שאלה אמיתית?

שאלה אמיתית?

אני קוראת את הדברים שנאמרים פה ואני תוהה האם יש דבר כזה "אני שלמה עם איך שאני נראת???" זאת שאלה שמחלחלת בי כבר הרבה זמן, השיחה העיקרית כך לפחות נראה לי שמתרחשת כאן היא כביכול ההשלמה בהיותי שמן/שמנה האם השאלה האמיתית לא אמורה להיות שאני ככה כרגע ואני צריכה או צריך לעשות עם זה משהו השאלה האמיתית האם אני צריך להיות שלם באמת אם איך שאני נראה / ניראת.? או לעשות דבר מה בעיניין הרי כל המהות בעצם זה לא להראות טוב וכאלה למרות המשמעות הגדולה האם הבריאות היא הנושא החשוב באמת! הרי שומן הוא גורם מס' 1 במחלות וחכמים ממני אמרו זאת. אז שאלה אמיתית אליכם האם צריך להיות שלם עם איך שאני נראה או שתמיד יש את הרצון והדחף להראות טוב יותר ?

והתשובה לכך היא,

לפני שאני ייענה לך על מה ששאלת אני אצטט את מה שרשמת: " אני קוראת את הדברים שנאמרים פה ואני תוהה האם יש דבר כזה "אני שלמה עם איך שאני נראת???" זאת שאלה שמחלחלת בי כבר הרבה זמן." זה צריך להיות ברור מאליו שאת צריכה להיות שלמה עם עצמך עם איך שאת נראית כי ברגע שאת תקבלי את עצמך כולם ייקבלו אותך אבל עם וכאשר את לא מקבלת את עצמך אז למה שמישהו אחר כן ייקבל אותך, זה תלוי בהשקפת עולמו של כל אחד ואחת מאיתנו פה בפורום ומחוץ לפורום.

עופר 123

New member
השאלה היא בבחירה

את מדברת פה על שני דברים שונים - הבחירה והבריאות. אתחיל מהנושא הפשוט, הבריאות: יש הרבה מאוד דברים בחיינו שאנחנו עושים והם לא ממש בריאים עבורנו - עישון, מגורים בערים גדולות ומזוהמות, חשיפה לשמש מסרטנת, עבודה בסביבה רווית מתחים וחיים בישראל באופן כללי, שהם לבטח אינם מוסיפים בריאות. ההשמנה היא עוד גורם בריאותי, שאין להתעלם ממנו, אבל צריך לקחת אותו בפרופורציה. "האם צריך לעשות משהו עם זה שאני שמן?" היא שאלה אישית, ולכל אחד תשובה אחרת עליה. הפורום הזה נותן דרכים שונות להתמודד עם השאלה הזו, ובעיקר הוא נותן מידע ופרספקטיבה שונה מכל מה שקורה מחוץ לפורום: הפורום מסביר שאפשר לקבל את עצמך גם כשמנה, הפורום מסביר שהעולם שבו אנו חיים מנפח את כל נושא ההשמנה הרבה מעבר למה שהוא באמת ונותן לו משמעויות חברתיות ולא בריאותיות והפורום נותן דוגמאות לאיך העובדה שהעולם רוצה אותנו רזים משפיעה עלינו ועל התנהגותנו. אפשר להיות שלמים עם מי שאנו ולקבל את עצמנו. השאלה האם גם עושים משהו לגבי המשקל היא אינדיבידואלית לחלוטין, אך צריכה לבוא רק לאחר שהתוהה יהיה מודע לכל ההיבטים החברתיים של ההשמנה, ולא רק למה שהסביבה אומרת לנו.
עופר

solee

New member
לפי דעתי צריך להבדיל בין הדברים .

החשוב ביותר זה להיות שלם עם עצמך בפנים, ואז באמת בא כל הקטע של האחרים, שאם אתה שלם עם עצמך אז גם אחרים התייחסו בהתאם. הבעיה היא שפה בפורום, לדוגמה, לאנשים קשה מאוד להבדיל בין הדברים, ואז אם את לא אוהבת את איך שאת ניראת כנראה שיש לך בעיה עם עצמך, מה שממש לא נכון. אני לדוגמה מאוד שלמה עם עצמי, אוהבת את עצמי, מתה עלי, אין עלי !!!
אבל לא! אני לא שלמה עם הגוף שלי, הייתי רוצה להיות קצת יותר רזה, הרבה יותר רזה אם כבר... בקיצור, הכי חשוב להיות שלם עם עצמך מפנים.

