לקצר

יש לי בעיה דיי מעיקה. אני בת 18, ולפני כמעט חצי שנה התחלתי לעשות ריצות. בשבוע הראשון, כנראה שהעמסתי על עצמי יותר מידי, מעבר ליכולות שלי(אני משערת) והחלו לי כאבים עזים מאוד ברגליים (מתחת לברך, בצד הפנימי של הרגל). הייתי יוצאת לריצה, וחוזרת הביתה בוכה מכאבים. כמובן שהפסקתי. חששתי אולי זה שבר מאמץ, כשפניתי לאורתופד, אמר שלא נראה לו שזה המקרה , ואמר לי לנוח כחודש, ואם ארצה לחזור לריצה בהדרגה. כך עשיתי, ואפילו חיכיתי חודשיים עד שיצאתי להליכות, ושוב בהדרגה התחלתי לרוץ, אלא שהכאב לא עבר. אני מרגישה כאב חד הרבה יותר ברגל שמאל, יותר מאשר בימין. פניתי אליו שוב, והוא הפנה אותי לצילום רנטגן, התוצאות נראו תקינות. האורתופד אמר שהוא לא יודע איך עוד הוא יכול לעזור לי, כי הוא לא רואה בעיה, אבל הציע לי לעשות מדרסים. אני מתכוונת ללכת לקנות מדרסים, אבל בעת ריצה הכאבים חזקים ומקשים עליי לרוץ, המדרסים יעזרו ? ובכלל, מה זה יכול להיות? איך אפשר להחלים מזה?? אני תמיד מרגישה כאב באזור הזה ברגל, אלא שהוא נסבל בקושי, ובריצה אני מרגישה אותו באופן משמעותי. מה עושים??מה עושים?? אני רוצה לרוץ

rafagav

New member
מה עושים? אולי תנסי גם לכרוך חבל על צווארך?

ניסית וגילית שכואב אז - לגופך, כנראה, לא מתאימה הריצה. אז יש לך שתי אפשרויות: א) לרוץ בכ"ז ו - לסובל... ב) לא לרוץ כלל!! עיברי להליכה. אם לכושר - הליכה מאומצת... שימי לב, שתמשיכי לנשום באופן סדיר, אז האימון אירובי. אם תעתק נשימתך - את עוברת לאימון אנ-אירובי, שאינו מאוד טוב...

BlackMambaX

New member
חבל .. אל תרוצי.

לא שווה את הנזק שתגרמי לעצמך, אני הייתי רץ הרבה, ואני כל הזמן עובר מאורטופד לאורטופד בגלל זה. ואני בן 19 וחצי. במקום ריצה, תעשי הליכות, זה די משעמם אז אפשר אופניים שזה אפילו יותר כייף ומרגיע מריצה, והרבה הרבה יותר בריא. תרגישי טוב :)

rafagav

New member
כתבתי לך, מעבר לבדיחות הדעת - אל תרוצי

ראי שם - עברי להליכה וכו'...

Shany1312

New member
כך או כך

זו לא תשובה רצינית מי יודע מה.. מה גם, שבהליכות גם כואב. כמה בערך עולים מדרסים בהתאמה, יודעים?

rafagav

New member
ביחני את המלצותי בהודעתי הראשונה...

זכותך, כמובן, לחשוב שהן לא רציניות אך - הטעות תהיה שלך, שהרי אלה ההמלצות הטובות ביותר בשבילך... רגע - אני ממליץ לך להשקיע כמה מאות ש"ח בביקור אצל שלל מומחים, אך - אף אחד מהם לא יוכל לתת לך אפילו את העצות הללו!!

dando1

New member
אני לא מבין מאיפה הבאת את הקטע של להפסיק

לרוץ,היא העמיסה יותר מדי[ואולי עד עכשיו מעמיסה יותר מדי]על הגוף,אבל אם עושים את זה הדרגתי אני לא מכיר בן אדם שלא יכול לרוץ,לא מדבר על מרתונים,5 קילומטר 3 פעמים בשבוע,לוותר מראש על ריצה זה דבר מטומטם לגמרי.

Shany1312

New member
גם אני לא מבינה

מאיפה הוא המציא את השטויות האלה. "יש כאלה שריצה היא לא בשבילם" ..כל אחד יכול, כל אחד הוא לא נכה (לא עלינו) לכן לא לקחתי אותו ברצינות מידי גם ככה..

rafagav

New member
הסיבה, בגללה לא לקחת את דברי ברצינות, היתה

שאת כפוית טובה. את לא ממש יודעת להודות למי שמסייע לך, אלא אם כן יש לו תואר... וממול - קיבלת ממני עצות, שגם אם שלל ממשיכי טענו שהן מטומטמות - הן הטובות ביותר שתוכלי אי-פעם לקבל... ריצה אינה בריאה לרובנו. ריצה היא אלימות מסויימת כלפי מערכות הגוף. איברי הגוף מיטלטלים (וזו אחת מהסיבות לכך שכואב בצד כשרצים), עמוד השדרה חוטף מהלומות... המשיכי בדרכך...

והאמת ....

שהפעם אני מצודד בRAFGAV הגוף שלנו מאותת לנו ע"י כאב בדרך כלל שכבר מאוחר מדי והנזק נגרם . לרוץ 5 ק"מ לאנשים מסוימים זה "כסף קטן" ... אך מאידך יש אנשים שמבחינתם לרוץ מרחק כזה זה עומס מיותר לפרקים ולחוט השדרה . מי שהולך נגד הגוף שלו משלם על זה מחיר כבד איש איש וגופו איש איש וגורלו ...

rafagav

New member
חמוד - היית צריך לשרשר את זה להודעותיהם

התמוהות, שלה ושל המשמיץ, שטען שדברי מטומטמים. א) זו לא תרבות דיון. ב) הוא טועה, כפי שאתה מסכים...

Shany1312

New member
אוקיי..קראתי..

הבנתי. הפנמתי. אך אני לא מסכימה איתך, עם כל הכבוד לעצות שלך. אני כולה בת 18 וחצי, תודה לאל לא היו לי בעיות בריאותיות מעולם. אני בריאה, אני צעירה ואין שום סיבה שימנע ממני לרוץ לא עכשיו וגם לא בעוד שנתיים. אין לי מגבלה כלשהי שאני חיה איתה, שאומרת שאני אדם שלא מתאים לו לרוץ. תודה לאל אני לא נכה, ככה שאני לא מסכימה איתך. זה פשוט עניין כזה שנגרם לא כתוצאה מהעובדה שריצה זה לא בשביל אדם כמוני, אלא מאולי העמסת יתר, שימוש לא נכון בצורה זו אחרת או יכול להיות כל דבר שבו שגיתי בדרך..אם הייתי יודעת בוודאות, לא הייתי כותבת פה. תודה בכל מקרה...

the evil 1

New member
גיל הוא לא תמיד הסוד...

יכול להיות שיש לך חולשה מבנית כלשהי שגורמת לריצה לפגוע בך יותר מבאחרים, ובכל גיל שהוא תהיי רגישה יותר. יכול להיות גם שזה לא מבני: אולי את דורכת לא נכון, אולי הגב שלך לא באמת ישר תוך כדי ריצה. יש קבוצות ריצה בכל מיני מקומות, לא של רצים מקצועים אלא של אנשים שמתעניינים ונהנים. הצטרפי לאחת מהן - המאמנים ימנעו ממך להעמיס יתר מדי ויוכלו בקלות לזהות אם יש לך בעיה בצעד וכו'. בעיות כאלו אפשר לתקן עם אימונים והאמת? אם יש לך את זה בריצה יש לך את זה בהליכה ובסופו של דבר גם אם תפסיקי לרוץ זה יצטבר. אז מוטב לטפל בזה עכשיו. אבל חבל לנחש. מרפאת ספורט וקבוצת ריצה יתנו לך את כל התשובות בהתאמה אישית.

rafagav

New member
אשרי המאמין/נה...

את יכולה להמשיך ולא להסכים אתי. ממש לא תפגעי בי. ועדיין - אם כואב לך - לפחות בשלב זה זה ממש ממש ממש לא מתאים לך.... ובלי נכות את יכולה להגיע לקצב פעימות כמו שלי ו - ללא ריצה כלל.

rafagav

New member
הנה - בדקתי הבוקר: הדופק 65 לדקה

(נמדד במשך דקה שלמה, לא הערכה לפי 10 שנ'). ובכ"ז = כשאני רץ אני חש לא טוב. אז אמרו לי, שאין לי כושר..
מצב הדופק מצביע על משהו אחר.

מה הסוד ?

רפ-גב מה הסוד שלך לדופק כה אתלטי במצב מנוחה ? אני בגלל הבעיות האורטופדיות שלי לא ממש יכול לעשות פעילות כמו ריצה או הליכה ארוכה מדי ולכן אשמח לשמוע ממך הצעות לייעול . "טיל"

rafagav

New member
אין כאן סוד

אני אמנם לא רץ אך הולך בקצב מהיר מאוד שעות רבות מדי יום, כטיול + לפרסום עצמי וכו'. נכון - הייתי פעם שחיין אך - חובב למדי ו - זה היה לפני עשורים רבים... ובכל מקרה - העיקר הוא להבהיר, שלא לכל אחד מתאימה הריצה. לעניות דעתי, הלא כ"כ עניה בתחום, הריצה לא טובה לאף אחד... לא הזעזועים לאיברים הפנימיים השונים, לא למוח ולא לכל דבר אחר. ע"פ היוגה, אם נרחיק מעט, לכל אחד מס' קצוב של פעימות-לב. אם הוא מאיץ אותן (בריצה למשל) הוא מקצר חייו

למעלה