ביטחון עצמי

אני מסכימה עם אלה שאומרים שביטחון עצמי ישפר את ההרגשה שלך עם עצמך אבל הוא לאו דווקא יביא לקבלתך על ידי החברה מי שלא אוהב אנשים שמנים זה לא ישנה לו שאת שלמה עם עצמך אבל זה בהחלט יוסיף שקט נפשי לך וזה דבר חשוב מאוד כי תמיד אנשים יעבירו ביקורת אם לא תהיי שמנה אז זה יהיה על משהו אחר אף פעם לא תתאימי מאה אחוז לכל האנשים כי את לא מושלמת וגם הם לא ,לכן שקט נפשי הוא חשוב .קשה לי קצת להבין מישהי שאומרת שהיא שלמה עם עצמה אבל לא עם הגוף שלה ,כי הגוף שלה הוא חלק מהשלם שלה ולא יחידה נפרדת ,אבל צריך להסתכל גם מסביב ורוב האנשים שאני מכירה(רזים ושמנים )לא מאה אחוז אוהבים או מקבלים את עצמם אז ככה שזה לא משהו שמאפיין שמנים בלבד אלא חלק מהחולי של החברה המערבית ,לכן העצה שלי תעשי מה שעושה לך טוב כי כמה שתנסי לא תוכלי לרצות את כולם .

solee

New member
כמו שאמרתי ...

להרבה קשה להבין את ההבדל. יכול להיות שלא ניסחתי את זה כמו שצריך. בואי נגיד שאני כן מקבלת את עצמי - כל כולי, אבל הייתי רוצה לשנות כמה דברים בי. נראה לי שכולם היו רוצים לשנות דבר או שניים.

מביטה יקרה

אני יכולה לויר לך שיש בהחלט דבר כזה: "אני שלמה עם איך שאני נראת..." הכלי עזר הכי טוב לאדם הוא הגוף שלו. אני מאוד אוהבת את עצמי ואין לי בעיה עם כל חלק בגוף שלי. אני המון מצלמת את עצמי, יוצאת, עובדת, רוקדת נהנת מהחיים ואני עדיין שמנה. שמן זה עניין של גישה ואופי, את צריכה קודם כל לשנו את צורת החשיבה שלך, להסתכל על העולם כמו שאת רוצה לראות אותו וכך תראי שאת כבר תשני המון בעצמך ותקבלי את עצמך אחרת. קל מאוד להחמיר עם עצמנו ולומר לעצמנו כמה אנחנו נראים רע, אבל ניסית פעם להתבונן במראה ולהנות ממה שאת רואה? הבלטת פעם את החלקים היפים בגופך? תנסי את זה- זה מאוד עוזר. יש גם המון אנשים רזים שלא אוהבים את עצמם, אבל זה רק בגלל תכתיבי החברה. תנסי פעם אחת לא להתייחס אליהם ולהתייחס למה שאת אוהבת ותראי שאת תתחילי לאהוב את עצמך יותר בהצלחה

סימבה50

New member
האם אני שלם עם עצמי?

עם המראה שלי? עם מעמדי החברתי? עם עיסוקי? עם בן/בת זוגי? כולנו מתלבטים בשאלות אלה בלא קשר לממדי גופם. חלקנו "מרמים". אני שלם עם שומני אומר השמן ומנסה 40 סוגי דיאטות בשנה. אני מרוצה מתסרוקתי אומר הקרח ומחפש פאה או השתלת שער וכד'. רוב השמנים שאני מכיר (גברים ונשים) היו רוצים להפחית ממשקלם. כשאת רואה מישהו/הי שמן/נה שירד במשקל ומחזיק מעמד, רק אז את מבינה מהו כח רצון ומה זה עושה לאישיות שלהם.

למעלה